Beste Deegmachine: verschillen, mogelijkheden en aanbod

Wist jij dat een deegmachine eigenlijk niet bestaat maar gewoon een keukenmachine is? Webshops zijn er enorm handig in geworden om hetzelfde product op verschillende manieren aan te bieden. Lees snel verder! 

De keukenmachine is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Iedereen die namelijk de beste deegmachine wilt kopen, komt altijd bij de deegmachine uit.

Je hoeft dus niet meer te zoeken naar een deegmachine van de Blokker, Mediamarkt of Kitchenaid. Iedere keer kom je uit bij keukenmachines van dezelfde merken.

Dat hoeft geen probleem te zijn als jij de keukenmachine in de toekomst voor meer dan alleen deeg gaat gebruiken. Een goede keukenmachine is namelijk in staat om je bij van alles te helpen. Meer dan waar een deegmachine toe in staat was geweest.

Op deze pagina nemen voor het gemak even aan dat een deegmachine bestaat. Zelfs nu het eigenlijk een keukenmachine is. Dit geeft je de kans om de deegfunctie van een keukenmachine beter te begrijpen.

Hoe werkt een deegmachine?

Hoe werkt een deegmachine

Een keukenmachine, waar de deegmachine onderdeel van is, bevat verschillende opzetstukken waarmee je kunt degen alsof je eindeloos veel energie hebt. Hierbij is het belangrijk dat je een wat groter model keukenmachine hebt waarbij de kom minimaal voldoende is voor een halve kilo.

Daarnaast moet het vermogen voldoende zijn de meest stugge ingrediënten te kunnen kneden. Denk hierbij aan een vermogen uit het topsegment deegmachines.

Wanneer een keukenmachine over deze functies beschikt, is het in staat om door de omwentelingen en opzetstukken dikke plakken te kneden. Hierdoor is ieder gerecht dat mogelijk voorheen te veel handmatig werk vereiste te bereiden.

Bij voldoende vermogen is vrijwel ieder gerecht waarbij kneden een rol speelt correct uit te voeren. Alhoewel goedkopere deegmachines je ook hierbij moeten kunnen helpen, doet een kwalitatievere machine dit doorgaans beter en sneller. Hoe je precies de deegmachine bij een specifiek gerecht moet gebruiken wordt vrijwel altijd in het desbetreffende recept aangegeven.

Wat is de beste deegmachine?

Wat is de beste deegmachine

Als je regelmatig mijn recensies leest, weet je dat ik lang niet altijd het product adviseer dat ieder andere website al adviseert. Dat komt doordat je bij de beste deegmachine mogelijk een groot aantal functies ‘meekoopt’ die helemaal niet nodig hebt. En al die functies zitten natuurlijk bij de prijs inbegrepen.

Hierdoor hoeft een ‘deegmachine’ van Bosch niet de beste te zijn. Wie weet ben jij wel beter uit met een model van Kenwood, Blokker of Lidl! Door kritisch naar jouw eisen te kijken, bepaal je welke keukenmachine jouw kneedwerk het best (en goedkoopst) uit handen kunt nemen.

Je kunt een deegmachine op een groot aantal verschillende aspecten beoordelen. Ik raad je aan om onder andere te kijken naar:

 • Opzetstukken (meegeleverde accessoires)
 • Gewicht en omvang
 • Vermogen
 • Geluid
 • Andere functies
 • Prijs
 • Design

Iedereen hecht aan andere aspecten in andere mate waarde. Indien jij op zoek bent naar een stijlvolle keukenmachine die weinig geluid maakt maar ook niet heel sterk hoeft te zijn, ben je met een relatief goedkoop model klaar. Wil je een keukenmachine met een groot vermogen en veel verschillende functies? Dan is de beste deegmachine een keukenmachine van een merk als Bosch of Kitchenaid.

Welke deegmachine moet ik kopen?

Welke deegmachine moet ik kopen

Het is tijd de deegmachine, of eigenlijk keukenmachine, die het best bij jou past te kiezen. Hierbij wil ik je adviseren je niet te laten leiden door de laatste uitverkoop of aanbieding. Een deegmachine met veel functionaliteiten dat vrijwel gelijk aan een keukenmachine staat, is in staat je tientallen jaren van hulp te voorzien.

Handige video van Coolblue om te zien wat je echt kan halen uit een deegmachine als je helemaal professionele gaat.

 

Bekijk hieronder de top 5 Beste Deegmachine op dit moment. 

1. Bosch MUM48A1 – Kleine Keukenmachine – Zwart

Super klein en de beste keuze voor in de keuken all round? Binnen een mum van tijd zal hij je grote steun en toeverlaat zijn in in de keuken. De MUM48A1 keukenmachine wordt geleverd met een garde, klopper, kneedhaak en een foodprocessor met 3 snijschijven voor raspen, malen en snijden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Kleine fijne keukenmachine
 • Veelzijdig dankzij de verschillende accessoires en  toch makkelijk in gebruik
 • uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

2. Bosch MUM52120 Keukenmachine – Wit

Maak je vaak gebak of brood maar je wilt ook kunnen groente kunnen snijden? De Bosch MUM52120 is een fijne keukenmachine. Door de 3D PlanetaryMixing-functie kun je alle ingrediënten snel en perfect mengen. Dit komt door het verbeterde planetaire mengsysteem, waarbij een unieke roterende beweging wordt gemaakt in drie dimensies tegelijk. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Deeghaken werken voor alle type deeg perfect
 • Neemt op het aanrecht relatief weinig plek in
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Kenwood Chef KVC3100S – Keukenmachine

Wil jij graag echt een keukenhulp in huis halen met een krachtige motor? De drie bijgeleverde hulpstukken van de Kenwood Chef KVC3100S maken elke taak voor de bakker mogelijk. Maak samen met je kinderen beslag voor heerlijke koekjes met de K-Klopper, klop met de garde het dikste crème of kneed heel gemakkelijk deeg met de deeghaak. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Brood kneden en andere ingrediënten mixen gaat zeer goed
 • mooi design, krachtig apparaat
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Kenwood kMix KMX750 – Keukenmachine – Wit

Wil jij graag meer en zwaar deeg gerechten maken met je keukenmachine? Deze blikvanger is de ultieme keukenhulp voor de creatieve thuiskok die ook van design houdt. Dankzij de krachtige motor van maar liefst 1000 Watt en de planetaire draaibeweging, blijven snelheid en kracht behouden, zelfs bij zware ingrediënten.! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Mooi design en makkelijk te reinigen
 • Echte degelijke kwaliteit met stevige motor
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Bosch Optimum MUM9AX5S00 – Keukenmachine – Zilver

Volledig professioneel keukenapparaat voor de professionele chef? De Bosch MUM9AX5S00 optiMUM keukenmachine biedt een aantrekkelijk design, maar ook perfecte resultaten, dankzij de geïntegreerde timer, weegschaal, SensorControl Plus automatisch programma en 1500 W vermogen. Daarnaast kun je jarenlang rekenen op de degelijke Duitse kwaliteit van Bosch. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • nauwkeurig en handige weegschaal
 • De machine is praktisch in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.