Zoutlamp kopen? Top 5 Beste Zoutlampen voor Warm en Natuurlijk Licht!

Zoutlamp kopen? Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen: roze lampen die lijken op een steen. Dit zijn echter geen stenen, want een zoutlamp bestaat geheel uit zout.

Deze lampen beschikken op meerdere fronten over positieve eigenschappen, zoals het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en ook als humeurverbeteraar. Lees snel verder!

Daarnaast verspreid een zoutlamp een prettig en warm licht, dat vooral ’s avonds ideaal is om gemakkelijk in te kunnen slapen. Wanneer je ook nog eens een warme lichtbron gebruikt zoals een kaarsje of gloeilamp, dan ervaar je de positieve effecten van het aanwezige Himalaya zout.

Top 5 beste Zoutlamp kopen:

 1. Himalaya Salt Dreams Tafellamp – Himalaya zout -19 cm hoog – oranje
 2. Himalaya Zoutsteen Tafellamp (Haliet) – 2 tot 4 kg – 23x13cm
 3. Esspo Himalayazout Tafellamp – 2.6 – 3.5 kg – 15cm
 4. Himalaya zoutlamp – 4-5 kg zoutkristal lamp met LED lamp
 5. Himalaya Salt Dreams lamp himalaya zout houten voet – 310mm hoog – oranje

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste Zoutlampen voor thuis. Creëert een fijne sfeer en heeft een zuiverende functie! Lees verder.

In dit artikel vertellen wij je iets meer over deze leuke aanwinst voor in je woning.

Wat is een zoutlamp precies?

Wat is een zoutlamp precies

Een zoutlamp is in feite een hard en grof stuk zout, dat uit het Himalayagebergte wordt gewonnen. Nadat men geschikte stukken zout heeft losgehakt, worden er inkepingen in gemaakt zodat er een lichtbron in geplaatst kan worden.

Dit kan een natuurlijke lichtbron zijn zoals een kaars, maar ook een lampje met aansluiting op het elektriciteitsnet.

Zoutlampen bestaan al vanaf enkele centimeters hoog, die speciaal voor waxinelichtjes zijn bestemd. Maar je kunt ook hele grote zoutlampen kopen, die meerdere tientallen kilo’s wegen.

Dit is met name interessant voor mensen die een wellness praktijk runnen, of bijvoorbeeld yogalessen of massagepraktijken.

Waarom zijn zoutlampen eigenlijk roze?

Waarom zijn zoutlampen eigenlijk roze

De originele zoutlampen komen uit het westelijke gedeelte van de Himalaya. Het zout dat op deze locatie wordt gewonnen wordt trouwens ook gewoon gebruikt als keukenzout.

Normaal tafelzout is wit, omdat alle spoorelementen verwijderd zijn uit de grondstof. Himalaya zout daarentegen bevat echter spoorelementen zoals kalium, zink en magnesium. Dit geeft het zout de karakteristieke kleur, die kan variëren van donker oranje tot heel licht roze.

Waarom een zoutlamp in huis zetten?

Zoutlampen zijn de afgelopen jaren ineens erg populair geworden, omdat men in het westen ook de helende eigenschappen ervan begon te onderkennen.

Een zoutlamp in een ruimte heeft meerdere voordelen voor je gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van de lucht in de bewuste ruimte.

Met een zoutlamp naast je bed slaap je stukken beter

Wanneer je omgeving een teveel aan positieve ionen bevat, dan kun je sneller moe worden dan normaal. Alles dat je ziet bestaat uit ionen, dus ook de lucht om je heen. Een zoutlamp bevat negatieve ionen door het aanwezige zout, welke de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.

Wanneer je een zoutlamp in je slaapkamer zet, dan kan dit erg bijdragen aan de kwaliteit van je nachtrust. Daarnaast is het gezellige licht prettig in donkere wintermaanden.

Een zoutlamp zuivert ook de lucht in een ruimte

Door deze negatieve ionen wordt de lucht zelf ook gezuiverd van allerhande gifstoffen. In een gemiddeld huishouden zijn tegenwoordig enorm veel apparaten aanwezig: van laptops, tablets, televisies tot magnetrons en modems.

Deze apparaten geven straling af en met een zoutlamp kun je een gedeelte hiervan goed neutraliseren. Daarnaast trekken zoutlampen waterdamp aan, waardoor huisstofmijt, schimmels en stof ook in ernst en omvang afnemen.

