Afvallen met droog trainen? Wat je absoluut WEL moet doen!

Wil je graag afvallen met droog trainen? In dit artikel vertel ik je wat je absoluut WEL en wat je absoluut niet moet doen om af te vallen tijdens het droog trainen.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De club weekmenu’s zijn makkelijk en snel te bereiden!” Probeer hem nu de eerste maand voor maar 1 euro! >>

Het lichaam creëren zoals de Hollywood sterren: Angelina jolie, Gerard Butler (Sparta, 300), Brad Pitt (Troy). Het is voor ons normale mensen ook zeker mogelijk. Het start met spieren opbouwen, daarna kan je pas gaan nadenken om jouw vetpercentage te verlagen.

Maar hoe begin je hier nou mee? Kan je spieren opbouwen en vet verliezen tijdens het droog trainen of niet? 

Wat is droog trainen?

Om antwoord te geven op de vragen is het wellicht ook interessant om eens stil te staan bij wat droog trainen nou eigenlijk precies.

Ik denk dat je vaker de term cutten hebt gehoord in de sportschool toch? Dat is dus hetzelfde als Droog trainen. Het draait hierom stevig afvallen maar zorgen dat je spiermassa blijft.

Je stelt jezelf een haalbaar fitness doel om af te vallen waarbij je de focus legt op vetverbranding. Maar hierbij wil je zeker niet je spieropbouw verliezen, je wilt een vetvrije massa overhouden. Als je spieren helemaal zichtbaar zijn heb je een laag vetpercentage, het is geen hogere wetenschap.

Ik kan dus gewoon bakken met vet verbranden en mijn spieren behouden? Ai, helaas als je afvalt zal je altijd toch ook een vet en spiermassa kwijtraken. Maar als je dit volgens een vast voedingsschema aanpakt en met het DTP programma, kan je dit goed beperken en maximaal droog worden.

Wanneer ga je volle kracht droog trainen?

Ik hou je niet tegen als je graag wil starten met droog trainen, maar het generieke advies wat sporters meekrijgen is 9 maanden stevig bulken en 3 maanden werken aan dat zomerlijf. Start je droog training voor maximaal resultaat pas op een vetpercentage van 14 tot 18 procent.

Om je een indicatie te geven de gewenste six pack bij mannen wordt zichtbaar bij 10 procent. Bij vrouwen is gemiddeld genomen onder de 16 tot 18 procent lichaamsvet. Als je het bereikt noemen ze dit ook wel dat je op het gewenste  streefvetpercentage zit.

Zoals met alles is het belangrijk om consistent te blijven met je fitness doel. Ga niet wat Coach Chris het Jojo-effect noemt elke maand weer volle bak bulken en dan als de zon iets schijnt weer cutten.

Je kunt het beste minimaal 8 tot 9 maanden spieren opbouwen en voor de zomer 3 maanden droog trainen. De meest gebruike timing is opbouwen (bulken) in de winter periode en droog trainen in het voorjaar. Hierdoor als je het kunt volhouden heb je tijdens zomermaanden een strak Hollywood lichaam op het strand en ontwikkel je tijdens de winter die gewenste spiermassa.

Hoe moet je droog trainen?

Oké, laten we het nu over de belangrijkste punten hebben waarop je moet letten als je gaat starten met droog trainen.

Stap 1: Hoe snel wil jij afvallen?

Als je minder energie (calorieën) verbruikt dan je verbrandt in één dag, dan gaat je lichaam in de spaarstand en je vetreserves aanspreken voor energie, waardoor je afvalt. Je creëert een “calorietekort”. Dit is de sleutel tot het verbranden van jouw vet met behoud van spiermassa, als je het goed doet.

Reken eerst uit hoeveel caloriebehoefte je lichaam nodig heeft, dit leer je in het Droog Train Protocol programma. Over het algemeen raad ik aan om maximaal 100 tot uiterlijk 200 calorieën onder je normale caloriebehoefte te gaan zitten. Dit betekent ongeveer dat je 10 procent minder calorieën eet dan je op een dag nodig hebt.

Waarom niet meer? Nou je wilt altijd gezond afvallen en niet crashdiëten, je loopt het risico dat je naast je vet veel spiermassa verbrandt.

Stap 2: maak een ‘haalbaar’ voedingsschema

Leuk altijd die verhalen over voedingsschema’s maar als deze niet op je huidige eetpatronen zijn gebaseerd zul je hem nooit volhouden.

Bekijk je huidige eetpatroon en stel een gezond en gevarieerd voedingsschema op waarbij je er rekening mee houdt dat je nog steeds gezond eet en geen honger dagelijks hebt.

Probeer te denken aan eiwitten tijdens de trainingen hoog te houden zodat je het spierverlies beperkt. Over het algemeen wordt aangeraden om dit tussen de 1,5 en 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te houden. Vind je dit lastig? Kun je altijd gebruik maken van bijvoorbeeld eiwitshakes of eiwitrepen ook wel protein bars genoemd. uitgebreid schema vind je ook in het DTP programma.

Ik eet die bars regelmatig tijdens en na het trainen anders ga ik aan het snaaien!

Stap 3: #VOORGOUD en vasthouden aan je schema

Veel mensen denken dat ze tijdens het droog trainen kapot veel cardio moet doen. Onzin! Tijdens het droog trainen kun jij prima doorgaan met je oude trainingsschema.

Ook met krachttraining kun je prima droog trainen, met schema van 3-5 herhalingen. Allemaal prima, zolang je maar minder eet dan je nodig hebt (onder je caloriebehoefte blijft).

Het prikkel van je spiermassa kan juist goed zijn met een zware belasting en weinig herhalingen. Je spiermassa blijft voor de meeste mensen namelijk beter behouden als je de spieren regelmatig wakker schrikt zoals Arnold Schwarzenegger het noemt.

Makkelijker calorieën verbranden? Doe wat extra cardio erbij maar het is geen verplichting. Ga niet als een beest los op alle cardio apparaten in je sportschool, omdat dit ook weer een extra belasting is voor je droge lichaam en ervoor zorgt dat je minder presteert in het krachthonk.

Ga niet meer dan 1-2 intensieve intervaltrainingen per week inplannen. Start je met duurtraining (fietsen, moutainbike of hardlopen)?

Train dan alleen op een lichtere intensiteit (maximaal 1 uur per dag; max 2 keer per week). De rest knallen in het krachthonk in de sportschool maar is ook alternatief zonder fitness apparaten te gebruiken in het DTP programma verwerkt.

Stap 4: plan cheat days in

Pizza-op-plank

Dieet is bijna onmogelijk om vol te houden toch? Ik merk bij mijzelf en andere mensen dat het lastig is om een voedingsschema’s lang vol te houden.

Start met een realistisch voedingsschema en gun jezelf één of twee maal per week een cheatdag -of nog beter: plan deze cheat meal in waarbij je wel even los gaat en geniet. Voor mij is dit elke zaterdag en Ja het is de Pizza Perfect Pepperoni!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.  Open hier het Koolhydraatarm Weekmenu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

Koolhydraatarm tomatensoep

Laat even bericht achter wat jij van dit Koolhydraatarme gerecht vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarme recept met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over voedingswaardes en de krachten van groenten en fruit en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.