Uitsmijter rosbief maken? Heerlijk gezond en vooral lekker!

Uitsmijter met rosbief maken? Wie vind het nou niet lekker met een beetje zeezout en zwarte peper? Ik heb nog een lekkere variatie met een uitsmijter erop en een heerlijke zuivelspread voor die romige smaak met de rosbief.

Als groen extraatje kun je ook een heerlijke gemengde sla toevoegen om de uitsmijter nog lekkerder te maken. Helemaal met de toevoeging van verse gemengde salade en een beetje verse bieslook erbij. Dit recept is geheel koolhydraatarm en om te smullen binnen 10 min. Lees snel verder!

Uitsmijter met rosbief

Uitzonderlijk lekker, ik vind rosbief ook heerlijk om te eten en het is ook nog eens caloriearm en gezond samen met een eitje erop. Ik krijg vaak de vraag of mensen koolhydraatarm brood moeten kopen? Dit kan natuurlijk en zal ook wel prima zijn, alleen de vraag is waarmee wordt de koolhydraten vervangen? Is het dan nog steeds zo gezond om dit brood te eten. Of kun je beter een alternatief zoals volkorenbrood kopen waarin de vezels nog wel zitten en  geen vervangers.

Dankzij de combinatie met volkorenbrood gaat je maag ook goed aan de slag en krijg je voldoende vezels en energie binnen om toch genoeg energie binnen te krijgen. Je kunt altijd als je trek hebt nog een bakje volle kwark nemen ongeveer 150 g met een beetje kaneelpoeder voor het avondeten.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Welke voordelen bevat rosbief eigenlijk?

Magere soorten rood vlees zoals rosbief en magere runderlappen bevatten over het algemeen minder verzadigde vetten dan vette soorten. In die laatste categorie vallen onder andere een speklapje, schouderkarbonade en rookworst. Goed om deze zoveel mogelijk te minderen of te vermijden in je dagelijks eetpatroon.

Ingrediënten voor het recept uitsmijter met rosbief (2 personen)

2 eieren,
150 g handjes, gemengde sla
2 sneetjes volkorenbrood, of bolletjes volkorenbrood krokant afgebakken
3 plakjes rosbief,
2-3 el zuivelspread bieslook light,
3 el verse bieslook gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 el olijfolie in een grote koekenpan, bak hierin de eitjes mooi gaar. Maar gebruik wel even een passende deksel zodat je eieren goed gaar worden en je het lekker als een spiegelei kunt houden.
  2. Vervolgens leg je alvast je sneetjes brood klaar en besmeer deze met een lekkere biologische zuivelspread laag en verdeel de plakjes rosbief erop als een dakpan structuur.
  3. Alles klaar? Nu de vers gebakken eitjes erop en strooi wat fijn gehakte bieslook en zwarte peper erover. Smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met gerookte kip stukjes. Voeg nog wat gedroogde uitjes of smeer lepel sambal erop voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor deze omelet met champignons en spinazie te maken is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 226 kcal
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 18 g
Vetten: 14 g

Wil je graag meer koolhydraatarme recepten van mij proberen? Klik hier!

Bron:

[1]  geraadpleegd rosbief| 10 februari 2019 – https://www.gezondheidsnet.nl/darmkanker/rood-vlees-is-het-echt-zo-ongezond

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.