Geitenkaassalade maken? Romig, eenvoudig en gezond!

Geitenkaassalade maken? Heerlijk soms even een frisse en romige salade eten! Zo geeft deze geitenkaas salade je een extra vitamine boost en is het gewoon een feestje als bijgerecht op tafel. Maar de smaak is ook echt lekker! Gaat samen met gedroogde tomaatjes, pijnboompitten, zout en peper samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Het is ook nog eens koolhydraatarm!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste koolhydraatarme recepten? Probeer het Gratis Koolhydraatarm Weekmenu >>

Geitenkaassalade

Je kunt deze salade op vele manier klaarmaken zoals met rucola of gemengde salade, verse tomaten of gedroogde tomaten. Maar je kunt ook de gerookte kip vervangen met warme hamblokjes.

Zelf vind het heerlijk om het met zachte geitenkaas te maken. Dit kun je vervolgens samen met de geroosterde pijnboom pitten te serveren. Vergeet hier niet de zelfgemaakte saus van Griekse yoghurt, gedroogde bieslook en chilipoeder.  Jij alleen of samen met je gezin gaat heerlijk smullen van dit gerecht.

Ingrediënten

200 g gemengde sla melange
1/2 tl paprikapoeder, pittig
150 g gerookte kipfilet
2 el kokosolie
50 g zongedroogde tomaten
20 g pijnboompitten, heel kort geroosterd
2 grote rode ui, fijn gesnipperd
Zout en zwarte peper, grof gemalen
4 grote lepels Griekse yoghurt
4 tl gedroogde bieslook

Bereidingswijze voor zoete geitenkaas salade klaarmaken

1. Als de sla gewassen en gedroogd is kun je deze in een slakom mengen met een zelfgemaakte dressing. Deze dressing maak je van 3 lepels Griekse yoghurt, paar schepjes bieslook kruiden, 1 tl chilipoeder en 2 lepels mayo erbij in een apart bakje. Dit geeft een heerlijke frisse en romige smaak aan je salade!

2. Snijd nu de gerookte kipfilet in stukjes en strooi de gewenste kruiden naar smaak erover. Ik zelf vind chilipoeder, peper, zout en snufje kerriepoeder erg lekker! Verhit twee eetlepels kokosolie in een koekenpan en bak de gerookte kip nog heel even goed warm.

3. Verdeel nu de gerookte kipfilet stukjes, brokjes geitenkaas, zongedroogde tomaten, fijn gesnipperde ui en geroosterd pijnboompitten over de salade met een paar kleine schepjes saus erbij! Gewoon mega smullen!

4. Voor het serveren strooi je nog beetje bieslook over de salade en snufje chilipoeder voor meer pit!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook de gerookte kipfilet vervangen voor magere hamblokjes en deze lekker bakken, mocht je dit lekkerder vinden! Wat zoutiger combineert ook goed met kaas.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor geitenkaas salade is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 665
Koolhydraten: 36 g
Eiwitten: 34 g
Vetten: 50 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.