Wat zijn de beste roeitrainers? TOP 5 Allerbeste roeitrainers!

Wat zijn de beste roeitrainers? Een relatief oud maar nog enorm effectief en goed apparaat is de roeitrainer. Tegenwoordig worden er steeds meer nieuwe uitvindingen bedacht op fitnessgebied, maar vanwege de uitstekende resultaten in combinatie met een groot gebruiksgemak blijft dit apparaat heel populair.

Met een roeitrainer train je bijna je gehele lichaam, dat gemak vanuit je huis!

Een roeitrainer wordt ook wel ergometer genoemd en help je onder meer, om sterkere spieren te krijgen en fitter te worden.

Top 5 roeitrainers:

 1. Roeitrainer – VirtuFit Row 1.0 – Roeimachine – Roeiapparaat – Inklapbaar – Zwart
 2. Roeitrainer – VirtuFit Row 450 – Roeimachine – Roeiapparaat – Inklapbaar – Zwart
 3. Tunturi Cardio Fit R20 Roeier – Roeimachine – Roeiapparaat
 4. Roeitrainer Focus Fitness Row 3 – incl. trainingscomputer
 5. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier – Roeimachine – Roeiapparaat

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 roeitrainer kopen! Nu kun je vanuit je huis of garage je gehele lichaam trainen en wanneer je uitgeroeid bent is de roeitrainer eenvoudig in te klappen. Lees verder!

Met een roeitrainer voer je een solide cardiotraining uit, dus je bouwt mooie spieren op en je conditie gaat er snel op vooruit. Wij vertellen je graag meer over dit veelzijdige en handige fitnessapparaat.

Wat is een roeitrainer?

Wat is een roeitrainer

Een roeitrainer heeft een redelijk logische naam, want dit fitnessapparaat bootst de beweging na die je maakt als je aan het roeien bent.

Een roeitrainer beschikt aan de voorkant over een weerstandssysteem, dat gekoppeld is aan een hendel of een hendel met metalen draad. Daarnaast beschikt een roeitrainer over een rail met een zitje, waar jij uiteraard op plaatsneemt.

Wanneer je aan de hendels trekt, dan komt het gehele apparaat in werking. Je gaat op het zitje heen en weer en maakt zodoende telkens een roeibeweging.

Het fijne aan een roeitrainer is, dat je de weerstand heel precies zelf in kunt stellen. Wanneer je begint met roeien kun je dit dus laag houden, maar naarmate je er behendigheid in begint te krijgen kan de weerstand steeds hoger. En wordt jij dus sterker en fitter!

Wat kun je allemaal bereiken met een roeitrainer?

Het ligt een beetje aan het merk en type in hoeverre je de weerstand kunt aanpassen, maar in de regel werken alle roeitrainers hetzelfde.

Met een roeitrainer kun je een zeer groot aantal delen van je lichaam in één keer trainen, omdat de roeibeweging zelf zo ontzettend effectief is.

Je gebruikt je hele lichaam op een vloeiende en prettige manier, waardoor een training op de roeitrainer vaak ook helemaal niet zwaar aanvoelt. De dagen erna zal je echter zeker voelen, dat je hard getraind hebt,

Welke spieren train je met een roeitrainer:

Welke spieren train je met een roeitrainer

 • Schouderspieren
 • Armspieren
 • Rugspieren
 • Bilspieren
 • Buikspieren
 • Bovenbeenspieren
 • Onderbeenspieren

Een roeitrainer is geschikt voor iedereen

Eén van de grootste voordelen van een roeitrainer is, dat iedereen dit apparaat met gemak kan gebruiken. De beweging zelf is heel gemakkelijk en verloopt vloeiend, waardoor een roeitrainer ook goed geschikt is voor mensen met blessures of bepaalde pijnlijke lichaamsdelen. Je gaat gewoon rustig zitten, pakt de hendel(s) en trekt deze zacht naar achteren.

Wanneer je een paar keer heen en weer bent gegaan, zal de beweging vanzelf sneller en uitdagender worden. Zonder dat je je maximaal moet inspannen.

Het is juist de bedoeling dat je gemakkelijk begint en de beweging onder de knie krijgt, waarna je vanzelf een hogere weerstand zal kiezen.

Let er wel op dat je de beweging correct uitvoert en niet te hard aan de hendel gaat trekken: daardoor wordt het te zwaar. Als je in het water zou roeien, zou je immers ook de beweging van het water in je voordeel gebruiken. Zo moet je de training ook zien: vloeiend en prettig, net als bijvoorbeeld zwemmen.

