Thailand is fantastisch – ook vanwege de heerlijke cuisine in het land. En wist je dat veel Thaise gerechten ook prima in een koolhydraatarm dieet passen?
Wil je eens wat anders serveren dan Hollandse kost, dan is deze Thaise kip salade de perfecte keuze. Fris, kleurrijk en barstensvol smaak, brengt dit gerecht de essentie van Thailand naar je keukentafel.
เชิญทานครับ, oftewel eet smakelijk!
TIP: ”Zoek jij inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste koolhydraatarme gerechten? Check dan de Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel >>
Recept: Thaise kip salade
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
- 300 gram kipfilet, gegrild en in reepjes gesneden
- 1 grote wortel, julienne gesneden
- 1 rode paprika, dun gesneden
- 1/2 komkommer, julienne gesneden
- 1 kleine rode ui, dun gesneden
- Handvol verse koriander, grof gehakt
- Handvol munt, grof gehakt
- 50 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt (optioneel)
Voor de dressing:
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel suikervrije zoetstof (zoals erythritol of stevia)
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Zo maak je deze Thaise kip salade
- Voorbereiden van de kip: Grill de kipfilets op middelhoog vuur tot ze door en door gaar zijn, ongeveer 6-7 minuten per kant afhankelijk van de dikte. Laat de kip even afkoelen en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
- Salade samenstellen: In een grote mengkom, combineer de gesneden wortel, paprika, komkommer, rode ui, koriander en munt. Voeg de afgekoelde kipreepjes toe.
- Dressing bereiden: Meng in een kleine kom de vissaus, limoensap, zoetstof, geraspte gember, gehakte chili en knoflook. Roer goed door elkaar tot de zoetstof is opgelost en de dressing een harmonieus geheel vormt.
- Afwerking: Giet de dressing over de salade en toss goed zodat alles mooi bedekt is met de dressing. Laat de salade minimaal 10 minuten staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
- Serveren: Verdeel de salade over de borden en garneer met gehakte pinda’s voor extra crunch.
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 295 kcal
- Eiwitten: 38 g
- Vetten: 13 g
- Koolhydraten: 8 g
Nóg meer koolhydraatarme recepten?
Enthousiast geworden over eten dat koolhydraatarm is? Check mijn Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel voor nóg meer inspiratie. Dit receptenboek geeft je enorm veel recepten en weekmenu’s waarmee je lekker en gezond eet. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig diner voor een drukke doordeweekse avond of een indrukwekkend gerecht voor een speciale gelegenheid, met dit receptenboek hou je de koolhydraatarme levensstijl goed vol.
Check ook: