Airfryer bakpapier: handig en schoon bakken – Bakpapier Top 5

Airfryer bakpapier? Gezond eten en frituren gaan niet samen. Met een traditionele frituurpan dompel je eten onder in hete olie, waar enorm veel calorieën in zitten. Jammer, want stiekem vinden we gefrituurd eten allemaal heerlijk. Gelukkig bestaat er tóch een oplossing: de airfryer. Lees snel verder!

Airfryer bakpapier kopen

Airfryer bakpapier kopen

Met de airfryer gebruik je geen frituurvet, wat stukken gezonder is. Je kunt er in frituren, maar ook in grillen en bakken. In dit artikel focusen we ons op dat laatste en bekijken we, jawel, airfryer bakpapier.

Bakken in de airfryer

Bakken in de airfryer

Is jouw hobby banketbakken? We geven je groot gelijk, want niets geeft zo’n tevreden gevoel als deeg met je handen kneden en daarna zien hoe jouw creatie groeit in de oven. Maar wacht eens even, zei ik daar ‘oven’? Sinds de uitvinding van de airfryer heb je namelijk een alternatief.

Zo kun je prima muffins bakken in je airfryer! Een airfryer lijkt eigenlijk meer op een oven dan een frituurpan. Er gaat nauwelijks tot geen olie in. In plaats daarvan wordt hete lucht rond de gerechten geblazen, waardoor het eten aan alle kanten verwarmd wordt. Daarom wordt de airfryer ook wel een heteluchtfriteuse genoemd.

Waarom bakpapier in airfryer doen?

Waarom bakpapier in airfryer doen

Bakpapier is reuze-handig, vooral als het om muffin-bakvormen gaat. Je gebruikt ze één keer en kunt ze daarna milieuvriendelijk wegwerpen, zonder deze vormpjes te hoeven afwassen (iets dat bij traditionele metalen of siliconen bakvormen wel moet).

Je bespaart er dus veel tijd mee. Een ander voordeel van bakpapier is dat jouw airfryer stukken schoner blijft. Het bakpapier scheurt niet, dus jouw baksel blijft keurig in het bakje. Ook dat scheelt weer tijd en natuurlijk frustraties. Samengevat geniet je met bakpapier wel de lusten, maar niet de lasten van het thuis bakken.

Kan bakpapier in de airfryer?

Je kunt bakpapier inderdaad in de airfryer doen. Let daarbij goed op de maximumtemperatuur die de fabrikant aangeeft. Vaak is dat 200 °C of 225 °C, afhankelijk van de ingrediënten van het bakpapier. Wel is het zo dat de airfryer van binnen veel kleiner is dan een traditionele oven. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld geen grote broden in kunt bakken. Maar voor cakejes, muffins en brownies is de airfryer perfect. Bijpassende, kleine bakvormen van bakpapier koop je eenvoudig online.

Ook voor hartige hapjes

Ook voor hartige hapjes

Wil je een quiche maken, wat kippenpootjes braden of een bittergarnituur airfryen? Ook daarvoor kun je bakpapier prima gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor bakjes of diepe bordjes gemaakt van bakpapier of aluminium. Je legt het gerecht of de snack er gewoon in en de airfryer zorgt er vervolgens voor dat het rondom verwarmd wordt. Ideaal!

Bestaat bakpapier voor airfryer?

Bakpapier voor de airfryer is vergelijkbaar met bakpapier voor de oven. Je vindt bakvormpjes in de standaarduitvoering die we allemaal kennen, van aluminium, maar er zijn ook interessante alternatieven. Zo bestaan er vormpjes van bakpapier dat daadwerkelijk van papier gemaakt is – en met houtpulp. Na afloop haal je die van je muffins of cakejes af en gooi je die zo bij het oud papier. Opgeruimd staat netjes!