Met een roeitrainer train je ook je hart

Een zeer groot voordeel van de roeitrainer is het feit, dat je een cardiotraining aan het doen bent. Dit betekent dat een roeitrainer heel goed is voor de conditie en sterkte van je hart.

Je kunt er zelfs voor kiezen om een intervaltraining te doen, door langzame vloeiende bewegingen af te wisselen met harde korte sprints. Hierdoor zal je hart steeds sneller pompen en weer rustig worden: dit is uitstekend voor je bloedsomloop en hartfunctie.

Top 5 roeitrainer kopen

1. Roeitrainer – VirtuFit Row 1.0 – Roeimachine – Roeiapparaat – Inklapbaar – Zwart

Wil jij de aller beste training voor thuis als het gaat om een gezond lichaam te creëren? De ergonomisch gevormde zitting glijdt soepel over een stevig aluminium rail. De anti-slip pedalen met verstelbare voetriemen zorgen voor een stevige positie van de voeten. Deze anti-slip pedalen draaien tijdens je beweging mee om je voeten altijd de juiste steun te bieden om je af te zetten. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • gemakkelijk te monteren
 • de machine loopt soepel en houdt zich prima
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Je krijgt waar voor je geld. De roeitrainer roeit soepel, is stabiel en gemakkelijk te installeren.

2. Roeitrainer – VirtuFit Row 450 – Roeimachine – Roeiapparaat – Inklapbaar – Zwart

Gebruik simpelweg de roeitrainer en je benen en lichaam krijgt elke dag een effectieve workout. Compact en effectief. De VirtuFit Row 450 heeft een “silent magnetic” weerstandssysteem waardoor je flexibel de weerstand kunt aanpassen. Daarnaast maakt het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden nauwelijks geluid.

Voordelen:

 • voldoet aan verwachting
 • Doet professioneel aan, en werkt erg goed
 • Goede prijs/kwaliteit

De VirtuFit Row 450 heb ik nu een week in huis en ik vind het nu al mijn beste aankoop van het jaar, gezien prijs-kwaliteit maar ook qua dienen van het doel.

3. Tunturi Cardio Fit R20 Roeier – Roeimachine – Roeiapparaat

Graag het gewenste fitnessapparaat voor je lichaam en je gezondheid? Eén van de meest efficiënte manieren om je lichaam te trainen is met een roeitrainer. Met de Tunturi Cardio Fit R20 ga je thuis aan de slag. Deze roeibeweging zet bijna alle belangrijke spieren aan het werk.len.

Voordelen:

 • Efficiënte bewegingstrainer voor het hele lichaam
 • Voor deze prijs prima toestel, gemakkelijk in elkaar te zetten
 • prijs/kwaliteit verhouding

Een zeer degelijk roeiapparaat. Staat alleen niet zeer stevig op de grond, wat vrij hinderlijk is als je net flink bezig bent en je weer je apparaat kan terugtillen naar oorspronkelijke plek.

4. Roeitrainer Focus Fitness Row 3 – incl. trainingscomputer

Wil je graag de gewenste luxe roeitrainer voor een goede prijs en gewenste beweging? De Focus Fitness Row 3 is de ideale roeitrainer voor de thuissporter. Zo beschikt de Row 3 over een prachtig design, magnetisch weerstandsysteem en sterk frame. Het magnetisch weerstandsysteem zorgt voor een nauwkeurige roeibeleving.

Voordelen:

 • Denk prijs kwaliteit het ideale toestel voor de beginnende roeier
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Het gebruik van de roeitrainer is prima en zelfs de geprogrammeerde instellingen verraste mij. Aan de hand van leeftijd, gewicht en lengte kun je een geheel gepersonaliseerd programma instellen.

5. Tunturi Cardio Fit R30 Roeier – Roeimachine – Roeiapparaat

Resultaat met 15 minuten roeien per dag? De roeibeweging is een uiterst complete beweging: je zet alle belangrijke spiergroepen aan het werk. Je werkt gecontroleerd aan de opbouw van spiermassa met deze Tunturi Cardio Fit R30 Rower.

Voordelen:

 • Maakt het trainen makkelijker
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

De Tunturi Cardio Fit R 30 bevalt goed, is geruisloos en makkelijk af te stellen. Ook het display is goed leesbaar tijdens het ‘roeien’ en heeft een praktische houder voor een tablet.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.