Ga terug

Cake koolhydraatarm

Bereidingstijd 50 minuten
Gang Nagerecht
Porties 1 cake

Equipment

  • Oven
  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 75 gr kokosmeel
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gr amandelmeel
  • 15 gr roomboter 
  • stevia naar smaak 

Optioneel : Garnering (hoeveelheden naar keuze)

  • Bosvruchten 
  • Zelfgeklopte slagroom, gezoet met stevia 
  • Verse munt 

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  •  Scheid het eigeel van het eiwit. klopt de gescheiden eiwitten stijf. 
  • Doe het eigeel in een aparte mengkom en voeg de gesmolten boter, kokosmeel, kokosmelk en amandelmeel toe. mix goed door elkaar. 
  • Voeg een klein deeltje van het eigeelbeslag toe aan de eiwitten. Spatel rustig door elkaar tot het een glad geheel is. 
  • Voeg vervolgens alle eiwitten toe aan het eigeelbeslag en klop rustig door elkaar. Voeg wat stevia toe indien je de cake wat zoeter wil.
  • Vet een cakeblik in en voeg vervolgens het beslag toe. Bak ca 45 min in de oven. 
  • Snijd de cake in grove plakken en serveer als nagerecht met verse bosvruchten en zelfgeklopte room. Garneer met een paar blaadjes munt.

Notities

Voedingswaarden per portie (zonder garnering):

  • kcal: 96
  • khd: 5
  • vet: 8
  • Eiwitten: 2