Beste dweilsysteem: Bekijk hier onze Top 5 Beste systemen voor thuis!

Beste dweilsysteem kiezen? Van alle soorten vloeren zijn de gladde vloeren het meest hygiënisch. Ga maar na: je laat er een kop koffie op vallen en je ziet precies waar je moet schoonmaken. Loop met moddervoeten over je parket of tegels en je reinigt dit in een oogwenk. Dat zijn voordelen die je bij een tapijt of vloerkleed niet hebt! Lees snel verder.

Bezem of stofzuiger?

Bezem of stofzuiger

Dit artikel gaat over het grondig reinigen van tegelvloeren, laminaat, parket en allerlei andere, gladde vloeren. Concreet kijken we naar dweilsystemen. Maar voordat je gaat dweilen, is het belangrijk om het loszittende, droge vuil te verwijderen.

Nu zijn wij in Nederland erg van de stofzuigers. Er is vrijwel geen huishouden waarin dit apparaat ontbreekt. Natuurlijk kun je deze prima op een gladde vloer gebruiken om stof, haren, zand en pluizen weg te werken. Zo’n stofzuiger is in elk geval stukken comfortabeler dan de ouderwetse bezem of stoffer en het blik.

Waarom een vloerwisser het beste systeem is

Waarom een vloerwisser het beste systeem is

Je maakt je vloer pas écht schoon door hem vervolgens te dweilen. Dat kan met een ouderwetse mop – zo’n stok met een bundel touwtjes aan één uiteinde. Dit is een goedkope oplossing die vooral handig is voor kleine oppervlakken. Maar tegelijkertijd is zo’n zwabber ook arbeidsintensief. Voor zowel de schoonmaakbewegingen als het uitwringen moet je behoorlijk wat kracht zetten.

Relatief nieuw is de vloerwisser. Hij lijkt wat op een mop, maar heeft vaak een klapframe. Daarmee wring je dit soort dweil, dat vaak van microvezel is gemaakt, goed uit zonder dat je daarbij hoeft te bukken of natte handen krijgt. Een bijzonder ergonomische oplossing dus. En dankzij het grote schoonmaakoppervlak ben je veel sneller klaar met dweilen dan wanneer je een traditionele mop gebruikt.

Hoe kies je de beste dweil?

Hoe kies je de beste dweil

Als je op zoek bent naar het beste dweilsysteem, zijn er enkele zaken waar je op wilt letten. Allereerst de ergonomie. Kies een dweil of vloerwisser met een stok die lang genoeg voor je is. Hoe langer, des te groter je reikwijdte is en des te sneller je vloer schoon is.

Verder is het goed om te letten op het soort uitwringsysteem. Is hier veel of juist weinig kracht voor nodig? Hoe krachtiger zo’n systeem uitwringt, des te meer vuil je eruit haalt. Sommige systemen bezitten twee emmers: een om de vuile vloerwisser in af te spoelen en een andere om hem in te bevochtigen nadat je het vuil hebt uitgewrongen.

Hoe moet je een vloerwisser gebruiken?

Bij een vloerwisser hoort op zijn minst een emmer. Afhankelijk van het systeem, kan er een dubbele rolemmer bij horen. Die zorgt ervoor dat je altijd zo schoon mogelijk water gebruikt. Kies voor een emmer met wieltjes eronder zodat je je rug niet hoeft te belasten.

Na het aanbrengen van de microvezel doek kan het dweilen beginnen. Je werkt dan het liefst van achteren naar voren, er rekening mee houdend dat het een halfuurtje kan duren voordat de vloer is opgedroogd. Idealiter is de hal het laatste vertrek dat je dweilt. Je laat de emmer en vloerwisser vervolgens naast de voordeur drogen. Een perfect moment om even een boodschapje te gaan doen!

1. Vileda UltraMax 2-in-1 Vloerwisserset – Compleet Systeem

Wil graag een geweldige dweilsysteem wat veilig, voordelig en goed werkt? Set van Ultra Max systeem, met wisser, emmer en microvezeldoek. Omdat er een handige pers in de emmer zit hoef je niet te bukken en krijg je geen natte handen. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Vileda UltraMax 2-in-1 Vloerwisserset – Compleet Systeem gebruikers >>>

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik voor mensen met rugproblemen
 • Hij komt in alle hoeken, maakt goed schoon en zit stevig in elkaar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. profi vloerwisser xl – 42 cm compleet systeem met wieltjes micro duo

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor je dweilsysteen? De 2-vezel-mopdoek reikt met rijen zeer fijne, licht verhoogde borstelharen tot in de kleine voegen en verwijdert zo ook grondig en tot in de poriën hardnekkig vuil. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere profi vloerwisser xl – 42 cm compleet systeem met wieltjes micro duo gebruikers >>>

Voordelen:

 • Eindelijk een artikel dat niet alleen handig lijkt, maar ook handig is.
 • Niet meer hoeven bukken, handen nat maken, dweilen uitwringen.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Leifheit Clean Twist M vloerwisser Ergo mobiel – dweil set compleet systeem met wieltjes – 33 cm – 6 liter

Jij zoekt een complete oplossing? Dankzij het 360°-cardangewricht is de steel plat neer te klappen, kun je gemakkelijk zigzaggend vloerwissen en kom je met de vloerwisser ook gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken zoals onder lage meubels. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Leifheit Clean Twist M vloerwisser Ergo mobiel – dweil set compleet systeem met wieltjes – 33 cm – 6 liter gebruikers >>>

Voordelen:

 • dweilen gaat echt snel
 • Duurzaam en mag niet ontbreken in huishouding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Vileda Ultramat Turbo Pedaalsysteem + 1 Sensitive Navulling voor delicate vloeren

Graag op natuurlijke basis suiker en fijn gebruik? Het is één van suikervervangers die van nature voorkomt in gefermenteerde levensmiddelen. In de natuur, is erythritol aanwezig in kleine hoeveelheden in groenten, fruit, paddestoelen, kaas, wijn, bier of soja. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Vileda Ultramat Turbo Pedaalsysteem + 1 Sensitive Navulling voor delicate vloeren gebruikers >>>

Voordelen:

 • deze dweil kan je eenvoudig uitwringen zonder te hoeven bukken
 • Omdat je de dweil niet hoeft aan te raken kun je heel heet water gebruiken, geschikt voor laminaat
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. profi vloerwisser xl – 42 cm compleet compact systeem micro duo

Graag Duitse degelijkheid binnen handbereik? Rijen met de fijnste, licht verhoogde borstelharen reiken tot in de kleinste voegen en verwijderen ook hardnekkig vuil zonder enige krachtinspanning. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere profi vloerwisser xl – 42 cm compleet compact systeem micro duo gebruikers >>>

Voordelen:

 • dweilen gaat echt snel
 • Mag niet ontbreken in huishouding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.