Visschotel uit de oven: minder vet, heerlijk luchtig en romig

Visschotel uit de oven? Witvis is ontzettend eiwitrijk en bevat, in tegenstelling tot de bekendere zalm veel minder vet. Dat maakt deze vis uitermate geschikt voor een luchtig, romig ovengerecht. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Visschotel uit de oven maken

Visschotel uit de oven maken

Ingrediënten, voor 4 porties

Tip: serveer met gekookte sperziebonen, wortelen of broccoli! 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • olijfolie om in te bakken
  • 325 ml creme fraiche
  • 1 el mosterd
  • 150 gr prei in dunne ringetjes
  • 150 gr oesterzwammen, in strengen gesneden
  • 2 el gedroogde Oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 175 gr geraspte kaas
  • 450 gr witte vis
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

  2. Bak de oesterzwammen in de olie gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg de room en mosterd toe en zet de pan op een lager vuurtje. Laat 5 tot 10 minuten indikken.

  4. Kruid de vis met peper en zout en leg in een ovenschaal (bekleed met bakpapier). Bestrooi met ongeveer de helft van de kaas en voeg dan het oesterzwammenmengsel toe. Garneer vervolgens met de rest van de kaas.

  5. Bak 30 min in de oven. Daarna lekker genieten samen!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 440 kcal
  • Koolhydraten: 13 gr
  • Eiwitten: 32 gr
  • Vetten: 33 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

4 gedachten over “Visschotel uit de oven: minder vet, heerlijk luchtig en romig”

  1. Beste Heiko,
    moet je de preiringetjes mee met de oesterzwammen bakken?
    Of nadien ongebakken op de vis leggen en dan de oven in?
    Dit staat niet vermeld in het recept🤔

    Beantwoorden
    • Hey Katrien,

      Bedankt voor je bericht! Zelf laat ik het altijd meebakken in de oven. Maar je kunt het heel kort even meenemen tijdens het opbakken van de oesterzwammen.

      Kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.