Beste stoomreiniger: maakt écht schoon, check de volledige Top 5!

Beste stoomreiniger? Met een stoomreiniger maak je je huis pas écht schoon. Hij kan materialen aan die je normaal gesproken niet met een stofzuiger of dweil te lijf gaat. Ook reinigt hij dieper en grondiger. Dat je hier zo goed mee kunt desinfecteren, maakt zo’n apparaat ideaal voor een grote schoonmaak, of het nu van je eigen huis, een vakantiewoning, een kantoor of een winkel is.

Waarom is een stoomreiniger zo handig?

Waarom is een stoomreiniger zo handig

Een stoomreiniger heeft allerlei voordelen. Ten eerste doodt dit apparaat, vanwege de grote hitte, allerlei micro-organismen zoals bacteriën. En dat terwijl je hier geen chloor, bleekwater of ander chemische reinigingsmiddelen voor hoeft te gebruiken. Het is dus niet alleen milieuvriendelijk, maar ook onschadelijk voor jezelf, je huisgenoten en eventuele huisdieren.

Daarnaast weekt stoom het vuil los dat je met bijvoorbeeld een mop niet zomaar wegpoetst. Zo’n grondige reiniging is van tijd tot tijd nodig. Je ziet bijvoorbeeld een enorm verschil wanneer je hiermee de voegen reinigt tussen de tegels in de douche.

Een laatste voordeel van de stoomreiniger is dat je ermee op plekken komt waar je normaal niet met een doekje of dweil bij kan. Denk aan krappe hoekjes of hoge plekken. Een beetje stoom erop en het vuil laat makkelijk los.

Hoe kies je de beste stoomreiniger?

Hoe kies je de beste stoomreiniger

Er zijn vele soorten en maten stoomreinigers. Daarnaast vind je ze in allerlei prijsklassen. Als je bijvoorbeeld in de grootste webwinkel van Nederland een kijkje neemt, duizelt het voor je ogen. Zoveel keuze! Je ziet al gauw door de stoom de reinigers niet meer, zeg maar.

In deze blogpost maak ik een duidelijk overzicht van de beste stoomreinigers die je te koop vindt bij Bol.com. Dit zijn stoomreinigers met allerlei opzetstukken, waarmee je zelfs gordijnen en tapijt kunt reinigen. De meeste zijn in de vorm van een lange staaf: zo kun je zonder te bukken je vloeren schoonmaken. Er zijn ook handstoomreinigers die voor spiegels, ramen en andere, hoger geplaatste items zijn. Idealiter haal je een 2-in-1-set in huis, waarbij je zowel de grote stoomreiniger als de kleinere handstoomreiniger hebt.

Kijk ook naar het merk. Is het een betrouwbaar, Duits merk, dan weet je zeker dat je hier jarenlang plezier van hebt. Kies liever geen onbekend Chinees merk, hoe aantrekkelijk het ook geprijsd is. Want goedkoop is duurkoop.

Hoe gebruik je een stoomreiniger?

Hoe gebruik je een stoomreiniger

Je vraagt je misschien af wat de best practices zijn voor het gebruik van een stoomreinigier. Verstandig van je, want je wilt natuurlijk dat deze nieuwe aankoop zo lang mogelijk meegaat. Ook wil je het beste resultaat wanneer je hiermee gaat reinigen.

Het stoomapparaat zoals hij geleverd wordt, is over het algemeen geschikt voor verschillende oppervlakken. Voor het reinigen van tapijten en vloerkleden is een opzetstuk nodig, dat vaak wordt meegeleverd. Dat stuk creëert iets meer ruimte tussen de stoomuitlaat en de vloer.

Omdat je met water werkt, waar kalk in zit, is het belangrijk om dit apparaat van tijd tot tijd te ontkalken. Afhankelijk van de regio waarin je woont, is het drinkwater uit je kraan harder of zachter. Je kunt sowieso zien of er al kalkaanslag in het apparaat zit. Dan weet je dat het weer tijd is voor ontkalking.

1. Bestron Stoomreiniger inclusief 12-delig accessoirepakket

Wil graag een geweldige stoomreiniger wat eenvoudig, stoomdruk en gemakkelijk? deze stoomreiniger is geschikt voor onder andere vloeren, meubels, toiletten, sanitair, gootstenen, ovens en lastige hoeken. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Bestron Stoomreiniger inclusief 12-delig accessoirepakket gebruikers >>>

Voordelen:

 • Superhandig en eenvoudig in gebruik
 • Het haalt kalkaanslag, schimmel weg en zichtbaar en onzichtbaar vuil heel goed weg
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Vileda Steam XXL – Stoomreiniger

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor je stoomreiniger? Warmt op in 15 seconden en reinigt uw vloeren snel en gemakkelijk met hete stoom. Deze stoomreiniger verwijdert alle soorten vlekken, vuil en vet. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Vileda Steam XXL – Stoomreiniger gebruikers >>>

Voordelen:

 •  Vlekken krijg ik moeiteloos weg
 • De dweil warmt snel op en zodra het warm is hoor je de dweil stomen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

Jij zoekt een complete en vooral praktische stoomreiniger? De Steam-IT Stoomreinigers maken het je makkelijk om je vloeren, tapijt, de bank, spiegels en zelfs de badkamer grondig schoon te maken. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer gebruikers >>>

Voordelen:

 • Duurzaam alternatief tegen schoonmaakmiddelen
 • allemaal praktische hulpmiddelen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. BISSELL SpotClean Proheat Vlekkenreiniger

Wil jij graag scherp aan de prijs vlekkenreiniger? Vlekkenreiniger voor noodgevallen, snel en makkelijk verwijderen van vlekken. Gebruik op tapijten, vloerkleden, stoffering, in auto’s en nog veel meer. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere BISSELL SpotClean Proheat Vlekkenreiniger gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geschikt voor tapijt, stoffering, auto, gestoffeerde trappen, matrassen
 • verwijdert echt veel vuil
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Kärcher SC 2 EasyFix – Stoomreiniger

Zeker een aanrader voor Duitse kwaliteit stoomreiniger? Eenvoudig en intuïtief bedienbare stoomreiniger met een stoomregeling die in 2 niveaus kan worden aangepast aan het oppervlak en de mate van vervuiling. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Kärcher SC 2 EasyFix – Stoomreiniger gebruikers >>>

Voordelen:

 • Gedaan met irritatie dat je dweil van de trekker schuift
 • heel veel klusjes geschikt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Heb je al ons volledige artikel bekeken over de beste dweilsysteem: Bekijk hier onze Top 5 Beste systemen voor thuis!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.