Stoelfiets voor ouderen? TOP 5 Trainers voor mobiliteit van ouderen!

Stoelfiets voor ouderen? Wanneer je leeftijd op een bepaald moment een beetje in de weg gaat zitten en lichaamsbeweging iets moeilijker wordt, dan zijn er gelukkig nog enorm veel opties om alsnog aan sport te kunnen doen.

Eén van die oplossingen betreft de stoelfiets. Een stoelfiets is trouwens echt niet alleen voor ouderen; zowel jong als oud kan genieten van de voordelen van dit fitnessapparaat.

Top 5 Stoelfiets voor ouderen:

 1. Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer – Trainer voor mobiliteit ouderen: versterk uw spieren – WIT
 2. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar – Stoel fiets
 3. VirtuFit V3 Stoelfiets / Fietstrainer met Handvat en Computer
 4. Aidapt beentrainer electrisch – draait automatisch
 5. Fysic FW-8 Fietstrainer – Trainer voor mobiliteit senioren

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 stoelfiets voor ouderen. Verbeterd mobiliteit en je gezondheid gewoon vanuit je huis of stoel. Lees verder!

Een stoelfiets is een heel gemakkelijk fitnessapparaat dat vrijwel overal gebruikt kan worden. Het enige dat je hoeft te doen is plaatsnemen op een stoel.

Lekker gemakkelijk, toch? In dit artikel leggen wij daarom wat meer uit over de stoelfiets, hoe dit apparaat kan bijdragen aan een gezonde levensstijl en op welke manier de stoelfiets gebruikt kan worden als je iets ouder of slecht ter been bent.

Wat is een stoelfiets voor ouderen?

Wat is een stoelfiets voor ouderen

Met een stoelfiets kun je op een comfortabele manier bewegen. Hierdoor train je niet alleen je spieren, maar ook je flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Daarnaast is een stoelfiets een zeer leuke manier om aan je conditie te werken: je doet het namelijk direct vanuit je luie stoel. Een stoelfiets bestaat in de basis namelijk uit een paar trappers, die je gewoon op de grond bij je voeten kunt plaatsen. Zodra je de stoelfiets hebt neergezet, kun je aan de slag.

Je kunt een stoelfiets overal gebruiken

Het leukste aan de stoelfiets is het gebruiksgemak. Je kunt een stoelfiets meenemen naar werk, of onder de keukentafel zetten als je aan het koken bent.

Een kwalitatief goede stoelfiets is op vele manieren verstelbaar, zodat je altijd de meest comfortabele houding voor jezelf aan kunt nemen.

Daarna kun je ook de weerstand zelf instellen, zodat je precies op het juiste tempo en met de gewenste snelheid kunt fietsen. Zonder de welbekende Nederlandse regen te moeten trotseren.

Kan een stoelfiets mobiliteit verbeteren?

Kan een stoelfiets mobiliteit verbeteren

Wanneer je op een leeftijd komt dat spieren en gewrichten soms wat moeilijker meewerken, dan is het belangrijk om een activiteit uit te zoeken die deze lichaamsdelen niet extra belast.

Hardlopen kan bijvoorbeeld te zwaar zijn, net als heftige grondoefeningen. Een stoelfiets daarentegen biedt een relatief grondige workout, terwijl gewrichten en pezen minimaal worden belast.

Je kunt het in principe vergelijken met fietsen, want op een fiets zit je ook continu. Je werkt aan je beenspieren, je bilspieren en je rugspieren.

Stoelfiets bij pijnlijke spieren en gewrichten

Ook zal je steeds een stukje sterker worden, dit heeft uiteraard een zeer positieve invloed op je conditie en uithoudingsvermogen. Vanzelfsprekend zal je daardoor ook vrijer gaan ademhalen en ook je bloedsomloop wordt beter. Dat betekent onder meer dat je veel minder last zult hebben van koude voeten gedurende de nacht.

Ook revalideren gaat sneller met een stoelfiets

Stoelfietsen worden vaak ingezet bij revalidatietrajecten. Zoals we hierboven hebben beschreven, is een stoelfiets minimaal belastend voor het lichaam.

Wanneer je een blessure hebt opgelopen, kan een stoelfiets bijdragen aan het revalidatietraject en je helpen om je lichaam sneller te laten genezen.

Een stoelfiets kan ook ingezet worden na ingewikkelde breuken, wanneer het bot eenmaal genezen is. Na langdurig stilzitten kunnen spieren verzwakken, maar met een stoelfiets kun je je spieren weer langzaamaan en veilig opbouwen.

Welke stoelfiets is het beste voor mij?

