Aubergine lasagne? Heerlijk koolhydraatarm en gezond!

Aubergine lasagne maken? Probeer dan eens deze lasagne eens met kip en twee soorten kazen! Ovenschotels en Italiaans eten is en blijft heerlijk. Heb jij al eens ooit deze mix geprobeerd met een schep sambal? Dan weet je niet wat je gemist hebt.  De smaakmakers is kaas met Italiaanse kruiden, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

 Aubergine lasagne

Zelf vind ik avondeten altijd belangrijk om toch voedzaam en gezond te maken. Deze koolhydraatarme aubergine lasagne is stevig en lekkere romig. Deze ei-kaassaus is vol van smaak en goed gevuld met kip en champignons. Kliekjes is ook makkelijk mee te nemen voor op werk!

Ingrediënten

2 ei middelgroot
500 gr kip, fijn gesneden in stukjes
1 bosje bosui, in fijne stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
300 gr kastanjechampignons, fijn
2 grote aubergines
2 tl vriesdroog basilicum
2 tl verse oregano gesneden
400 gr tomaten, fijn gesneden
250 gr ricotta
2 el kokosolie
1 tl grof zout
60 gr Parmezaanse kaas
50 gr geraspte kaas
1/2 flinke lepels sambal, lekkerst is gebakken sambal

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor Aubergine lasagne

  1. Verwarm als eerste de oven op 185 graden. Was de aubergines kort en snijd deze in lekker fijne blokjes. Wok nu de aubergine blokjes met kokosolie en bestrooi met peper, zout en beetje basilicum kruiden. Wok het lekker gaar en zacht.
  2. Wok nu de bosuien samen met wat geperste knoflook toe aan de pan en bak dit 2 min. Pak een schone snijdplank en chop de kipfilet in kleine stukjes, wok dit lekker met lepeltje sambal, knoflook, uien en peper. Tot de kip gaar en goudbruin is geworden.
  3. Bak daarna de champignons even mee. Voeg de gesneden tomaten toe, lekker veel basilicum, verse oregano, snufje zout en peper toe aan de wok. Sudder dit in de wok 15 minuten.
  4. Tik het eitje in een kom samen met de paar schepen Parmezaanse & geraspte kaas, lepeltje sambal, peper en basilicum. Zorg dat je ovenschaal klaarstaat en ingevet is en schep hier de groente met kip vulling in. Als top laag de smeuige kaassaus.
  5. Strooi lekker ruim de laatste kaas erover! Bak deze aubergine lasagne 15 minuten voor die heerlijke krokante goud bruine topping. Verdeel de lasagne op de borden, eerst goed blazen en genieten maar!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Strooi over de bovenkant een paar tl sesamzaad of pijnboompitten. Wel goed in de kaas topping drukken anders verbrand het.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor Aubergine lasagne maken met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 633
Koolhydraten: 13 g
Eiwitten: 49 g
Vetten: 51 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.