Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten Vegetarisch koken

Bietenstamppot maken? Heerlijk fris en vol met vitamine!

Bietenstamppot maken? Soms wil je eens een nieuwe stamppot proberen inplaats van hutspot of andijvie! Dan is deze bietenstamppot helemaal schikt.  Helemaal vegetarisch en echt gezond. Je kunt het heerlijk maken met bio bieten, verse kaas en bloemkool. De smaakmakers zijn een bosuitje en tofu pittige, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Keto Revolutie >>

Bietenstamppot

Soms heb je even zin in wat nieuws, als je het nog niet kent is bietenstamppot echt een verassing! Met veel vitamines en mineralen in de bieten, geeft je lichaam ook nog eens een boost.  100% vegetarisch en dit bevalt ons echt goed, deze vegetarische recepten blijven smullen! Jij hebt binnen no-time een heerlijk vullende avondmaaltijd op tafel gezet.

Ingrediënten

2 rode bio bieten
100 g bloemkool
2 el bieslook
1 bosui
150 g biologische pittige tofu
zout en peper
50 g 45+ kaas geraspt
2 el kokosolie

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor bietenstamppot met smaak klaarmaken

  1. Voorgekookte bieten fijn snijden. Was de bloemkool en kook het in roosjes gaar. Giet de bloemkool af en pureer dit samen met de bieslook.
  2. Fruit de fijngesneden bosui even kort in de pan. Voeg de tofu toe en bak het kort samen. Breng op smaak met zout, peper en extra bieslook.
  3. Voeg het allemaal samen en laat het even sudderen met elkaar. Roer nu het bieten-ui mengsel door de bloemkoolpuree zodat er een echte stamppot ontstaat. Smakelijk!
  4. *TIP extra lekker met augurken en zilveruitjes

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een schepje sambal manis door de stamppot heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor bietenstamppot met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 334
Koolhydraten: 34 g
Eiwitten: 16 g
Vetten: 12 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.