Bloemkoolrijst met curry? Wie geniet er nou niet van een heerlijke curry? Zelf maak ik hem altijd net niet te pittig met een paar rode pepers en verse gember, zodat je een beetje gaat zweten maar het wel te eten blijft. Vandaag wil ik mijn heerlijke romige groene curry recept met je delen!
Je kunt zelf bepalen hoe pittig je het gaat maken, daarbij gaan wij ook Griekse yoghurt gebruiken in de curry zoals hij ook in Engeland wordt gemaakt.
Zoals je weet is Engeland echt een officieel curryland! Om het recept koolhydraatarm te maken gebruik ik wel bloemkoolrijst in plaats van witte rijst, wat net zo lekker maar stuk gezonder. Lekkere pittige maar toch een romige curry. Laten we beginnen!
Bloemkoolrijst met curry
Bloemkoolrijst wordt steeds populairder ook in Nederland zie je het in steeds meer supermarkten verschijnen. Dit is ook om goede redenen omdat dit alternatief heerlijk en koolhydraatarm is voor witte rijst.
Er zit namelijk op vezels na niet veel in die witte rijst. Daarom is goed om dit te vervangen met bloemkool. Maar hoe gezond is bloemkool? Samen met zijn super food broertje de broccoli is de witte bloemkool een van de gezondste groenten.
Deze groente hoort bij de kruisbloemfamilie, net zoals de broccoli. Zoals vele groentes bestaat ook deze kruisbloem voor ongeveer 85% uit water en bevat minimale koolhydraten, proteïnen of vet, maar het is rijk aan belangrijke vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere fytonutriënten. Wat zowel je immuunsysteem als je hart en vaten een boost geeft.
Wat is de voedingswaarde van dit recept van bloemkoolrijst met curry?
Bloemkool maakt je voedingspatroon dus redelijk compleet. Dit zijn allemaal nuttige vitamines en mineralen. Dus de boodschap is vaker groente eten!
- Calorieën: 744
- Eiwit: 27 g
- Koolhydraten: 38 g
- Vet: 40 g
Ingrediënten:
Het is een reept voor 2 personen maar je kunt het zelf gewoon ophogen over verlagen. Al enthousiast geworden voor dit recept? Laten wij beginnen met wat erin gaat voor lekkers.
Dit heb je nodig:
400 g Bloemkool rijst
320 g kipfilet, in reepjes gesneden
8 kastanjechampignons, grof gesneden
1 rode ui, gesnipperd
2 rode punt paprika, stukjes gesneden
1 tomaat, in stukjes
30 g kokosolie
3 teentjes knoflook, geperst
30 g groene curry pasta
3 el Griekse yoghurt
3 tl verse gember, fijngehakt
3 tl koriander vers, fijn gehakt
150 ml romige kokosmelk
1 rode peper, zaadlijsten goed verwijderd
1 tl paprikapoeder
2 tl kurkuma gemalen
Zwarte peper naar eigen voorkeur
Bereidingswijze van de bloemkoolrijst:
- Snijd de kipfilet in reepjes,vervolgens op een nieuwe snijdplank de champignons, knoflook, gember, rode peper, punt paprika, ui en tomaat fijn en in stukjes. Fruit eerst de ui en knoflook in kokosolie en doe na 2 min de kip erbij. Bak de kippenreepjes lekker krokant en gaar en voeg de extra geperste knoflook, curry pasta, de groente, verse gember en verse koriander toe.
- Laat dit a 10 min sudderen. Schep daarna vervolgens 3 grote lepels Griekse yoghurt erbij, paprikapoeder, kurkuma en beetje romige kokosmelk. Dit weer even 7 min lekker laten staan op laag vuur.
- Zet nu de wok op het vuur met een scheutje wokolie erin. Pak de kant en klaren bloemkool rijst en wok dit ongeveer 4 min op hoog vuur met een beetje kokosolie (of wokolie).
- Schep deze bloemkoolrijst eerst in diepe warme borden en doe vervolgens de heerlijke rode curry er overheen. Voor de garnering kun je nog wat rode peper in schijfjes erop leggen en beetje verse koriander of verse muntblaadjes op de bovenkant leggen. Smakelijk!
Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!
Bron: geraadpleegd op 30-1-20 via gezonderleven.com/geweldige-voordelen-van-bloemkool-die-je-nog-niet-kent