De beste geurbranders? Top 5 ALLERBESTE Geurbranders van 2020!

De beste geurbranders? Sierlijk en stijlvol – dat is een geurbrander. Deze luchtverfrisser past in elk interieur en is stukken effectiever dan een luchtverfrisser die simpelweg andere geurtjes probeert te overheersen. Geen wonder dat ook jij jouw zinnen hebt gezet op zo’n geurbrander!

In deze blogpost ontdek je wat een geurbrander is, voor wie een geurbrander wel en niet bedoeld is, waarom een geurbrander zo ideaal is, hoe een geurbrander werkt en waar je de beste geurbranders koopt.

 1. Olieverdamper Lotus zwart zeepsteen (11×8 cm)
 2.  Scentchips Wax Brander ElectrIsch
 3. Asleigh & Burwood Lamp Giftset Grey Speckle
 4. Bolsius WAX BRANDER ELLIPS
 5. Starterset Geurolie Branders 10 Stuks – 10 Ml – Multi

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste geur of wax branders met aanbieding om je huis altijd te hebben stralen en fijne geur te houden. Lees verder!

Wat is een geurbrander?

Wat zijn de beste geurbranders

Een geurbrander is een luchtverfrisser die door middel van een brandende lont een geur verspreidt. Tegenwoordig heb je ook geweldige elektrische varianten ook opgenomen in dit artikel.

Het voordeel ten opzichte van traditionele luchtverfrissers is dat een geurbrander een veel intensere geur verspreidt. Op die manier neutraliseert hij effectief de nare geurtjes in huis, bijvoorbeeld die van tabak of van het koken.

Voor wie is een geurbrander?

Voor wie is een geurbrander

Laten we voorop stellen stellen dat een geurbrander geen kinderspel is. Je gaat namelijk bezig met geurolie, die in feite alcohol met een geurstof is.

Daarnaast komt er vuur bij kijken, want je steekt een lont aan die in die alcohol hangt. Het geheel is veilig als je onderstaande instructies opvolgt, maar het mag duidelijk zijn dat een geurbrander niet geschikt is voor een huishouden met kleine kinderen.

Hoe werkt een geurbrander?

 • Stap 1: plaats de trechter in de geurbrander
  Om te beginnen haal je de kroon en de dop van de geurbrander af. In de lege fles kun je nu het meegeleverde trechtertje zetten, zodat het makkelijker is om de vloeistof in de brander te schenken.
 • Stap 2: vul de geurbrander met olie
  Schenk nu de geurolie in de trechter, tot de geurbrander voor ongeveer één derde is gevuld. Plaats de lont in het vloeistof en schroef de dop erin, zodat de lont voor een klein stukje boven de flessenhals uitsteekt.
 • Stap 3: wacht 20 minuten
  Gebruik je de geurbrander voor het eerst, wacht dan zo’n 20 minuten. Zo geef je de geurvloeistof voldoende tijd om in de lont te trekken.
 • Stap 4: laat de lont 2 minuten branden
  De brandende lont maakt het vuursteentje warm, dat vervolgens van kleur verandert. Als het na zo’n 2 minuten grijs is geworden, kun je de vlam uitblazen.
 • Stap 5: plaats de kroon over de lont
  Als de vlam uit is, blijft de geurbrander zo’n 20 minuten zijn geur verspreiden. Na die tijd is hij uitgewerkt en ruikt jouw kamer heerlijk naar de gekozen geur.
 • Stap 6: zet de dop op de lont
  Wanneer de geurbrander is uitgewerkt, til je de kroon op en plaats je de dop over de lont. Dan zet je de kroon weer terug. Wanneer je de geurbrander opnieuw wilt gebruiken, kun je deze stappen vanaf het begin weer doorlopen.

Wat zijn de beste geurbranders?

De beste geurbranders ruiken lekker, maar zijn ook veilig. De fles moet van echt glas of keramiek zijn en het lont dient stevig aan de vuursteen te zijn bevestigd. Deze vuursteen moet strak in de flessenhals passen, voor het geval de geurbrander onverhoopt omvalt. Zo voorkom je dat je geurolie morst.

