Bloemkoolschotel met gehakt? Heerlijke paleo schotel zonder zuivel!

Bloemkoolschotel met gehakt? Met de koude dagen voor de deur groeit het verlangen naar een heerlijke, warme ovenschotel. Lees snel verder!

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Bloemkoolschotel maken?

Bloemkoolschotel maken

Vaak wordt bij ovenschotels flink wat kaas en room gebruikt, maar bij deze paleo-proof, zuivelvrije (lactosevrije), glutenvrije ovenschotel, mis je dit totaal niet! Deze ovenschotel is heerlijk romig en vol van smaak.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 4 porties

Ingrediënten bodem:

  • 1 bloemkool, de roosjes
  • 250 gram champignons, in schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1,5 el arrowroot
  • 250 ml Amandelmelk
  • 300 gram rundergehakt
  • 80 ml mayonaise, zuivelvrij
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • snuf zwarte peper
  • 3 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse peterselie, de blaadjes grofgehakt

Zo maak je een recept: Paleo bloemkoolschotel met gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Kook de bloemkoolroosjes 3-4 min in water voor. Giet deze vervolgens af

  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons toe en bak deze mooi lichtbruin Voeg vervolgens de knoflook en komijnpoeder toe en bak dit nog 2 a 3 min

  4. Roer de arrowroot en amandelmelk door het champignonmengsel

  5. Roer vervolgens de mayonaise en bloemkoolroosjes door de saus

  6. Rul in een andere pan het gehakt en voeg hier de gerookte paprikapoeder, tijm en peper toe

  7. Verdeel eerst het gehakt over de bodem van de ovenschotel en vervolgens de bloemkool

  8. Zet de ovenschotel in de oven en bak deze 30 minuten

  9. Bak in een pan de ontbijtspek

  10. Haal de ovenschotel uit de oven en kruimel de gebakken ontbijtspek over de schotel heen Strooi als garnering de losse peterselieblaadjes over de schotel

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor bloemkoolschotel met gehakt is voldoende voor 4 porties:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 603 kcal
  • Koolhydraten: 14 g
  • Eiwitten: 22 g
  • Vetten: 50 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.