Beste fitness handschoenen: welke zijn het best en waar te koop?

Wil jij weten wat de beste fitness handschoenen van dit moment zijn? Hier lees je welke fitness handschoenen jou helpen optimaal te presteren!

Wie met enige regelmaat in de sportschool te vinden is, weet het belang van goede fitness handschoenen. Of je nu vooral met pull-ups bezig bent of bankdrukken: je voelt dat je zonder fitness handschoenen minder grip hebt.

Daarnaast is het niet ongewoon dat de huid rondom de vingers en de handpalm opengaat. Simpelweg doordat je geen fitness handschoenen draagt.

Wat je moet weten over fitness handschoenen?

Wat je moet weten over fitness handschoenen

Je kunt dan ook niet om de fitness handschoen heen. Het helpt je beter te sporten en veel ongemak te voorkomen. Tenminste, als je de beste fitness handschoenen in je bezit hebt. Welke dat zijn, is afhankelijk van jouw eigen wensen.

Op deze pagina leg ik je uit hoe jij kunt ontdekken wat voor jou de beste fitness handschoenen zijn. Daarnaast leg ik je uit wat de verschillen tussen fitness handschoenen voor heren en dames is en waar je het best je nieuwe fitness handschoenen kunt kopen.

Nieuwe fitness handschoenen kopen?

Nieuwe fitness handschoenen kopen

Voor lang niet iedereen zijn dezelfde fitness handschoenen zozeer de beste. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw nieuwe fitness handschoenen:

 • Lekker zitten
 • Ervoor zorgen dat je meer grip hebt
 • Betaalbaar zijn
 • Lang meegaan
 • Niet te warm worden

In hoeverre jij de bovenstaande zaken belangrijk vindt, heeft weer invloed op de fitness handschoenen die het best bij jou past. Het hoeft namelijk lang niet zo te zijn dat de beste fitness handschoenen ook voor net zoveel grip als de goedkoopste zorgen.

Waarom heb je fitness handschoenen nodig?

Dit is de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen. Want welke fitness handschoenen bij je passen hangen af van wat je van plan bent om in de fitness te gaan doen.

Als je van plan bent veel met zware gewichten te trainen, wil je dat de handschoenen je polsen beschermen. Dat kan alleen als de handschoenen tot over de polsen heen doorlopen.

Gebruik je de fitness handschoenen vooral voor apparaten? Dan is het meteen minder belangrijk dat de handschoenen je extra veel grip geven. Apparaten zijn meestal al van handvaten voorzien waarmee je op veel grip kunt rekenen.

Dat is weer een heel ander verhaal als je hoofdzakelijk met dumbells werkt. Net als dat je polsen bij dumbells extra bescherming zullen waarderen, helpen goede fitness handschoenen je ook met het rechthouden van de dumbell. De dumbells glijden kortom minder snel uit je handen.

Verschil tussen mannen en vrouwen

De meeste fitness handschoenen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, gezien er verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Het is daarom belangrijker dat je goed let op de maatvoering van de handschoenen dan of ze specifiek voor mannen of vrouwen ontworpen zijn.

Daar bovenop komt een eventueel onderscheid tussen mannen en vrouwen, zoals bij veel Nike fitness handschoenen het geval is, alleen te herleiden is naar het ontwerp van de handschoenen. Zo zie ik dat het enige verschil vaak de kleur of het patroon is.

Comfort

Als we eenmaal weten wat voor rol grip voor jouw fitness handschoenen speelt, is het tweede punt aan de beurt: comfort.

Comfort is bij fitness handschoenen vanuit veel oogpunten te bekijken. Want wat jij als comfortabel ervaart, kan voor de ander als oncomfortabel worden ervaren.

Allereerst zijn te strakke handschoenen voor niemand fijn. Hierbij is het kiezen van de juiste maatvoering de eerste stap. Te strakke fitness handschoenen voorkom je door simpelweg de juiste maat te kiezen.

