Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

Romige knolselderij Tar­te ta­tin? Heerlijk hartige taart en snel klaar!

Romige knolselderij tartin? Heb je niet altijd veel tijd om te koken? dan is deze hartige taart recept wellicht een handige oplossing voor je!

Dit recept is voor een flinke hoeveelheid en is handig om in te vriezen. Serveer deze Tar­te ta­tin met een frisse salade.

Wist je dat Tarte tatin is eigenlijk een appeltaart op z’n kop met een laag van gekaramelliseerde suiker erop. Deze taart komt al uit 1889 per ongeluk gecreëerd door twee kookliefhebbers.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Romige knolselderij Tar­te ta­tin maken

Romige knolselderij Tarte tatin maken

Waarom we meer knolselderij zouden moeten eten: 
Knolselderij bevat vitamine C, Kalium, vitamine K en eiwit.

Daarnaast is de knolselderij een bron van vezels welke ons helpen om de darmen gezond te houden en de stoelgang te verbeteren.

Daarmee helpen vezels de bloedsuiker te stabiliseren! Ook aan antioxidanten geen gebrek bij deze knol! Smullen met gezond verstand dus!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 8 porties:

  • 3 teentjes knoflook
  • 
1 tl zout
  • 1 grote knolselderij 700 gr (gewicht na schoonmaken, geschild en geraspt)
 kan ook met wortels
  • 1 tl snufje nootmuskaat
  • 3 dl verse slagroom
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 el parmezaanse kaas geraspt
  • 
zout en peper
  • roomboter (invetten vorm)

Zo maak je een romige knolselderij tartin

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een gratinvorm in.
  2. Stamp de knoflook met het zout in een vijzel fijn (of gebruik een knoflookpers)
  3. Meng de knoflook, knolselderij (geschild en geraspt), de nootmuskaat en de room in een grote kom en voeg peper toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. 
Schep het mengsel in de vorm en druk aan
  5. Meng de amandelen met de peterselie en de parmezaanse kaas. Strooi dit over de gratin.
  6. Bak de gratin in ongeveer 40 min goudbruin.

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een romige knolselderij tartin is voldoende voor 8 porties. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 271 kcal
  • Koolhydraten: 3 g
  • Eiwitten: 6 g
  • Vetten: 26 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.