Wat is goede Manuka Honing? De Top 5 Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland!

Honing is gezond, daar ben ik zeker van en velen met mij. Ook al is er nog altijd veel over honing te doen, kan het geen kwaad om af en toe honing te eten. Veel gerechten, bijvoorbeeld een bakje kwark, worden er veel lekkerder van. Dat terwijl je gezond bezig bent. Tenminste, als je de beste (en dus gezondste) honing in huis haalt.

Ik ben zoals je merkt een groot voorstander van de super food honing. Iedere dag wordt bij mij het potje weer gepakt. Of soms een flesje, want honing komt in veel soorten en maten.

Dat is ook de reden dat ik je meer wil vertellen over honing en hoe je kunt bepalen welke honing gezond is. Hierdoor kun je straks eenvoudig de juiste super food honing in huis halen zonder dat je maaltijden er ongezonder op worden.

Is Manuka honing echt gezond?

Is Manuka honing echt gezond

Laten we vooropstellen dat ik geen wetenschapper ben. Ik baseer mijn mening over honing en of het gezond is op het internet. En natuurlijk omdat ik het heerlijk vind. Er zijn voldoende overtuigende bronnen op het internet die mij en hopelijk jou ook doen geloven dat deze Manuka honing ook echt gezond voor je is.

Laten we eerst vastellen wat honing eigelijk is? Honing is en blijft sterk op suiker lijken (waar het ook voor een groot deel uit bestaat). Het is natuurlijk/biologisch en het is wel zo fijn iets tot je te nemen dat uit de natuur voortkomt. Dat het vol zit met suikers, zorgt er niet voor dat we echt kunnen zeggen dat het gezond is. Maar als je een zoetmaker kiest, is honing een van je betere opties.

Op een paar onderdelen is van honing bewezen dat het gezond is. Zo functioneert het als antioxidant en dat is goed voor het herstel van celschade in het lichaam.

Je hebt wel een mega super food honing. Dit is de Manuka honing dat komt uit  Australië en hoofdzakelijk Nieuw Zeeland. Waarom komt deze naam nou precies vandaag? Nou dat komt omdat de nectar uit de Manuka struik voortkomt, deze bijen zijn helemaal gek van deze struik en produceren zo deze unieke honing.

Weet wel dat is een prijzige zoetigheid is en wordt verkocht als echte super food. Zo zijn er steeds meer mensen die ervaren dat de honing ook helpt bij allergieën, verkoudheid, keelpijn, wonden en zelfs griep. De prijs komt met name omdat deze struik maar hele kort bloei periode heeft wat deze honing een zeer schaars goed maakt.

Dit kan mogelijk komen omdat de bijen in het honing-proces de natuurlijke kwaliteiten van de bloem of plant intergeren in complexe manier hoe honing wordt geproduceerd. Zo zorgt het ervoor bij mij dat het regelmatig consumeren van lokale honing altijd veel minder last heb van het pollen seizoen.

Echte en neppe Manuka honing

Echte en neppe Manuka honing

De belangrijkste keuze die je straks moet maken, is of je wilt investeren in de beste honing of dat je liever goedkopere honing koopt. De beste honing is namelijk altijd echte honing. Goedkope honing bestaat daarentegen vaak uit aanzienlijk minder goede ingrediënten. Extra suiker, sporen van bestrijdingsmiddelen of bijen die zich hebben gevoed op suikerwater.

Biologisch geproduceerde honing moet daarom echt op de eerste plek staan. Je bent voor echte Manuka honing weliswaar meer geld kwijt. Je zorgt er daarentegen wel voor dat je niet bijdraagt aan een ongezond klimaat voor bijen en je geen onnatuurlijke ingrediënten tot je neemt.

Combineer Manuka honing met gezonde ingrediënten

Combineer Manuka honing met gezonde ingrediënten

Zolang je honing combineert met gerechten waarvan je zeker weet dat ze gezond zijn, zoals franse kwark of thee, hoef jij je eigenlijk nooit zorgen te maken over honing. Zolang je biologische honing koopt en af en toe wat gebruikt, weet je zeker dat je goed bezig bent.

Wat is de beste Manuka honing?

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nu (net als ik) meerdere keren per dag deze Manuka honing eet. Honing is gezond, maar echt met mate. Overmatige consumptie van honing staat gelijk aan een overload aan suikers en dat heeft jou lichaam niet nodig.

De beste honing is natuurlijke honing waarbij er geen gebruik van ongezonde middelen of ingrediënten is gemaakt. Gelukkig is deze gezondere honing goed verkrijgbaar, waardoor er geen reden is om voor een van de vele slechtere alternatieven te gaan.

Hieronder kun je een overzicht vinden van de Top 5 beste honing die bij mij de keuring doorkomt.

Ik ben benieuwd voor welke honing jij kiest!

1. Manuka Honing mgo 300+ (250g) Premium Kwaliteit Manuka

Graag een super food voor je lichaam of vitaliteit te versterken? De monflorale honing 300+ is gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium en biedt kwaliteit met een hoog MGO waarde van 300. Hoe hoger deze waarde hoe meer bio-actieve stoffen de honing bevat. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Anti-bacteriële bestrijdingen van ontstekingen in het lichaam, de meest natuurlijke ziekte bestrijder
 • Helpt goed bij allergieën, verkoudheid of pijnlijke spieren
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Manuka Health Manuka honing MGO 100+ – 250 gram

Graag een combinatie die puur is en geweldige formule voor je vitaliteit  en huid? De meest zuivere honing de Manuka Health Nieuwzeelandse actieve Manuka honing in MGO 100+. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • MGO Manuka Honing wordt gecertificeerd
 • Helpt goed bij allergieën
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Manuka Health Manuka Honing MGO 400+ 500 gram

Graag een zuivere super food als honing maar dan net iets meer nodig en voordelig? Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • De meest zuivere honing met de beste werking voor het lichaam
 • grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. MANUKA HONING (MGO ≥ 514 =) UMF® 15+ 250gr / KAIMAI GOLD

Zoek jij de stevigste creatine ooit maar ook lekker en zuiver? De krachtige anti-bacteriële werking van echte Manuka Honing wordt voornamelijk veroorzaakt door het hoge MGO (Methylglyoxal) gehalte van Manuka Honing. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Helpt lichaam te verbeteren bij verkoudheid, spierpijn, Infecties (bv. urineweginfecties)
 • Mondhygiëne (bescherming tegen tandsteen en tandplak)
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. MANUKA HONING (MGO ≥ 514 =) UMF® 15+ 250gr / KĀRE

Graag ondersteuning voor je lichaam of tegen griep of verkoudheid of allergieën? Deze anti-bacteriële werking van MGO wordt versterkt door de aanwezigheid van bepaalde niet anti-bacteriële componenten in Manuka Honing. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • UMF® Anti-Bacteriële Werking van de Manuka Honing
 • Natuurlijkmiddel voor huidproblemen (bv. acne)
 • Goed product voor een goede prijs

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.