De juiste maat zorgt er meteen voor dat de kans op zwetende handen lager is. Alhoewel dit ook weer veroorzaakt kan worden door het gebruikte materiaal. Goedkope materialen zorgen vaak voor een onprettige (lees: zweet) ervaring. Het is dan ook geen verrassing dat geen van de beste fitness handschoenen met goedkope materialen werkt.

Waar zijn fitness handschoenen te koop?

De meeste sportwinkels, van Decathlon tot Perry Sport, hebben maar een klein aanbod fitness handschoenen om uit te kiezen. Dat is jammer, want zoals je hebt kunnen lezen verschilt per persoon de ideale fitness handschoen.

Daarom wil je een juist fitness handschoenen kopen bij een plek waar je kunt kiezen uit zoveel mogelijk verschillende modellen. En waar denk je dat dit te koop is?

Bij Bol kun je namelijk een groot aantal verschillende fitness handschoenen beoordelen op jouw eigen wensenlijstje. Hierdoor ben jij er zeker van dat jij maximaal in de gym kunt knallen!

Wat zijn de beste fitness handschoenen?

Klaar om te ontdekken wat goede fitness handschoenen zijn? Lees dan hieronder het overzicht met volgens velen beste fitness handschoenen door!

Bekijk hieronder de top 5 beste fitness handschoenen op dit moment. 

1. Reeva Sporthandschoenen – Geschikt voor Fitness en CrossFit – Large

Wil je graag dé sporthandschoenen van dit moment? Deze fitness/crossfithandschoenen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit en bieden een uitstekende bescherming van de handen. Deze fitnesshandschoenen zijn voorzien van een elastische wrist wrap welke voor een optimale polsondersteuning zorgt. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goede ondersteuning van de pols
 • Hoogwaardige kwaliteit handschoenen
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Tunturi Fitness Gloves – Fitness handschoenen

Zeer goede prijs voor kwalitatieve fitness handschoenen? Ik heb dan de Tunturi fitness handschoenen besteld bij Bol.com. Ze passen zeer goed en beschermen de binnenkant van mijn hand zeer goed. Uitdoen gaat wel een beetje moeilijk omdat het leer niet zo goed schuift. Echter met wat geduld is dat geen probleem. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Erg fijn tijdens het sporten, geen last van gripverlies
 • De kwaliteit is uitstekend en zelfs na twee weken gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Reeva kangaroo grips crossfit handschoenen en fitness

Handige grips handschoenen voor in de gym van echte kwaliteit? Reeva kangaroo grips zijn gemaakt van 100% Australisch kangaroo leer. Kangaroo leer is de sterkste leersoort en gaat volledig naar de hand staan. Tevens zijn deze grips de dunste grips op de markt waardoor het natuurlijke gevoel aan de bar behouden blijft terwijl de handpalm goed beschermd is. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • 100% australisch kangaroo leer
 • Dunste en sterkste grips op de markt
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. DURA Fitness Gloves – Fitness handschoenen – Gewichthefhandschoenen

Dit is veruit de beste fitness handschoenen om te gebruiken in de gym voor de prijs! Onlangs deze handschoenen aangeschaft omdat mijn handschoenen van een bekend sportmerk niet voldeden aan mijn eisen. Ik werk veel met mijn handen dus die moeten er verzorgd uit zien. Deze handschoenen zorgen daarvoor en bieden mij steun in mijn polsen. Erg fijn dus. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • stevig rondom pols
 • goeie grip en daarvoor heb je deze fitnesss handschoenen nodig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. AWEMOZ® Fitnesshandschoenen – Sporthandschoenen

Geen last meer van de handen of polsen na een zware training? Ik heb regelmatig last van de binnenkant van mijn hand en pols tijden het sporten, daarom heb ik dit paar sporthandschoenen besteld. Ze passen zeer goed en beschermen de binnenkant van mijn hand ook goed. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • fijne voering aan de binnenkant
 • Geen last meer van aan de handen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 3 Gemiddeld: 2.3]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.