Bloemkool schotel: ontbijtspek en volle gehaktschotel met bloemkool

Bloemkool schotel? Gehakt lekker rul bakken en vervolgens ga je de bloemkoolroosjes koken en deze smaken gaan super samen. Met een beetje mayonaise maakt het een heerlijk romig gerecht. Alles lekker in laagjes bouwen en dan hop de oven in! Afkoelen en lekker genieten. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Bloemkool schotel maken

Bloemkool schotel maken

Op de boodschappenlijst:

  • 1 bloemkool
  • 400 gram champignons
  • 2 knollen knoflook
  •  2 tl gedroogde tijm
  • potje arrowroot of maizena
  • pak Amandelmelk
  • 1 kg rundergehakt
  • zuivelvrije mayonaise
  • gerookte paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • Pakje ontbijtspek
  • bakje verse peterselie

Recept voor ongeveer 4 porties

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, de roosjes
  • 250 gram champignons, in schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • ½ tl kokosolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1,5 el arrowroot of maizena
  • 250 ml Amandelmelk
  • 300 gram rundergehakt
  • 80 ml mayonaise, zuivelvrij
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • snuf zwarte peper
  • 3 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse peterselie, de blaadjes grofgehakt

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Kook de bloemkoolroosjes 3-4 min in water voor. Giet deze vervolgens af.

  3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg de champignons toe en bak deze mooi lichtbruin Voeg vervolgens de knoflook en komijnpoeder toe en bak dit nog 2 a 3 min.

  4. Roer de arrowroot en amandelmelk door het champignonmengsel.

  5. Roer vervolgens de mayonaise en bloemkoolroosjes door de saus.

  6. Rul in een andere pan het gehakt en voeg hier de gerookte paprikapoeder, tijm en peper toe.

  7. Verdeel eerst het gehakt over de bodem van de ovenschotel en vervolgens de bloemkool.

  8. Zet de ovenschotel in de oven en bak deze 30 minuten.

  9. Bak in een pan de ontbijtspek.

  10. Haal de ovenschotel uit de oven en kruimel de gebakken ontbijtspek over de schotel heen Strooi als garnering de losse peterselieblaadjes over de schotel. Nu lekker smullen!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 603 kcal
  • Koolhydraten: 14 gr
  • Eiwitten: 50 gr
  • Vetten: 22 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 1]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.