Witlof schotel? Wist je dat bittere smaken zijn goed voor de lever: ons allergrootste orgaan! Witlof is een groente welke de leverwerking ondersteund en gelukkig kun je er heerlijke gerechten mee maken!
TIP: ”Zoek jij 350+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Witlof schotel maken
Deze ovenschotel bevat flink wat vet en eiwit, waardoor deze mega verzadigend is!
Recept voor ongeveer 4 porties
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 1400 gr witlof of 12 stronken schoongemaakt
- 200 gr spekblokjes of ham broodbeleg
- 200 ml slagroom
- 100 g crème fraîche
- 200 gr brie of geraspte kaas 45+ belegen
- 60 gr walnoten
- zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Mosterd
Zo maak je dit koolhydraatarme recept:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
-
Maak de witlofstronkjes schoon: Verwijder de harde kern en snijd over de lengte door midden. Kook de stronken ongeveer 5 min en laat goed uitlekken.
-
Bak in een koekenpan de spekjes krokant.
-
Snijd de brie en verwijder de korst zodat je 200 gr brie over houdt.
-
Verwarm in een pannetje de slagroom, creme fraiche en brie en breng op smaak met peper zout en een tl mosterd.
-
Leg de stronken witlof in de ovenschaal en giet de saus er overheen. Verdeel de walnoten, korstjes van de brie en de spekjes over de schotel en bak ca 25 min in de oven.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 925 kcal
- Koolhydraten: 6 gr
- Eiwitten: 45 gr
- Vetten: 75 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?