Gebruik een zoutlamp voor een positief humeur

Naast de uitstekende eigenschappen die je leefomgeving verbeteren, blijken zoutlampen het gehalte aan tryptofaan en serotonine in je lichaam te verhogen. Deze zijn beide van invloed op je algemene welzijn, je humeur en het reguleren van je stemming. Wanneer je een tekort hebt aan vooral serotonine, dan kun je last hebben van een zwaarmoedig gevoel tot aan depressie.

 

Indien je iets kan vinden dat hieraan bij kan dragen op een simpele manier als een zoutlamp, waarom zou je dat dan niet doen? Want een zoutlamp ziet er ook gewoon onwijs leuk uit in vrijwel elke ruimte. Door het zachte licht oogt elke kamer waar je een zoutlamp zet meteen gezelliger en comfortabeler.

Top 5 Beste Zoutlamp kopen voor ontspanning!

1. Himalaya Salt Dreams Tafellamp – Himalaya zout -19 cm hoog – oranje

Himalaya Zoutlamp Rock 2-3 kg met houten voet, incl. lamp en snoer, ruwe unieke zout crystal geeft een warm en natuurlijk licht. Verpakt in fullcolor originele Himalaya Salt Dreams verpakking met Engelse en Duitse opdruk (zie foto’s).

Voordelen:

 • Mooie vormgeving, warme verlichting
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Prachtige lamp met mooi warm licht, iedereen zou er eentje in huis moeten hebben!

2. Himalaya Zoutsteen Tafellamp (Haliet) – 2 tot 4 kg – 23x13cm

Jij zoekt een warme en zuiverende manier van verlichting? Uit het Himalaya gebergte hebben een revitaliserend effect op de omgeving. Het zoutkristal neutraliseert een overvloed aan positieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen kan onder andere ontstaan door elektronische apparatuur en roken.

Voordelen:

 • geeft mooi licht en is rustgevend en zuiverend
 • stevig ingepakt en zelfs geleverd met klein lampje voor de fitting
 • Goede prijs/kwaliteit

vanochtend de zoutlamp binnen gekregen ik had er al een paar en met deze erbij maakt het nog gezelliger in huis. geeft mooi licht en levering was snel en de zoutlamp was zeer goed ingepakt. echt een aanrader

3. Esspo Himalayazout Tafellamp – 2.6 – 3.5 kg – 15cm

Echte tafellamp en zuiverend gaan goed samen? Jazeker, Himalayazoutlampen zijn gemaakt van oud kristalzout uit het himalayagebergte, dit zout is meer dan 250 miljoen jaar oud. Elke lamp is uniek in vorm en kleur. Geeft een mooi zacht licht en zorgt voor een aangename atmosfeer. De zoutlamp werkt op elektriciteit.

Voordelen:

 • Gezellig en warm licht.
 • Lampje zit erbij, snoer is lang genoeg
 • prijs/kwaliteit verhouding

Ik was in het begin wat twijfelachtig of ik de lamp wel zou kopen omdat het prijsverschil nogal groot was met een aantal andere die ik tegen kwam. Toch maar gekocht en ik kon niet blijer zijn.

4. Himalaya zoutlamp – 4-5 kg zoutkristal lamp met LED lamp

Heerlijk voor rust en bezinning in huis of slaapkamer voor een scherpe prijs? Deze lampen nodigen uit tot reflectie en meditatie. Daarnaast hebben deze lampen een licht negatief ioniserende werking, dit zorgt voor balans en rust in uw huis. Dit originele zoutsteen product is afkomstig uit het Himalaya gebergte in Azië.

Voordelen:

 • lampje gaat super lang mee
 • Geeft een hele rustige natuurlijke sfeer in huis en mijn allergie lijkt minder te zijn.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ik ben zeer tevreden over deze verlichting. Wat ik vooral goed vind: Mooi design, Trendy, Hoge kwaliteit

5. Himalaya Salt Dreams lamp himalaya zout houten voet – 310mm hoog – oranje

Jouw huis helemaal zen en in een rustige sfeer krijgen? Himalaya Zoutlamp Rock 7-10 kg met houten voet, incl. lamp en snoer, ruwe unieke zout crystal geeft een warm en natuurlijk licht. Gebruik binnen in droge ruimte. Een zoutlamp bestaat uit himalaya zout.

Voordelen:

 • Geeft heel mooi rustgevend licht
 • Groter uitgevallen dan verwacht maar het is echt mooi
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

De Red stacks zijn heftiger dan andere stackers. Tot nu toe de beste stacks so far. De kilo’s vliegen eraf (let op je eetpatroon en doe regelmatig een workout).

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.