Zoete Aardappel oven knapperig? Frisse rozemarijn en Geweldig Crunch!

Zoete aardappel oven knapperig? Wat is er nou lekkerder dan een knapperige frietjes uit de oven die ook nog eens een heerlijke smaak hebben van paprikapoeder, kerriepoeder en klein snufje zeezout? Hiermee kun je de kids of andere familieleden echt verassen! Laten we snel gaan beginnen.

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken  voor 5 ,- euro >>

Heerlijk in het weekend wanneer je net iets meer tijd hebt voor deze knapperige zoete aardappelfrietjes, je moet alleen net even weten hoe je dat precies doet.

Anders plakken de zoete aardappels schijfjes gewoon aan je bakplaat of nog erger ben je het alleen aan het stomen. In dit artikel geef ik je de beste tips mee, voor gegarandeerd succes in de keuken.

Zoete aardappel frietjes maken

Dit gerecht maak ik dus in het weekend voor de kids of als er familie komt. Gewoon even de aardappelfrietjes met rozemarijn in de oven en na 50/60 min echt genieten. Deze tijd hangt ook sterk af van je oven, sommige heteluchtovens kunnen echt goed warm worden.

Ik gebruik zoete aardappels veel en in alle vormen: gestoomd, gekookt, gebakken en gefrituurd! Dit gaat altijd perfect met zalm, witvis, rund, falafel of bietenburgers en andere vleesvervangers. Yummie.

Knoflooksaus maken met yoghurt

Knoflooksaus maken met yoghurt

Haal hem niet uit een potje! Vergeet niet zelf even een knoflooksaus te maken. Moeilijk? Nee, 3/4  knoflookteentjes geperst en fijn gehakt, zwarte peper, 2 el romige mayo, 1 el Griekse yoghurt en goed roeren klaar.

Extra tip: 2 tl chilipeper voor die extra smaak. En beetje citroensap of rasp erdoor.

Als je niet te los gaat op de saus en en zeezout past dit gerecht wel degelijk in een koolhydraatarme levensstijl.

Zoete aardappel oven knapperig maken?

Zoete aardappel oven knapperig maken

Er zijn een aantal fouten die ik veel gemaakt heb in mijn eigen keuken met het knapperig krijgen van de zoete aardappelfrietjes.

Er zijn een aantal tips online die gewoon niet kloppen als ik het in de praktijk probeer. Dus hier een handig lijstje om succes te garanderen voor jou.

  1. Leg de zoete aardappelen niet in koud water
  2. De zoete aardappel schil geeft juist extra crunch
  3. Gebruik geen olijfolie bij zoete aardappels maar zonnebloemolie
  4. Gebruik bakpapier of een bakplaat bij zoete aardappels
  5. zet je oven op max dus geen 185 graden
  6. Geef de zoete aardappels liefde en draai je rakkers om 30 min even
  7. Snijd de zoete aardappelfrietjes niet te dik of te dun

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels oranje of paars, friet of schijfjes vorm
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el gerookte milde paprika poeder
  • 1 el uienpoeder
  • 4 tl knoflookpoeder
  • Snufje zeezout zwarte peper
  • Extra tip: 1 el kerriepoeder

Knoflooksaus van de goden

  • 3 knoflook, geplet en gehakt
  • 2 el romige mayo van eieren
  • 1 el Griekse Yoghurt 10% vet
  • Zwarte peper
  • 2 tl chilipoeder
  • Snufje citroenrasp of citroensap

Bereidingswijze voor de Zelf koolhydraatarm brood bakken

  1. Zoek in de winkel de beste zoete aardappels uit die het liefste langwerpig zijn voor het snijden. Snijd de zoete aardappels in schijfjes of frieten vorm. Verwarm de oven voor op 225 graden en het mooiste is een metalen bakplaat insmeren met wat zonnebloemolie met een kwast of keukenpapier.
  2. Vervolgens besprenkel je de zoete aardappels met zonnebloemolie, lekker marineren. Vervolgens verdeel je alles over de bakplaat en bestrooi het met kerriepoeder, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, uienpoeder, rozemarijn en snufje zeezout.
  3. Pers en hak de knoflook fijn, meng dit in een kom met de mayo, Griekse yoghurt en de kruiden. Lekker mixen en als laatste de citroenrasp erbij en genieten.
  4. Zet de frietjes in de oven voor minimaal 50 tot 60 minuten. Vergeet niet te keren rond 30 min zodat het lekker knapperig wordt.
  5. Check na die tijd even of ze gaar zijn. Schep de frieten op een schaal. Of serveer net als ik in twee bakjes met wat knoflooksaus!

Tip:
Je kunt tijdens het maken van de saus ook geen knoflook doen maar kiezen voor verse bieslook. Heerlijk en je gaat er niet van stinken samen! Alleen de knoflook vervangen voor verse bieslook. Allemaal erg lekker!

Dit recept is ongeveer goed voor een redelijke portie met saus en verse frietjes dus voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 280
Koolhydraten: 46 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 8 g

Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.