Indien je geïnteresseerd bent in een stoelfiets, dan raden wij aan om in je omgeving vast wat rond te vragen naar ervaringen. Natuurlijk kun je zelf ook naar een sportwinkel gaan, om een paar modellen uit te proberen.

Let er wel op, dat veel fitnessapparaten op het internet vaak stukken goedkoper zijn. Nadat je de stoelfiets van je keuze hebt gevonden, is het verstandig om ook online even te kijken naar hetzelfde model. De kans is groot, dat je deze veel voordeliger kunt aanschaffen.

Top 5 Stoelfiets voor ouderen: versterk je spieren

1. Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer – Trainer voor mobiliteit ouderen: versterk uw spieren – WIT

Wil jij de allerbeste training om je mobiliteit op pijl te houden? Deze mobiliteit trainer met trapondersteuning is uitermate geschikt voor het trainen van de spieren in uw armen en benen.
Dankzij de elektrische trapondersteuning is er weinig inspanning nodig. Perfect voor ouderen of revalidatie na een blessure, operatie of na het doormaken van een CVA.

Voordelen:

 • Zeer interessant om ouderen op een veilige manier actief te laten bewegen
 • Deze fietstrainer brengt de spieren in beweging en ook de bloedsomloop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Deze fietstrainer is zeker een grote hulp voor wie zijn spieren wil verstevigen en niet steeds de deur uit kan/wil.

2. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar – Stoel fiets

Jij zoekt een heel handig en prettige fietstrainer? Wil je op een eenvoudige manier in beweging blijven of moet je revalideren na een blessure? Dan is deze Cardio Fit M30 Minibike van Tunturi je beste partner: compact en overal te gebruiken.

Voordelen:

 • Compacte bewegingstrainer voor armen en benen
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Goede prijs/kwaliteit

Een prima fitnessapparaat om “erbij” te hebben. Voor het zwaardere werk gebruik ik een loopband, maar ‘s-avonds, kijkend naar de tv, is de Tunturi een fijn apparaat om toch nog in beweging te zijn.

3. VirtuFit V3 Stoelfiets / Fietstrainer met Handvat en Computer

Graag het gewenste fietstrainer met display en eenvoudig op te bergen? De VirtuFit V3 Stoelfiets met handvat en computer helpt je spieren te trainen en de kracht en beweeglijkheid in je armen en benen te behouden en te vergroten. Daarnaast helpt deze mini hometrainer je bloedsomloop te verbeteren waardoor je je fitter en gezonder voelt.

Voordelen:

 • Product voelt stevig aan en is eenvoudig in elkaar te zetten
 • Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn en toch wat beweging willen
 • prijs/kwaliteit verhouding

Een heerlijke ‘stoelfiets’ om de nodige bewegingen te maken als je er te weinig aan toekomt. Stabiel apparaat en fietst heerlijk. Goed apparaat voor redelijke prijs.

4. Aidapt beentrainer electrisch – draait automatisch

Wil je graag de gewenste beentrainer voor een scherpe prijs? De mini – cyclus sporter van Aidapt kan helpen om de bloedcirculatie en spierkracht te verbeteren en is ideaal voor diegenen die graag oefenen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Voordelen:

 • Ideaal voor rehabilitatie en fitness binnenshuis
 •  Stijlvol, compact ontwerp voor gemakkelijk opbergen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Goed hulpmiddel voor mensen met mobiliteitsproblemen, m.n. NIET kunnen trappen. Een van de weinige producten die volledig automatisch draaien i.p.v. Trapondersteuning.

5. Fysic FW-8 Fietstrainer – Trainer voor mobiliteit senioren

Elke dag even eenvoudig je lichaam trainen? Mobiliteit voor senioren is een hot item. Wie regelmatig in beweging komt, voelt zich lichamelijk en geestelijk beter en blijft langer mobiel, zo blijkt telkens weer uit onderzoek. Met de FW-8 haalt u een professioneel trainingsapparaat in huis waarmee u uw spieren soepel houdt.

Voordelen:

 • Zorgt voor soepele spieren en verbetert de bloedsomloop
 • Compact en eenvoudig op te bergen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Is een super handig en mooie mini hometrainer. Je kunt zelfstandig trappen maar ook met ondersteuning.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 4 Gemiddeld: 4.5]

2 gedachten over “Stoelfiets voor ouderen? TOP 5 Trainers voor mobiliteit van ouderen!”

  • Hey Anne, deze top 1 heeft een gewicht van 5,5 kilo ongeveer maar het hangt ook van jou gewicht af en hoe druk je bezig gaat natuurlijk 😉 maar meestal werkt anti-slip mat prima. Heb je een misschien een pakketvloer?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.