Beste airfryer bakpapier top 5:

Beste airfryer bakpapier top 5

Zoals je ziet is een airfryer enorm veelzijdig. Met het juiste bakpapier, in de vorm die het handigst voor jou is, zorg je ervoor dat jouw airfryer minimale schoonmaakbeurten nodig heeft. En dankzij het grote gemak van een airfryer zul je merken dat je hem al gauw aanzet voor een snelle en makkelijke maaltijd, bijvoorbeeld als je terugkomt van een reis of als er bezoek is dat blijft eten. Je doet er daarom goed aan om voldoende bakpapier in huis te hebben.

Bakpapier groots inkopen

Gelukkig zijn de bakvormen, bakjes en borden in grote aantallen (50 of zelfs 100 stuks) verkrijgbaar. Zo kun je wel eventjes vooruit!

1. Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes 50 Stuks – 20cm – Geschikt Voor AirFryer

Essentieel voor iedere Airfryer en Heteluchtfriteuse? Maak je leven gemakkelijker en leuker met deze slimme bakjes! Het voorbereiden van gerechten wordt veel eenvoudiger, waardoor je meer tijd over hebt. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes 50 Stuks – 20cm – Geschikt Voor AirFryer gebruikers >>>

Voordelen:

 • De airfryer bak blijft keurig schoon
 • neemt goedt het vet op
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Beyeza Airfryer Bakpapier – Geschikt voor Airfryer XL en XXL 50 stuks

Zoek jij de beste combinatie, dus geen vieze AirFryer meer! Ben jij het ook zo beu om elke keer jouw airfryer schoon te maken. Deze handige wegwerpbakjes passen perfect in jouw airfryer en zorgen ervoor dat de airfryer schoon blijft. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Beyeza Airfryer Bakpapier – Geschikt voor Airfryer XL en XXL 50 stuks 20 tot 23 cm gebruikers >>>

Voordelen:

 • Airfryer behoeft veel minder vaak schoongemaakt
 • Perfect voor Airfryer XXL, kan niet meer zonder
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Beyeza Airfryer XL en XXL Bakpapier 100 Stuks – 20 tot 23 cm

Wil jij een lekkere schone Airfryer na gebruik en goede smaak? Je kunt papier zelfs een paar keer gebruiken als je er bijvoorbeeld ovencroissants of groente in grilt. Gebruik het voor alles want je hoeft dan veel minder vaak Airfryer onderdelen te wassen! Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Beyeza Airfryer XL en XXL Bakpapier 100 Stuks – 20 tot 23 cm gebruikers >>>

Voordelen:

 • Fijn ook voor kip stukjes met kruiden olie en soya of ketjap sausje niets druppelt meer door
 • Niet meer elke keer na gebruik van de Airfryer het mandje en de bak schoon schrobben.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Nimma Airfryer Bakpapier – 50 Stuks – Wegwerpbakjes voor Airfryer XL en XXL – Incl. Kookboek – 20cm

Vind jij het fijn om de Airfryer niet meer intens schoon te maken na gebruik? Zoek niet verder. Gelukkig is met het Nimma airfryer bakpapier het lange schoonmaakproces verleden tijd! Compatibel met iedere Airfryer en andere Heteluchtfriteuse tot 220 graden. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Nimma Airfryer Bakpapier – 50 Stuks – Wegwerpbakjes voor Airfryer XL en XXL – Incl. Kookboek – 20cm gebruikers >>>

Voordelen:

 • Super uitvinding, blijft allemaal mooi schoon
 • Scheelt ons veel afwas
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes – 50 Stuks – 16cm – Geschikt Voor AirFryer Wegwerpbakjes

Je wilt graag een betrouwbaar en makkelijke AirFryer Wegwerpbakjes? Maak je leven gemakkelijker en leuker met deze slimme bakjes! Het voorbereiden van gerechten wordt veel eenvoudige. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Heteluchtfriteuse Wegwerpbakjes – 50 Stuks – 16cm – Geschikt voor AirFryer Wegwerpbakjes gebruikers >>>

Voordelen:

 • Vetvrij en handig in gebruik
 • Deze bakjes zijn erg fijn, praktisch in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 

Meer over bakproducten? Check onze beste reviews:

Zijn nog een aantal interessante artikelen die ook aansluiten op mooi en gezond. Wil je graag meer artikelen of reviews lezen over haarproducten?

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.