Top 5 Stoelfietsen Kopen? Ideaal als je last hebt moeilijke doorbloeding!

Je kent de grote home trainer vast wel? Want je werkt vanuit huis en heb je het gevoel, dat je wel wat meer beweging kunt gebruiken? Of wil je graag sporten en relaxen combineren? Dan is een stoelfiets een ontzettend leuk en klein apparaat om eens uit te proberen.

Een stoelfiets is een handige manier om aan je lichaam te werken, sterkere spieren te krijgen en meer flexibiliteit te ervaren.

Je conditie krijgt ook een boost, terwijl je tegelijkertijd lekker kunt blijven zitten. In dit artikel meer informatie over de stoelfiets en de voordelen voor je gezondheid wanneer je een stoelfiets gebruikt.

 1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar
 2. Tunturi – Stoelfiets – Bewegingstrainer – Mini hometrainer
 3. DeskShaper Stoelfiets Pedaaltrainer inklapbaar met Display Homtrainer met Weerstand
 4. VirtuFit V1 Stoelfiets Bewegingstrainer / Fietstrainer
 5. Legxercise Pro – Loopsimulator – Nieuwe versie 2019

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Stoelfietsen kopen! Tijdens je favoriete serie kun je vanaf nu uw gehele lichaam trainen en de bloedsomloop verbeteren. Lees verder!

Wat is een stoelfiets precies?

Wat is een stoelfiets precies

Een stoelfiets is eigenlijk een stel trappers, dat je onder je bureau of voor je stoel kunt zetten. Vandaar ook de redelijk logische benaming. Je kunt dus letterlijk vanuit je luie stoel sporten en mét effect!

Je kunt op elk moment van de dag iets aan je conditie doen en de stoelfiets gemakkelijk bedienen vanuit je zittende positie. Vergelijk het met een hometrainer, maar dan in een veel gebruiksvriendelijkere versie die klein en compact is. Plus: een stoel zit natuurlijk vele malen lekkerder dan een fietszadel.

Wat zijn de voordelen van een stoelfiets?

Ben je iemand die wel graag wil sporten, maar geen tijd of zin heeft om daarvoor veelvuldig de deur uit te gaan? Dan is een stoelfiets echt iets voor jou.

Indien je een stoelfiets overweegt maar nog niet zeker bent van je keuze, dan hebben wij vast een paar pluspunten van de stoelfiets voor je op een rij gezet. Wedden dat je snel overtuigd bent?

Je kunt een stoelfiets overal gebruiken

Dit is waarschijnlijk wel het grootste voordeel van een stoelfiets: het feit dat je dit apparaat echt overal mee naartoe kunt nemen en vanuit elke zittende positie kunt gebruiken. Zelfs in de trein, als je dagelijks een lange rit moet maken.

Het apparaat past ook prima onder een bureau, dus je kunt ook een stoelfiets aanschaffen om op je werk te zetten, of om te gebruiken wanneer je een dagje thuis werkt. Je ervaart dezelfde voordelen als op een normale fiets, alleen dan op comfortabele wijze.

Een stoelfiets is goed voor je lichaam en gezondheid

Elke dag fietsen is goed voor de mens. Hollanders zijn niet voor niets zo sterk en gezond: we zijn allemaal opgegroeid met gure koude fietstochten naar werk en naar school.

Met een stoelfiets kun je dezelfde fysieke voordelen behalen, zoals meer energie krijgen, sterke beenspieren creëren, een algeheel fit gevoel en een goede stofwisseling, bloedsomloop en vetverbranding.

Met een stoelfiets kun je je beter concentreren

Een ander enorm groot voordeel van dit apparaat is een verbeterde concentratie. Wanneer je een zittend beroep uitoefent, dan merk je vast dat je na enkele uren futloos kunt worden. Soms is het zo erg dat je alleen maar naar je scherm kunt staren. Met een stoelfiets breng je letterlijk jezelf in beweging, waardoor je brein automatisch ook alerter wordt.

Een stoelfiets kan daarom ook een uitstekende oplossing zijn voor mensen met bepaalde concentratiestoornissen, zoals AD(H)D.

