Wat is de Beste Eiwitshake? Voor Spieropbouw en/of Afvallen Getest!

Iemand die serieus bezig is met het vergroten van de spiermassa, verbeteren van het spierherstel of juist wilt afvallen komt niet onder de eiwitshake uit. Gelukkig zijn eiwitshakes tegenwoordig op veel plekken verkrijgbaar en over het algemeen betaalbaar. Diverse eiwitshakes uit mijn top vijf scoren zelfs het hoogst op de prijs-kwaliteitverhouding.

 1. Body & Fit Whey Perfection – Whey Protein / Proteine Shake – 2270 gram – Vanille
 2. Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Vegan Protein – Vanille – 450 gram
 3. Optimum Nutrition – Gold Standard 100% Whey Protein
 4. Nutri Dynamics Dieet Pro Eiwitshake Banaan – 500 gram
 5. XXL Nutrition Whey Isolaat – Proteïne Poeder – Aardbei 1000 gram

Dat wil niet zeggen dat het vinden van de beste eiwitshake makkelijk is. Het kost zelfs meer tijd dan je gewend bent. Puur omdat er zoveel keus is. Met merken als MusclePharm, Muscle Fit en natuurlijk Body & Fit is de keuze enorm.

Op deze pagina probeer ik het belangrijk werk voor je uit handen te nemen. Ik ga je namelijk vertellen:

 • Welke eiwitshake bij welk doel past
 • Hoe je de beste eiwitshake kunt vinden
 • Wat de beste eiwitshakes van dit moment zijn

Welke eiwitshake bij welk doel past

Welke eiwitshake bij welk doel past

Je kunt om tal van redenen met eiwitshakes beginnen. Ik liet eerder vallen dat eiwitshakes onder andere populair zijn voor wie wilt afvallen. Dat komt doordat je de inname van voedsel beperkt tot de belangrijkste stoffen.

Stel je namelijk voor dat je de inname van koolhydraatrijk voedsel wilt beperken. Een goed plan natuurlijk, omdat je minder dikmakers binnenkrijgt. De kans is dan ook echter groot dat je minder eiwitten binnenkrijgt. Een gerecht als pasta pesto kip eet je niet meer, iets waar toch best wat eiwitten in zitten. Waar haal je dan nu je eiwitten vandaan?

Een eiwitshake biedt hier uitkomst. Met een eiwitshake zorg je ervoor dat je alsnog je eiwitten binnenkrijgt zonder dat je hiervoor complete maaltijden hoeft te eten. Mocht je de eiwitten niet met een shake compenseren, is het bijna onvermijdelijk dat je op termijn spier verliest. En als je dan eenmaal afgevallen bent, is er ook geen spier om naar te kijken. Dat wil je voorkomen. Daar helpt de beste eiwitshake je probleemloos bij.

Behalve voor afvallen, kun je ook eiwitshakes kopen om je spieren op te bouwen of juist het spierherstel te stimuleren. Op de verpakking en in de productbeschrijving van de eiwitshake is altijd te vinden wat je met de shake kunt bereiken. Zo wil je absoluut geen eiwitshake met suikers als je afvalt. Dat terwijl je liever bij spieropbouw een eiwitshake hebt waar ook nog wat vezels in te vinden zijn.

Hoe kun je de beste eiwitshake vinden?

Hoe kun je de beste eiwitshake vinden

Nu heb ik het belangrijkste werk op deze pagina al voor je gedaan. Ik heb namelijk de beste eiwitshakes onder elkaar gezet. Je moet je hier alleen wel beseffen dat dit de eiwitshakes zijn die naar mijn ervaring de beste zijn. Alhoewel ik mijn bevindingen heb vergeleken met andere lijstjes met de beste eiwitshakes, kun je nog altijd een ander model zoeken.

Persoonlijk, adviseer ik je altijd een eiwitshake te zoeken op basis van de volgende onderdelen:

 • Passen jouw doelen bij de werking van de eiwitshake?
 • Hoe hoog is de kwaliteit van de eiwitshake?
 • Is de prijs-kwaliteitverhouding van de eiwitshake eerlijk?

Eerder legde ik je uit wat het belang is van het vinden van de beste eiwitshake die aansluit op jouw doelen. De verkeerde eiwitshake kan je alleen maar tegenwerken. De beste helpt je juist.

