Deze heerlijke aubergine pasta bereid je op een eenvoudige manier in de oven. Zo zet je in een handomdraai een gezond én koolhydraatarme lasagne op tafel.
Aubergine pasta
Wat heb je nodig?
170 gram ricotta kaas
50 gram Parmezaanse kaas
250 ml tomatensaus
2 courgettes
95 gram mozzarella
1 teen knoflook
5 gram basilicum (vers)
1 ei
½ theelepel zout
2 aubergines
Zo maak je dit aubergine pasta lasagne recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aubergine en snij deze in dunne plakken. Een halve centimeter is prima. Bestrooi ze daarna met wat peper en zout en plaats ze voor ongeveer 2 minuten in de oven.
3. Doe het ei, de Parmezaanse kaas, basilicum en geperste knoflook samen met de ricotta in een kom en meng dit goed door elkaar. Haal de plakken aubergine uit de oven en bestrijk ze met een laagje van het mengsel. Rol ze daarna stevig op.
4. Pak een ovenschaal en giet een laagje tomatensaus op de bodem. Plaat hierin de rolletjes aubergine en bestrijk ze per stuk met wat tomatensaus en mozzarella.
5. Pak de ovenschaal in met aluminiumfolie en bak de aubergine pasta in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
De voedingswaarde
Dit aubergine pasta recept is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie van 3 rolletjes:
Calorieën: 256
Koolhydraten: 9,5
Eiwitten: 17,7
Vetten: 16,5
Gezonde leefgewoontes zijn belangrijk. Het gaat hierbij niet alleen om goede voeding, maar ook om voldoende beweging en een gezonde mindset, het is het hele plaatje dat telt.
Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!