Mediterrane ovenschotel maken? Heerlijk smaakvol met venkel!

Mediterrane ovenschotel maken? Bijzonder smakelijke gerecht met paprika’s, verse aubergines en venkel samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept echt lekker en is het ook nog eens koolhydraatarm te bereiden zonder gebruik van extra carbs.

TIP: ”Wil je koolhydraatarme recepten volgen? Dit Gratis Weekmenu is makkelijk en snel te bereiden!” Probeer hem nu de eerste week >>

Mediterrane ovenschotel

Dit gerecht bestaat uit courgette, tomaten en verse munt veel lekker en gezonder om zelf te maken dan een kant en klare maaltijden uit de supermarkt. Scheelt vooral ook weer in de portemonnee met kleine sjalotjes, cottage kaas maakt het gewoon helemaal af. Dit gerecht is lekker als avondeten.

Ingrediënten

250 g grote wortels
200 g mix paprika’s
2 teentjes knoflook, geperst
200 g aubergines
200 g courgettes
250 g venkel
2 tl oregano
1 tl rozemarijn
8 el olijfolie
2 stukjes mozzarella, in plakjes
Zout en snufje peper

Bereidingswijze voor deze mediterrane ovenschotel gerecht

1.Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Was de groente goed onder de koude kraan. Verwijder de zaadjes uit de paprika en schil of rasp de grote wortels mooi schoon. Snijd de aubergines in grove stukjes, bestrooi deze met wat zout, olijfolie en peper.
2. Snij de paprika lekker grof in stukjes van 4 cm. Snijd de wortels en courgettes ook in plakjes die jij lekker vindt samen met de venkel in snippers of repen.
3. Bestrijk nu een ovenschaal met olijfolie en spreid de groente mix erover uit. Strooi de verse kruiden eroverheen, leg de plakjes mozzarella erop, sprenkel de overige olijfolie er goed overheen en voeg nog wat zout, peper en chilipeper naar smaak toe. Zet de ovenschaal ongeveer 25/30 min in de oven en de laatste 5 min op grill stand.
4. Als je het uit de oven haalt even laten afkoelen en daarna besprenkelen met balsamicoazijn. Heerlijk met een snee geroosterd koolhydraatarm brood met verse knoflook erop geperst en dan uitgesmeerd. Lekker smullen nu!

Dit recept voor koolhydraatarme ovenschotel is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 76
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 3 g
Vetten: 7 g

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze 100% natuurlijke dieetpillen gebruiken >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.