Stevia kopen? Van pure tot het plantje: hier koop je Stevia

 Stevia is de perfecte vervanger van suiker. Tenminste als je de juiste stevia koopt. Welke Stevia moet je waar kopen? Ik leg het je uit!

Iedereen die ik ken is het erover eens: suiker is niet goed voor je. Het is zelfs iets dat je het liefst volledig uit je eetpatroon haalt. En dat is met het immens populaire stevia mogelijk.

Stevia is een zoetstof die uit de plant Stevia Rebaudiana verkregen wordt. De een noemt deze plant de honingkruid. Meestal houden we het bij het eenvoudigere stevia. Dat is hetzelfde stevia dat jouw suiker kan vervangen.

Lang niet alle steviaproducten zijn echter hetzelfde. Iedere fabrikant en verkoper heeft weer een eigen vorm van stevia dat op een andere manier verwerkt is. Hierbij komt het maar al te vaak voor dat de stevia die je in de winkel tegenkomt helemaal niet zo gezond is.

Jij bent mogelijk een van de mensen die ten einde raad is. Die niet meer weet welke stevia nu precies goed is. En dat is echt niet gek, je hebt namelijk tientallen soorten stevia producten in de winkel liggen.

In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende vragen over het kopen van stevia, zoals:

 • De mogelijkheden van echte ofwel pure stevia
 • Of je niet beter een stevia plantje kunt kopen
 • Wat de beste vorm van stevia is

We hebben genoeg te bespreken. Lees je mee?

Pure stevia: wat is hiervan waar?

Pure stevia wat is hiervan waar

Ik heb veel verschillende stevia producten onderzocht waaruit naar voren kwam dat geen van de producten in de buurt van de 100% echte stevia komt. Dat wil zeggen dat stevia van De Tuinen, Albert Heijn en Jumbo allemaal niet aan jouw kwaliteitseisen mogen voldoen.

Een echt stevia plantje geeft je alle stevia die je nodig hebt. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat er andere, ongezonde ingrediënten, aan de stevia toegevoegd zijn.

Zo wordt er bij veel goedkope stevia producten gekozen om de stevia met bleekmiddel te extraheren. Hierdoor wordt iets dat eerst een natuurlijk product is opeens een chemisch product. Dat willen we natuurlijk niet.

Bij ps kun je pure stevia kopen. Dit is meestal verpakt in potjes van 25 gram waarbij minimaal 95% van het product stevia is. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

 • Stevia poeder (veelal groene poeder)
 • Stevia druppels
 • Stevia bladeren

Je kunt ervan uitgaan dat pure stevia in dit soort producten altijd van biologische aard zijn. Bij twijfel raad ik je om met de verkoper van het product contact op te nemen.

En met een stevia plantje dan?

En met een stevia plantje dan

Stevia kopen in de supermarkt is geen optie. De kwaliteit is te laag en het is vaak nog chemisch ook. De stevia producten die je onder andere op bol.com kunt vinden zijn daarentegen wel interessant. Maar wat als je gewoon een stevia plantje wilt kopen?

Dan is het onder andere mogelijk de zaden voor een stevia plantje bij Intratuin te kopen. Voor nog geen € 5 haal jij de zaden in huis waarmee jij voortaan je eigen stevia bladeren kunt gebruiken om de zoete smaak van suiker in huis te halen. Maar dan zonder de nadelen ? 

Het kopen van een kant-en-klaar stevia plantje is nog altijd lastig, blijkt ook wel uit deze stevia blog. Voor wie de meest biologische oplossing een vereiste is, is een zakje stevia zaadjes de beste optie.

Dus, welke Stevia moet ik waar kopen?

De beste Stevia die je kunt kopen zijn ofwel stevia blaadjes, druppels of poeder, waarvan vooral blaadjes en poeder de voorkeur hebben. Mocht je het echt goed willen aanpakken, kun je altijd een stevia plantje proberen te groeien. Let wel op dat het een stuk minder handig is dan groene stevia poeder of gedroogde blaadjes.

Bekijk hieronder de top 5 beste Stevia kopen op dit moment. 

1. Greensweet Stevia Greensweet Erythritol

Wil je graag een zeer goede suikervervanger? Erythritol is een suikeralcohol, ook wel een polyool genoemd, en komt van nature voor in fruit en gefermenteerde voedingsmiddelen. Erythritol heeft maar liefst 70% van de zoetkracht van suiker en is daarmee een ideale vervanger voor suiker. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vrij van kcal, suikers, koolhydraten en vet
 • De smaak is boven verwachting
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Sukrin (500g) – Bevat Erythritol – 100% Natuurlijke suikervervanger zonder calorieën

Zeer lekker en eigelijk gewoon net zoals suiker zoals wij het kennen? Sukrin is een natuurlijk en caloriearm alternatief voor zowel suiker als voor kunstmatige zoetstoffen. Smaakt en ziet eruit als suiker, 100 natuurlijk, geen calorie n, verhoogt de bloedsuikerspiegel niet. Werkt als een antioxidant in het lichaam. Ideaal om mee te koken en te bakken, tandvriendelijk. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Erg fijn product om mee te bakken
 • je kunt het niet van suiker onderscheiden qua smaak, zoetheid en uiterlijk
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Steviala Kristal Sweet

Handige verpakking en zoek jij een alternatief voor de normale suiker? Steviala Kristal, het ziet er uit als suiker en smaakt net iets zoeter, dus je hebt er minder van nodig. Verhouding om te zoeten: 3 schepjes suiker = 2 schepjes Steviala Kristal Sweet. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • De zoetkracht is 1,5 keer tot 2 keer zoeter dan suiker
 • Bevat géén koolhydraten
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Stevia Avanz Extract – 100 ml

Dit is veruit de beste versie die je gaat proeven als het gaat om suikervervanger! De zoete smaak zit in de bladeren van de plant. Een blad van goede kwaliteit is naar schatting 30 tot 45 maal zoeter dan suiker of sacharose. Deze sterke zoetstof wordt al eeuwen door de Guarani indianen gebruikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Heeft een lekkere zoete smaak
 • Geschikt voor gebruik door diabetici
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Beautylin Stevia vloeibaar * niet bitter * – 500 ml

De ideale suikervervanger met geen bittere of andere rare nasmaken? Extra voordeel is dat Stevia totaal geen calorieën bevat en dat je bloedsuikerspiegel er niet van gaat schommelen, iets dat het van gewone suiker wel doet. Het is dus gezond zoet zonder calorieën. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • serieus heel zoet en het heeft geen smerige nasmaak zoals sommige stevia
 • Fijn apparaat, snel op goede temperatuur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.