Aubergineschotel? Heb je weinig tijd, maar toch zin in een gezonde maaltijd? Dan is deze ovenschotel echt een winnaar! Laten we snel naar het recept kijken!
TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Aubergineschotel maken?
Een ovenschotel boordevol gezonde voedingsstoffen, die ook nog eens ontzettend lekker is.
Tip: deze verwarmende, winterse ovenschotel smaakt heerlijk met een knapperige groene salade ernaast.
Ingrediënten, voor 2 personen
Ingrediënten:
- 300 gr rundergehakt
- 400 ml tomatenblokjes uit blik
- 1 EL tomatenpuree
- 1,5 a 2 EL el ras hanout kruiden
- 2 aubergines
- 400 gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- *Als je afwijkt van Paleo kun je paar handjes oude geraspte kaas toevoegen
- *Alternatief handje edelgistvlokken
Ras el Hanout maken
- 2 el korianderzaadjes
- 2 el komijnzaad
- 1 el kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kardemom
Zo maak je een recept: aubergineschotel
-
Verwarm de oven voor op 200˚C.
-
Snipper de ui en knoflook en bak deze in een pan samen met de gesneden champignons. Voeg het gehakt toe tot deze gaar is. Voeg dan alle kruiden toe en een snufje peper en zout.
-
Giet dan de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en roer er goed doorheen.
-
Schenk het mengsel in een ovenschaal. Snijd de aubergines in plakken en halveer deze. Steek ze in de ovenschaal in 2 a 3 rijen.
-
Zet de schaal ongeveer 25 min in de oven.
Voedingswaarden per portie
Dit recept voor deze ovenschotel broccoli is voldoende voor 4 persoon:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 673 kcal
- Koolhydraten: 26 g
- Eiwitten: 31,5 g
- Vetten: 46,5 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
ik vind het zo fijn om recepten te krijgen
Fijn om te horen Margriet! Deze week paar keer extra elke vrijdag en zaterdag proberen Maud en ik het op te sturen 🙂
Kookgroet,
Heiko