Thaise curry met kip: heerlijk romige kip met bloemkoolrijst

Thaise curry met kip? Deze thaise kip curry is niet alleen heerlijk, maar is helemaal Paleo proof. Je kunt de thaise curry serveren met bloemkoolrijst, waardoor het gerecht nog meer aandoet als échte curry. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Thaise curry met kip maken

Thaise curry met kip maken

TIP:  serveren met bloemkoolrijst!

Recept voor ongeveer 4 porties

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, per portie:

  • 500 gr kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, in kleine stukjes gesneden
  • 1 prei, in kleine ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst 1-2 cm verse gember, gesneden
  • 2 tl rode currypasta (geo organics heeft PALEO-proof)
  • 1 blikje a 500 ml kokosmelk (volvet)
  • 250 gr peulen, gewassen
  • Verse koriander als garnering kokosolie om in te bakken peper en zout naar smaak

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm in een grote pan wat olie en voeg dan de kip toe met wat zout en peper. Voeg dan de rode peper, prei, knoflook én gember toe en roer goed door. Bak voor ca 3 min mee.

  2. Voeg dan de currypasta en dan voorzichtig de kokosmelk toe.

  3. Doe ook de peultjes in de pan en laat ca 25 min op laag vuur pruttelen. Even afkoelen bloemkool rijst erbij! Heerlijk genieten. Zelf voeg ik altijd was verse koriander toe aan de bloemkoolrijst.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 500 kcal
  • Koolhydraten: 15 gr
  • Eiwitten: 44 gr
  • Vetten: 40 gr

Meer makkelijke recepten?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 805+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.