Bloemkoolrisotto? Heerlijk Italiaans alternatief en geheel koolhydraatarm!

Bloemkoolrisotto? Je kent vast de Risotto als een rijstgerecht uit het warme Italië! Maar je kunt nu ook dit recept volledig koolhydraatarm maken met een paar simpele aanpassing. Lees snel het hele recept.

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Bloemkoolrisotto maken?

Bloemkool risotto maken

Wat ik zelf altijd het leukste vind is het experimenteren tijdens het koken. Hierin kun je andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak pak ik een halve Parmezaanse kaas.  Maar ik heb ook laatste brie gebruikt wat heerlijk smaakt of blauwe kaas!

Geen vis fanaat? Of ben je niet zo gek op makreel kun je dit prima vervangen voor zalm of bijvoorbeeld met kip reepjes gekruid.

Ingrediënten, voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 gerookte makreelfilets, gefileerd en in stukjes geplukt
  • 100 gr bladspinazie
  • 400 g r bloemkoolrijst
  • 1 lente ui, in ringetjes

Zo maak je een recept: Bloemkoolrisotto

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook tot de ui glazig is.

  2. Voeg de spinazie toe en bak tot deze is geslonken. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak dit een paar minuten mee tot het een lichte bite heeft.

  3. Schep de makreelfilet door de bloemkool risotto en bestrooi met lente-ui.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.