Ben je al een tijd op zoek naar een lekker en gezond vegetarische aubergine recept? Dan heb je hem nu gevonden! Deze kleine pizza’s met aubergine zijn arm aan koolhydraten en dus veel gezonder dan een traditionele pizza.
Dit aubergine recept kun je gebruiken als heerlijk tussendoortje, maar bij de borrel zullen deze gezonde kleine pizza’s het ook heel goed doen.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Heerlijk vegetarische aubergine recept
Aubergine is een groente die eigenlijk overal wel bij smaakt. Deze veelzijdige paars gekleurde vriend zit daarnaast ook nog eens vol met vezels, vitamines en mineralen.
Door het poreuze vruchtvlees van de aubergine kunnen er veel smaakstoffen worden opgenomen. Het is misschien juist wel daarom dat gegrilde plakken aubergine met wat knoflookolie al een échte delicatesse zijn.
Koolhydraatarm vegetarische pizza recept met aubergine
Met dit aubergine recept maak je dus zelf in een handomdraai kleine pizza’s zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over het eten van slechte ingrediënten. De pizza zoals we die eigenlijk kennen is voorzien van een deegbodem die natuurlijk veel koolhydraten bevat.
Als je zelf deze gezonde mini pizza’s gaat maken heb je daar geen last van want de bodem is vervangen door heerlijk smakende aubergine. Wil je zelf een heerlijk aubergine recept maken? Dan zijn deze mini pizza’s een echte aanrader. Niet moeilijk om zelf te maken en absoluut een succes tijdens iedere gelegenheid.
De voedingswaarden van dit vegetarische aubergine recept voor koolhydraatarme pizza’s
Anders dan je misschien gewend bent bij een pizza met een deegbodem en vette ingrediënten, zijn deze mini pizza’s met aubergine juist vrij mager en arm aan koolhydraten. De voedingswaarden voor dit aubergine recept voor 6 kleine pizza’s zijn gebaseerd op 1 pizza:
Calorieën: 76
Koolhydraten: 4,1
Eiwitten: 4,8
Vetten: 4,8
Welke ingrediënten heb je nodig?
1 middelgrote aubergine
30 gram Parmezaanse kaas
60 gram mozzarella (geraspt)
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes
2½ eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout (om het vocht uit de aubergine te halen)
Zo maak je zelf deze heerlijke kleine pizza’s van aubergine:
1. Was de aubergine en snij een klein stukje van de voor en achterzijde. Vervolgens snij je de aubergine over de lengte in 6 plakken van ongeveer 2 cm dik.
2. Leg een laagje keukenpapier klaar (dubbel is voldoende) en plaats hierop de plakken aubergine. Bestrooi ze met zout en laat ze voor ongeveer een ½ uur staan.
3. Verwarm de oven op 180 graden.
4. Spoel de plakken aubergine kort af onder de kraan en dep ze daarna goed droog met keukenpapier.
5. Bedek een ovenschaal met een laagje aluminiumfolie en vet dit in met een klein beetje olijfolie of boter.
6. Leg de aubergine plakken in de schaal en bestrijk ze met olijfolie. Dit gaat het beste met een kwastje. Plaats de schaal vervolgens in de oven en bak de aubergine voor ongeveer 15 minuten.
7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en pers hierin de knoflookteentjes. Voeg ook de tomatenblokjes toe. Je kunt de saus nu even door laten koken op een heel klein vuurtje.
8. Haal de plakken aubergine uit de oven en bedek ze vervolgens met een laagje saus uit de pan.
9. Garneer de plakken met de Parmezaan, de mozzarella en tot slot de Italiaanse kruiden.
10. Bak de kleine aubergine pizza’s in ongeveer 10 minuten gaar. Eet smakelijk!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?