Of de kwaliteit van de eiwitshake hoog is, is alleen maar te ontdekken door lijstjes en recensies, zoals op deze pagina te vinden zijn. Zoals je misschien wel hebt gezien is verderop een Top 5 met beste eiwitshakes te vinden. Ik raad je aan dit lijstje als vertrekpunt te nemen.

Vervolgens zou je ook nog eens de recensies van de verschillende producten kunnen lezen. Als je namelijk op een van deze beste eiwitshakes klikt, kom je op een productpagina waar de ervaringen van huidige gebruikers te vinden zijn.

Dat is meteen eenvoudig te koppelen aan de prijzen die je ziet staan. Sommige modellen zijn goedkoper dan anderen maar hoeven niet beter te zijn.

Vergelijk daarom op prijs, maar laat ervaringen met de beste eiwitshakes de boventoon voeren. Hierdoor weet je zeker dat je de best mogelijke deal maakt.

De beste eiwitshakes van dit moment

Ik heb op basis van mijn eigen onderzoek en ervaringen op het internet een overzicht samengesteld met de beste eiwitshakes. Voor mij zijn dit de producten waar je de beste resultaten mee kunt bereiken. Ik ben benieuwd wat volgens jou de beste eiwitshake is!

1. Body & Fit Whey Perfection – Whey Protein / Proteine Shake – 2270 gram – Vanille

Graag de beste eiwitten en snel spierherstel? Met Whey Perfection bereik je door de unieke samenstelling meer resultaat per shake als met welke andere Whey Proteïne dan ook. Je kunt kiezen uit maar liefst 36 waanzinnig lekkere milkshake smaken! Lees hier de ervaringen van andere Body & Fit Whey Perfection – Whey Protein / Proteine Shake – 2270 gram – Vanille gebruikers >>>

Voordelen:

 • Slechts 1.4 gram koolhydraten per shake
 • 23g hoogwaardige Whey Proteïne per shake
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Vegan Protein – Vanille – 450 gram

Graag eens volledig plantaardige eiwitten proberen? Daarom vinden we het niet alleen belangrijk dat Orangefit Protein lekker smaakt en gemaakt is van de allerbeste ingrediënten, maar ook dat je lichaam er goed op reageert. Orangefit Protein bevat dan ook geen lactose, gluten, soja of toegevoegd suiker. Lees hier ervaringen van andere Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Vegan Protein – Vanille – 450 gram gebruikers >>>

Voordelen:

 • Snelle levering, goede smaak en totaal geen bijwerkingen
 • Een lekker pure smaak
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Optimum Nutrition – Gold Standard 100% Whey Protein – French Vanilla – 2270 g (71 shakes)

Supplement voor healthy en stevige spieren? Gold Standard Whey is een ideaal product voor een vet- en koolhydraatarm dieet. Dit product bevat per maatbeker 23 gram hoogwaardige wei proteïne, 3.5 gram glutamine, 5 gram BCAA’s (Branche Chain Amino Acids), slechts 3 gram koolhydraten. Lees hier vele ervaringen van andere Optimum Nutrition – Gold Standard 100% Whey Protein – French Vanilla – 2270 g (71 shakes) gebruikers >>>

Voordelen:

 • Aanrader, lekker en klontert niet
 • geeft veel energie
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Nutri Dynamics Dieet Pro Eiwitshake Banaan – 500 gram

Graag je vet metabolisme opgang brengen? De shakes van dieet Pro hebben een unieke formule van slechts 79 kcal per shake en zijn voor een groot deel koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij. Lees hier vele ervaringen van andere Nutri Dynamics Dieet Pro Eiwitshake Banaan – 500 gram gebruikers >>>

Voordelen:

 • Zeer lekkere shake, geeft geen vieze korrelige poedersmaak
 • vol gevoel
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. XXL Nutrition Whey Isolaat – Proteïne Poeder / Proteïne Shake – Aardbei 1000 gram

Zoek jij een perfecte formule voor je spierherstel? De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte. Lees hier vele ervaringen van andere XXL Nutrition Whey Isolaat – Proteïne Poeder / Proteïne Shake – Aardbei 1000 gram gebruikers >>>

Voordelen:

 • afvallen en goed voelen
 • goede smaak lekker snel bezorgd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.