Wil je zelf hummus maken? Met dit recept doe je dat op een eenvoudige én snelle manier.
Hummus is niet alleen super lekker om te snacken met allerlei soorten groenten, maar ook nog eens behoorlijk gezond.
Daarnaast kun je eindeloos variëren met dit recept en kun je het zelfs gebruiken als smakelijk broodbeleg.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Heerlijke hummus maken
Je hebt ze natuurlijk vast wel eens zien staan, de bakjes hum mus in de supermarkt. Je denkt misschien dat het een behoorlijk klus is om zelf hummus te gaan maken, maar niets is minder waar.
Daarnaast ben je er zeker van dat je geen ongezonde toevoegingen eet als je zelf hummus gaat maken aan de hand van dit recept.
Hoe gezond is deze Hummus maken met kikkererwten?
Behoorlijk gezond! Daarnaast bevat hummus weinig koolhydraten en is het vetarm. Een lekker verantwoord smeersel dus! Hummus wordt gemaakt van kikkererwten.
De meest opvallende vitaminen en mineralen zijn ijzer, folaat en veel vitamine B.
Daarnaast bevat dit recept ook een hoge dosering plantaardige eiwitten. Daarmee draagt het bij aan een goed herstel en opbouw van je spiermassa. Zelf dit gerecht maken is dus een gezonde en verantwoorde keuze.
Wat is de voedingswaarde van dit zelfgemaakte hummus recept?
De voedingswaarde van dit recept om zelf hum mus mee te gaan maken, is bijzonder voordelig. Zo is het rijk aan eiwitten en arm aan vetten. Dit recept is voldoende voor 4 porties. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 220
Vetten: 14
Koolhydraten: 15
Eiwitten: 9
Deze ingrediënten heb je nodig:
400 gram gekookte kikkererwten
1 citroen
2 eetlepels tahin
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
½ theelepel paprikapoeder
Olijfolie extra vergine
Zo kun je zelf hummus maken aan de hand van dit recept:
1. Hak de knoflook in fijne stukjes.
2. Doe de kikkererwten in de blender en doe daar tevens de knoflook, tahin, zout en het sap van de uitgeperste citroen bij.
3. Pureer dit met de blender tot een mooie gladde massa.
4. Schep de hummus in een bakje en druppel er een klein beetje olijfolie overheen. Strooi hier vervolgens de paprika poeder overheen. Eet smakelijk!