Welke Matcha Poeder moet je kopen? Let hier op!

Welke Matcha Poeder moet je kopen? Je hebt Matcha en je het Matcha. En dat bedoel ik niet in positieve zin. Goede matcha is lastig vinden. Hierdoor is het maken van gezonde en ook echt lekkere matcha thee nog te vaak een behoorlijke opgave.

Wie dan ook speurt naar matcha thee van hoge kwaliteit, komt bij een brouwproces van matcha poeder uit. En ook hier is het aanbod weer enorm. Met veel slechte spelers tussen de paar goede matcha poeders.

Daarom heb je begeleiding nodig om de beste matcha poeders te kunnen vinden. Het kwaliteitsverschil tussen verschillende soorten matcha kan gigantisch zijn. De smaak komt tot stand door tientallen factoren. Als niet alle factoren meewerken, kan de smaak te verwaarlozen zijn.

Ik wil je nu al vertellen dat het nooit een goed moment is om genoegen te nemen met slechte matcha poeder. Jij verdient het om te genieten van je matcha thee. En daarom wil ik je op deze pagina alleen de beste matcha poeder aanbevelen. Zodat jij maximaal kunt profiteren van alle voordelen van matcha.

De beste Matcha van dit moment

De beste Matcha van dit moment

Wil jij zelf de lekkerste matcha thee kunnen maken? Dan is het belangrijk dat je goede matcha poeder in huis haalt. De matcha poeders uit mijn top 5 voldoen aan de verderop in dit artikel besproken factoren. Hierdoor durf ik je te verzekeren dat dit de beste matcha poeders zijn die jij op dit moment kunt kopen!

1. Mattisson / Absolute Matcha Instant Poeder Bio – 300 gram

wil graag jij echte goede matcha ervaring? De fijnste en hele bladeren worden ontsteelt en langzaam vermalen tot een fijn theepoeder. Het is de enige theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder gedronken wordt. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Mattisson / Absolute Matcha Instant Poeder Bio – 300 gram gebruikers >>>

Voordelen:

 • Matcha is rijk aan vitamine C
 • belangrijk is voor de ondersteuning van de stofwisseling
 • Heel goede matcha kwestie van prijs-kwaliteit

2. Japanse Premium Matcha Thee – 50 gram 

Zoek jij de beste combinatie van prijs en kwaliteit? Biologische Matcha Gold komt voort uit een gelimiteerde productie en dus het paradepaardje van de Japanse theeboeren. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Japanse Premium Matcha Thee – 50 gram – Afkomstig uit Japan – De Thee Sensatie van 2021! gebruikers >>>

Voordelen:

 • Remt het hongergevoel. Detox & Dieet!
 • Lekkere Matcha uit Japan
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Matcha Thee Starters Set Zen – Premium Matcha Poeder 30 g – Bamboe Whisk – Bamboe Lepel 

Zoek jij optimale opnamen voor je Matcha? Matcha Hana biedt deze set met als doel beginners op een makkelijker manier kennis te laten maken met matcha en de traditionele Japanse theeceremonie. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Matcha Thee Starters Set Zen – Premium Matcha Poeder 30g – Bamboe Whisk – Bamboe Lepel – Japan – Matcha Hana gebruikers >>>

Voordelen:

 • Net iets zachter van smaak dan de gewone matcha
 • De matcha is snel geleverd en smaakt erg natuurlijk!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Joy of Matcha – Ceremoniële Matcha Thee rechtstreeks uit Japan – 30gr

Even wat anders proberen voor je mind & body? Joy of Matcha geeft je een gigantische energieboost, waardoor je geen last meer hebt van een middagdip en ‘s avonds niet meer in de zetel crasht. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Testosteron Booster Male Factor 1 – 60 capsules – Spierkracht, Uithoudingsvermogen en Fitheid gebruikers >>>

Voordelen:

