Zuurkool met zoete aardappel en rookworst? Kruidig en een beetje zoet!

Zuurkool met zoete aardappel en rookworst? Het is heerlijk om soms een lekker een stampot te maken voor jezelf of het gezin. Dit kan ook helemaal verantwoord en koolhydraatarm met de juiste vetten erin.

Belangrijkst is dat is het echt smaakvol is deze zuurkool met kruiden en met een goede worst erbij een klassieke combinatie. Dit recept is dankzij de zoete aardappels koolhydraatarm te maken. Laten we beginnen!

zuurkool met zoete aardappel en rookworst

Zelf maak ik dit recept het liefste als het wat kouder wordt of ik veel mensen op bezoek heb en het is ook nog eens verantwoord.

Je kunt soms echt genieten van zuurkool, maar mocht je deze Unox worst nou niet lekker vinden? Geen zorgen je kunt dit ook prima vervangen voor rundergehakt dit lekker rul bakken in wat kokosolie met wat peper en snufje zout. Doe dan de zuurkool in een ovenschaal leg het gehakt hier bovenop en strooi de kaas erop en laat het in oven staan voor 25 minuten.

Je hebt geen stamppot als je geen nootmuskaat gebruikt, nog lekkerder is om verse nootmuskaat te halen die jezelf moet schrapen. Hieronder staan de ingrediënten voor je klaar.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 500 g zoete aardappels
  • 500 g zuurkool eigen voorkeur, ik vind kruidige het lekkerste
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 el gebakken sambal
  • 1 Unox runderworst, kan ook met 150 g rundergehakt rul bakken
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 handje zilveruitjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • zwarte peper naar eigen smaak

Bereidingswijze voor zuurkool met zoete aardappel en rookworst

  1. Snijd de zoete aardappels in kleine stukjes, kook deze met schil ongeveer 15 a 20 min helemaal zachte en gaar.
  2. Kook de zuurkool zoals op de verpakking gaar. Ik doe de worst en zuurkool altijd gewoon samen opwarmen maar haal hem wel er op tijd uit. 
  3. Als de aardappels zacht zijn geworden, voeg je alles samen in een grote pan met 1 flinke el Griekse yoghurt samen met de kruiden erin.
  4. Nu is het lekker samen stampen en vergeet de 1 el sambal niet toe te voegen.
  5. Vervolgens op een diep bord serveren met de worst en de zilveruitjes en beetje zwarte peper erover. Vergeet niet de Parmezaanse kaas als afsluiter erop te strooien. Smullen! 

KHA Tip: wil je het nog meer pit en smaak geven? Kun je altijd nog een extra lepel sambal manis toevoegen aan de schotel.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor zuurkool met zoete aardappel  maken is voldoende voor 3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 460
Koolhydraten: 12 g
Eiwitten: 16 g
Vetten: 37 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.