Bananenpannenkoek maken? Echt enorm lekker en gezond!

Knapperig en stevig ontbijt? Bananenpannenkoek! zelf ben ik echt gek op bananen en een pannenkoek ervan is echt heerlijk knapperig en vullend, kaas en snufje zout samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Helemaal koolhydraatarm te bereiden zonder gebruik van extra suikers.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Bananenpannenkoek

Dit gerecht bestaat uit rijpe bananen en verse kaas ook wel Goudse kaas van Holland. Je kunt de bananen ook vers halen op de markt, dit doe ik soms op zaterdag als ik wat meer tijd heb, geeft echt meer smaak aan het gerecht.  Zoals altijd kun je de bananen vaak per mega tros halen met korting kopen bij de Aldi of de Lidel bij jou in de buurt.

Zoals altijd, gezond eten hoeft niet veel te kosten!

Ingrediënten

3 middel grote eieren
2 plakjes Goudse kaas 30+
twee grote rijpe banaan
2 el kokosolie
Staafmixer of blender
Zout
Extra: 1 lepel honing

Bereidingswijze voor dit recept bananenpannenkoek

1. Heel eenvoudig doe de eieren, banaan en kaneel en snufje zout in een hoge kom en pureer het helemaal fijn met de staafmixer. Tot het een soort vloeibaar beslag wordt. Pak alvast je favoriete spatel erbij.
2. Verarm nu een koekenpan met een paar druppels kokosolie. Giet het beslag in de warme pan en bak de pannenkoek tot deze helemaal mooi gestold is. Let op: gebruik wel altijd hoogste vuur anders wordt je pannenkoek kleverig, je wilt graag die heerlijke knapperige pannenkoeken!
4. Als het beslag begint te bubbelen en te roken moet je hem snel draaien en de andere kant mooi goudbruin laten worden. Doe bij elke pannenkoek even weer druppel kokosolie in je koekenpan.
5. Laat nu de bananenpannenkoek zo op je bord glijden en ik wrap hem altijd in wat aluminiumfolie om het lang warm te houden, als je er meer bakt voor het gezin! Ik bak hem soms nog met een plakje kaas erboven op en dan even omdraaien zodat het lekker krokant erin bakt.
6. Iedereen roepen en aan tafel en smullen 🙂

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Leg er een mespunt grasboter op voordat het bord opgaat en 1 tl kaneelpoeder er over.

Dit recept voor koolhydraatarme verse bananenpannenkoek recept is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per 2 porties:

Calorieën: 395
Koolhydraten: 21 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 20 g

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze 100% natuurlijke dieetpillen gebruiken >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.