 • Deze Matcha smaakt fris grassig
 • heerlijk romig als je hem opdrinkt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Joy of Matcha Thee Set – set van 4

Graag een volledig pakket om te starten? Best verkopende en complete Matcha Starter Box voor zowel de beginnende als de doorwinterde matcha drinker! Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Joy of Matcha Thee Set – set van 4 gebruikers >>>

Voordelen:

 •  typische sterke groene theesmaak, lekker
 • Degelijk kommetje en handig pakket
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Leer goede Matcha herkennen

Leer goede Matcha herkennen

Een van de manieren om echt zelf de vaardigheden te krijgen om goede matcha te kopen, is door je te verdiepen in de technieken om goede matcha te herkennen. Kwalitatieve matcha poeder heeft zo zijn eigen kenmerken. Door te weten waar je onderzoek naar moet doen, kun je direct herkennen of bepaalde matcha poeder het overwegen waard is. Dit doe je, door op de volgende kenmerken te letten.

Kleur van de Matcha Poeder

Kleur van de Matcha Poeder

Hoe groener de matcha, hoe beter de matcha is. Simpel, maar o zo effectief. Matte en verkleurde matcha is meestal van lage kwaliteit. Dit is matcha dat zelfs richting een bruine of gele kleur gaat. Dit komt doordat de Matcha dan vol zit met stoffen die je helemaal niet nodig hebt.

Goede matcha is vrij van dit soort ‘rotzooi’ en is daardoor aanzienlijk groener. Daarnaast zijn de betere theeplanten voldoende in de schaduw hebben gestaan. Door een goede combinatie van schaduw en zonlicht, heeft er vervolgens voldoende aanmaak van chlorofyl plaatsgevonden. Dat zorgt er weer voor dat de beste matcha zijn felle groene kleur heeft!

Het schuim van matcha poeder

Het schuim van matcha poeder

Geen schuim? Dan is je matcha poeder waarschijnlijk van lage kwaliteit. Juist veel schuim? Dan is de kans groter, alleen dan hoeft dit nog steeds niet te betekenen dat je de beste matcha hebt.

Goede matcha thee heeft een normale schuimlaag. Alhoewel de schuimlaag dus wat zegt, is het niet voldoende matcha thee en poeder op basis van de schuimlaag te beoordelen.

Hoe ruikt de Matcha poeder?

Hoe ruikt de Matcha poeder

Ruikt de matcha poeder zoet? Kun je verschillende tonen van elkaar onderscheiden? Zoals cacao? Dan is de kans groot dat je goede matcha in je bezit hebt. Goedkope matcha ruikt daarentegen een stuk minder lekker en rijk. Heb je het gevoel dat de matcha rokerig, niet zoet en naar een plant ruikt? Kies dan voor een ander product. De matcha die je nu in je handen hebt, bestaat uit poeder van lage kwaliteit.

Hoe voelt de Matcha poeder?

De beste matcha poeder uit mijn lijstje voelt aan alsof je met je vingers door babypoeder glijdt. Dit is een teken dat de matcha poeder van hoge kwaliteit is, doordat de beste matcha maar 4 tot 6 micrometer dik mag zijn.

Dunne matcha poeder kan alleen bereikt worden wanneer jonge en kwalitatieve theeblaadjes gebruikt worden. Deze zijn nog zacht en hebben dan ook een fijne structuur. Iets wat niet gezegd kan worden van oudere theebladeren.

Hoe smaakt de matcha thee?

Natuurlijk kun je jouw matcha niet meer terugsturen als je er al thee van gemaakt hebt. Je kunt wel bepalen of je volgende keer weer voor dezelfde matcha poeder kiest. Goede matcha thee proeft niet planterig, bitter of naar hooi. Is dit wel het geval? Dan raad ik je aan voor de matcha poeder uit mijn top 5 te kiezen. Dan kun je eindelijk ervaren hoe lekker zelfgemaakte matcha thee kan zijn!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.