Vet verbranden met kokosolie? Top 3 Allerbeste MCT Olie!

Kokosolie is een product dat in korte tijd erg populair is geworden. Sinds een paar jaar lijkt iedereen de boter en olijfolie vervangen te hebben met kokosolie. En niet zonder reden! Lees snel verder.

Kokosolie is al sinds duizenden jaren een middel dat door vele volkeren als geneeskrachtig wordt gezien. Je kunt namelijk vele gezondheidsaandoeningen met kokosolie oplossen, maar ook snel afvallen.

Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder voor handige informatie over kokosolie en tips om je dieet naar een nog hoger level te tillen!

Wat is kokosolie en waar gebruik je het voor?

Wat is kokosolie en waar gebruik je het voor

Kokosolie komt natuurlijk uit kokosnoten, dit zijn de vruchten die aan een kokosboom groeien. Een kokosnoot beschikt over heerlijke kokosmelk, die je zo uit de kokosnoot kunt drinken. Maar ene kokosnoot bevat ook vruchtvlees en hier zit precies de kokosolie in verwerkt. Ongeveer 75% van het harde gedeelte van een kokosnoot bestaat uit kokosolie.

Deze olie wordt met behulp van een extractiemethode uit het vruchtvlees geperst en in potjes gestopt. Ongeveer 90% van deze olie bestaat uit verzadigde vetten. Bij veel mensen gaan er nu alarmbellen rinkelen maar maak je hier niet druk over!

Het zijn de verzadigde vetten in voorverpakte snacks en producten die schade kunnen toebrengen aan je lichaam. Afkomstig uit een natuurlijke bron zijn verzadigde vetten juist hard nodig voor een veelvoud aan processen in je lichaam en kokosolie is een zeer rijke bron hiervan.

Zijn er bewijzen dat kokosolie vet verbrand en helpt bij het afvallen?

Kokosolie helpt zeer zeker met afvallen: dit is door een brede diversiteit aan studies inmiddels aangetoond. Het verhoogt namelijk het energieverbruik in je lichaam, hierdoor zal je meer vet verbranden. Daarnaast vermindert het je eetlust waardoor je minder eet én het kan je helpen met het sneller verbranden van buikvet.

Kokosolie zal je energieverbruik sterk verhogen

Kokosolie zal je energieverbruik sterk verhogen

Kokosolie bevat een speciale soort calorie, die een gunstig effect heeft op het lichaam. Het gaat in dit geval om middellange keten triglyceriden (MKT´s).

Deze zijn in staat om het energieverbruik te verhogen, meer dan andere soorten calorieën die je bijvoorbeeld in kaas of vlees terugvindt. Indien je elke dag een paar eetlepels inneemt, dat gelijk staat aan ongeveer 15 tot 30 gram MKT’s, dan kan je zeker op langere termijn verwachten flink wat gewicht te verliezen.

Met kokosolie kan je sneller je buikvet verbranden

Naast het feit dat je energieverbruik hoger wordt, is door middel van een studie nu ook aangetoond dat kokosolie gericht vet verbrand op de meest moeilijke plekken. Laten we natuurlijk eerlijk zijn; er is bijna niets zo frustrerend en moeilijk weg te krijgen als buikvet! Kokosolie gaat dit te lijf, samen met het vet rondom de diverse organen.

In het onderzoek aten vrouwen op dagelijkse basis 30 milliliter kokosolie gedurende 12 weken. Nadien hadden zij een goed zichtbaar slankere taille. Dit is echter bereikt zonder verder extra te sporten of op de voeding te letten! Dus kun je nagaan hoe groot het verschil mogelijk zal zijn, als jij je dieet en trainingsschema koppelt aan het eten van wat extra kokosolie?

Wil je graag direct afslanken? Bekijk dan even onze review over de Top 5 allerbeste afslankpillen.

Door kokosolie te gebruiken neemt je eetlust af

Een andere fijne bijkomstigheid van kokosolie, is dat je ook minder honger zult ervaren. Men denkt dat dit vooral komt door de wijze waarop vetzuren worden omgezet, hier komen namelijk ketonen bij vrij en deze verminderen de eetlust. Dit helpt natuurlijk enorm als je een dieet volgt, het zal het in ieder geval een stuk makkelijker maken.

Kokosolie heeft eigenlijk geen nadelen!

Naast bovengenoemde voordelen is kokosolie ook nog eens goed voor je schildklier en heeft een versnellend effect op je stofwisseling.

Kokosolie is perfect om te bakken en braden, omdat deze olie veel beter bestand is tegen hoge temperaturen in vergelijking met bijvoorbeeld boter of olijfolie. Je kunt ook geurloze kokosolie kopen, waar je alle soorten voedsel mee kunt koken. Zonder een bijsmaak van kokos!

Iedere ochtend begin ik met kokosnootolie in mijn koffie en nu met de toevoeging van deze MCT Olie kan ik prima tot de lunch zonder koolhydraten. Intermittent fasting is zo goed te doen dankij deze pure vorm van kokosolie.

1. MCT OLIE 5000 BEST BODY NUTRITION

MCT olie werkt voor mij de hele ochtend! MCT olie kan gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten tijdens het koken. Met MCT olie voeg je op een zeer gemakkelijke manier extra calorieën aan je dieet toe! De werking houdt een complete werk- of college dag aan! Lees hier 61 ervaringen van andere MCT olie 5000 BODY & FIT gebruikers >>>

Voordelen:

  • Vervangt olie en vetten
  • Ik gebruik dit bij mijn Keto dieet en doe het in mijn koffie.
  • 500 ml per verpakking

Top 1 MCT OLIE 5000 review

2. MCT OLIE OLIMP SUPPLEMENTS

Ik gebruik het voor verschillende lichamelijke doelen en ben er erg tevreden over. Geur-kleur- en smaakloos, dus ik merk nooit dat het ergens in zit. Het is ook super voor het insprayen van bakvormen, gourmet platen, koekenpannen etc. Lees hier 41 ervaringen van andere MCT OLIE OLIMP SUPPLEMENTS  gebruikers >>>

Voordelen:

  • Goede smaak en geurloos
  • Goede aanvulling op een ketogeene lifestyle
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding

Top 2 MCT OLIE OLIMP SUPPLEMENTS review

Bestel hier MCT OLIE OLIMP SUPPLEMENTS voor €8,90 bij Body & Fit.nl >>

3. MCT OLIE (MEDIUM CHAIN TRIGLYCERIDES) NOW FOODS

MCT staat voor Medium-Chain-Triglyceride. Triglyceride is een type vetzuur. Medium-Chain betekent dat de vetzuren een middellange keten hebben. Wanneer je MCT olie vrij zou vertalen naar het Nederlands dan betekent het “olie van vetzuren met een middellange keten”. Lees hier 40 ervaringen van andere MCT OLIE NOW FOODS gebruikers >>>

Voordelen:

  • Middellange ketenvetzuren uit kokos- en palmpitolie.
  • Met o.a. caprylzuur en caprinezuur.
  • 1 maal daags 1 eetlepel (15 ml)

Top 3 MCT OLIE (MEDIUM CHAIN TRIGLYCERIDES) NOW FOODS review

Bestel hier MCT OLIE NOW FOODS voor €44,90 bij Body & Fit >>

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.