Ga terug

Recept gevulde paprika:

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 porties
calorieën 463 kcal

Equipment

  • Ovenschotel
  • Oven

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 4 groene paprika’s
  • 4 takjes dille
  • 5 eieren
  • 2 tl paprikapoeder

Vulling

  • 250 gr spekreepjes
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 250 gr rode paprika, in kleine stukjes
  • 100 gr paddenstoelen in kleine stukjes
  • 100 gr bloemkoolrijst 

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
  •  Verwarm de olijfolie in de grootste pan die je hebt. Bak de spekreepjes zonder vet en zet apart nadat deze gaar zijn. 
  • Vervolgens voeg dan de ui aan de pan toe en fruit deze tot deze glazig begint te zien. Voeg dan de paprika en paddenstoelen samen met de bloemkoolrijst toe en bak ca 5 min. Roer dan de spekjes door het mengsel.
  • Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet rechtop op de bakplaat.
  • Klop de eieren met de dille, paprikapoeder en peper en zout los. 
  • Verdeel het groentemengsel over de paprika’s en schenk dan de losgeklopte eieren hier overheen. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven tot het ei gestold is. Nu lekker smullen!

Notities

Voedingswaarde per portie:

  • KCAL: 463
  • Koolhydraten: 9 gr
  • Vet : 10 gr
  • Eiwit : 45 gr