Verder wil je natuurlijk dat je geurbrander een mooi design heeft. De bekende merken geurbranders, zoals Lampe Berger en Ashleigh & Burwood, voldoen aan deze eisen.

Om er zeker van te zijn dat je met kwaliteit te maken hebt, koop je de beste geurbranders in een gerenommeerde winkel. Je kunt hiervoor natuurlijk in de winkelstraat van jouw woonplaats gaan shoppen, maar dan zie je niet wat andere kopers van de geurbranders vinden.

Door online te winkelen, kun je recensies en beoordelingen lezen, waardoor je weet welk model je dient te vermijden en welke geurbranders in de smaak vallen.

TOP 5 Beste geurbranders voor een geweldige geur in je huis

1. Olieverdamper Lotus zwart zeepsteen (11×8 cm)

Veel huiseigenaren maken gebruik van de welbekende olieverdamper. Geurlampje van zwart gepolijst zeepsteen, zware kwaliteit. Het oliebakje is afneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Goedkoper dan het alternatief
 • geur blijft lang hangen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Leuke uitstraling, werkt zoals het moet en dit is ook de favoriet van mijn vriendin.

2. Scentchips Wax Brander ElectrIsch

De favoriet van vele vrouwen, omdat deze daadwerkelijk de gewenste geur geeft. Geen gedoe met waxine lichtjes, maar de stekker erin en de geur van de waxmelts zal zich verspreiden. Aanrader dus!

Voordelen:

 • Ideaal voor het branden van waxmelts
 • Mooi licht, erg makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken
 • Eenvoudig aan te brengen

Het geheim zit hem in de combinatie van materialen die een optimale balans tussen mooie vormgeving en geur creëren.

3. Asleigh & Burwood Lamp Giftset Grey Speckle

Graag die gewenste natuurlijke geur en verdamper thuis? Opgelet! Grey Speckle : De geurlamp Grey Speckle van Ashleigh & Burwood is een stijlvolle modern vormgegeven fragrance diffuser van keramiek in grijs met een strakke zilverkleurige kroon. De lamp 11cm hoog en 9cm breed.

Voordelen:

 • lekkere geur
 • geur blijft lang hangen
 • prijs/kwaliteit verhouding

Alleen maar positief: lekkere geur, geur blijft lang hangen en mooie vormgeving.

4. Bolsius WAX BRANDER ELLIPS

Wil je graag meer geur en sfeer in het huis? Ervaar nu onze nieuwste geursensatie. Heb jij visite? Kom je net uit bed? Zit je lekker te luieren op de bank? Of heb je een romantische avond voor de boeg? Met Bolsius Aromatic Wax Melts heb je de geur die erbij past.

Voordelen:

 • Fijn in gebruik en ziet er mooi uit!
 • geur blijft lang hangen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Als een persoon die opzoek is naar werkelijk resultaat kom je niet tekort met deze handige wax brander!

5. Starterset Geurolie Branders 10 Stuks – 10 Ml – Multi

Wil je graag verschillende geuren proberen voor in het huis? Deze uitgebreide set maakt je helemaal klaar om je huis heerlijk te laten ruiken.De flesjes zijn voorzien van een speciale dop, zodat ze direct te gebruiken zijn.Het pakket bevat 10 geuren (10x10ml).

Voordelen:

 • Heerlijke geur in huis maakt iemand blij
 • Frisse geuren
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Geen gezever! Gewoon aangenaam om te gebruiken in je huis.

Beste geurbranders aanbieding voor werkelijk resultaat?

Je kunt werkelijk alle aroma’s wel in een geurbrander gebruiken zoals eucalyptus, mint, honing, kaneel maar ook dennen pinnen en exotische geuren met kokos. Het hangt er dus maar net vanaf wat je precies zoekt in een fijne geur in jouw huis.

Jij bent zojuist bent alles te weten gekomen over de TOP 5 beste geurbranders op de markt. Wil je graag een volledig overzicht? Bekijk dan de link hieronder.

Klik hier voor de Top 10 Beste nepwimpers – best beoordeeld van Bol.com >>

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.