Bloemkool uit de oven met kaas? Heerlijk met gehakt en Parmezaanse kaas!

Bloemkool uit de oven met kaas maken? Smullen, het is weer tijd voor een eigen schotel uit de oven met rundergehakt en met Parmezaanse kaassaus. Dit blijft echt een verrukkelijke combinatie, maar deze is nu ook helemaal koolhydraatarm!

Vooral schotels uit de oven helemaal krokant gebakken en vol van smaak zijn altijd  heerlijk, maar deze heeft nog meer groente en gezonde vitamines in zich dan normaal. Er zitten zoete aardappels in verwerkt om de koolhydraten laag te houden.  Klaar om te beginnen?

Bloemkool uit de oven met kaas

 

De smaakmakers is een eigen gemaakte saus van cottage cheese, Parmezaanse kaas en paar theelepels rode pesto! Het gehakt bak ik heerlijk rul met wat gefruite uitjes en een goede teen knoflook voor de smaak.  Dit is gewoon maximaal smullen maar wel verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

Ovenschotels kosten wel wat meer tijd maar je hebt ook bijna altijd over en je kunt de volgende dag gewoon weer wat mee nemen of als ontbijt gebruiken. Een ovenschotel blijft een geweldige avondmaaltijd en eenvoudig om te maken. Scheelt ook weer inde afwas tijdens het koken.

Deze ovenschotel is ook weer helemaal 100% koolhydraatarm met bloemkool en zoete aardappelsen hoeft maximaal 25 min in de oven om lekker knapperig en krokant te worden.

Je kunt rustig de hele video kijken hierin geef ik vele extra tips en leg ik uit hoe je deze heerlijke ovenschotel het beste kunt maken.

Ingrediënten

1 bloemkool
300 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook, gepeld en fijn geperst
500 gr zoete aardappels, met schil alleen gewassen
2 rode puntpaprika
1 bakje cottage cheese
half pakje witte kaas
3 bosuitjes, schoon gemaakt en gesneden
2 handjes Parmezaanse kaas
2 el olijfolie of kokosolie
2 tl chilipoeder
3 tl rode pesto of groene eigen voorkeur
2 tl kerriepoeder mild
1 ei, geklutst door de kaassaus
snufje zout en grove zwarte peper

Extra: grote ovenschotel ingevet met olijfolie

Bereidingswijze voor gevulde ovenschotel met bloemkool

  1. Warm de op oven op 185 graden. Maak de bloemkool schoon en maak er mooie roosjes van, snijd de zoete aardappels de kontjes en bovenkant eraf en snijd deze in kleine partjes. Kook alles in een hoge pan met kokend water tot het lekker zacht is geworden en gaar. Vervolgens snijd je alle groente gereed. Zet je een koekenpan op het vuur en fruit je hier de bosui, rode ui en de knoflook erin. Als dit samen lekker gaat geuren bak je het gehakt mooi rul en gaar in de koekenpan.
  2. Als de bloemkool roosjes en de zoete aardappel goed gaar zijn doe je dit in de ingevette ovenschaal. Vervolgens maak je een kaassaus van cottage cheese, rode pesto, rauw eitje, zwarte peper en beetje Parmezaanse kaas. Dit mix je lekker samen en giet je over de roosjes en zoete aardappel uit. Netjes verdelen en beetje aandrukken.
  3. Vervolgens brokkel je lekker met je handen de witte kaas over je ovenschotel heen en strooi je er nog een beetje zwarte peper over en mag de schotel voor 25 min de oven in.
  4. Als de ovenschotel lekker krokant en goudbruin geworden is is het klaar!
  5. Opscheppen kun je direct doen op de borden maar wel even laten afkoelen. Smakelijk eten!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl kerriepoeder door de kaassaus heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor bloemkool uit de oven met kaas is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 479
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 41 g
Vetten: 31 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.