Doordat je continu beweegt, kan je beter opletten en raak je niet zo snel je concentratie kwijt. Je bloedsomloop verbetert ook, waardoor er meer bloed naar je hersenen kan stromen en dit kan bijzonder goede effecten hebben op je productiviteit.

Een stoelfiets is ook ideaal voor mensen die revalideren of last hebben van bepaalde aandoeningen

Als laatste willen we graag vermelden, dat een stoelfiets ideaal is voor mensen met pijnlijke spieren of gewrichten, of mensen die revalideren.

Je kunt blessures sneller laten genezen, zoals knie- en enkelblessures. Omdat een stoelfiets nagenoeg geen druk legt op spieren en gewrichten is dit een zeer veilige en effectieve optie.

Top 5 stoelfietsen kopen

1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar – Stoel fiets

Wil jij de aller nieuwste ontwikkeling als het gaat om gezonde doorbloeding te creëren? Zoek je een compacte bewegingstrainer? Wil je op een eenvoudige manier in beweging blijven of moet je revalideren na een blessure? Dan is deze Cardio Fit M30 Minibike van Tunturi je beste partner: compact en overal te gebruiken. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Weerstand handmatig in te regelen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Een prima fitnessapparaat om “erbij” te hebben. Voor het zwaardere werk gebruik ik een loopband, maar ‘s-avonds, kijkend naar de tv, is de Tunturi een fijn apparaat om toch nog in beweging te zijn.

2. Tunturi – Stoelfiets – Bewegingstrainer – Mini hometrainer – Mini bike

Ga simpelweg op de stoelfiets staan en je benen en lichaam krijgt een effectieve workout. Compact en effectief. Dat is deze Tunturi Mini Fiets – Stoelfiets. Lekker trainen vanuit je luie stoel. Zet je Tunturi Mini Fiets voor je bank en doe je fietsoefeningen terwijl je een boek leest.

Voordelen:

 • Na ieder gebruik merkt je lijf dat het wel intensief bezig is geweest
 • zeer eenvoudig, doch het treft doel.
 • Goede prijs/kwaliteit

Train ongemerkt je beenspieren terwijl je televisie kijkt en bestel de Tunturi Mini Fiets vandaag nog!

3. DeskShaper Stoelfiets Pedaaltrainer inklapbaar met Display Homtrainer met Weerstand

Graag het gewenste fitnessapparaat voor je benen en je gezondheid? Elke dag 30 minuten met deze stoelfiets aan de slag terwijl u werkt, internet of tv kijkt geeft u de dagelijkse beweging die u nodig heeft om u zelf lekker te voelen! Stimuleert bloedsomloop, waardoor u zich fit & vitaal gaat voelen.

Voordelen:

 • Computer houdt bij: aantal omwentelingen, aantal verbrande calorieën en tijd
 • voldoet aan verwachting
 • prijs/kwaliteit verhouding

Een antislipmat is een must, anders trap je jezelf onmiddellijk naar de andere kant van de kamer. Al bij al toch tevreden met mijn aankoop.

4. VirtuFit V1 Stoelfiets Bewegingstrainer / Fietstrainer

Wil je graag de gewenste luxe Stoelfiets voor een goede prijs en gewenste beweging? De lichte verstelbare weerstand van de bewegingstrainer is perfect voor mensen met verzwakte spieren of beenletsel. Op de laagste stand is er praktisch geen weerstand.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • goede bewegingsfiets
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Het artikel bevalt goed voor de dagelijkse training. Doet niet onder voor de hometrainer die ik had. Alleen hij kan verschuiven op een gladde ondergrond tijdens het fietsen.

5. Legxercise Pro – Loopsimulator – Nieuwe versie 2019

Resultaat met 10 minuten trainen per dag? Heeft u last van pijn in uw benen, rusteloze benen, krampen, tintelingen, zwellingen, gevoelloosheid, jeuk of kou? Heeft u signalen ervaren van een slechte bloedsomloop? Staat of zit u vaak in het dagelijkse leven? Bekijk dan deze loopsimulator eens.

Voordelen:

 • Maakt het trainen makkelijker
 • Vermindert vermoeide en rusteloze benen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ik heb last van moeilijke doorbloeding in mijn rechterbeen. Ik oefen dagelijks met dit apparaat en na week voelde ik echt verbetering. Het lopen ging makkelijker en ik had minder last van pijn.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.