Bloemkoolsoep met kerrie en kokosmelk? Romig, makkelijk en gezond!

Bloemkoolsoep met kerrie en kokosmelk? Bloemkool is niet alleen goedkoop en gezond maar ook echt lekker om als een soep te maken. Ik heb vandaag een recept voor jou met een heerlijke romige smaak en geeft een gezonde boost. Als je eenmaal gewend bent aan deze vullende soep ga je hem vaker maken! Bloemkoolsoep is ook helemaal koolhydraatarm.

In deze soep maak ik gebruik van verse kerriepoeder, verse bieslook, Parmezaanse kaas en Griekse yoghurt. Gewoon een heerlijke saus die je eens moet proberen in je Italiaanse gerecht.

Zoals je weet heeft bloemkool ook veel gezonde vitamines, ijzeren en overige mineralen erin. Stiekem is bloemkool ook gewoon een een superfood die wij vandaag kunnen gebruiken. Laten we beginnen!

Bloemkoolsoep met kerrie en kokosmelk

Bloemkoolrijst bijvoorbeeld past geweldig in een koolhydraatarme lifestyle, deze kan prima je witte rijst vervangen en is ook nog eens sneller en makkelijker te maken.

Net zoals de groene broccoli is bloemkool perfect als onderdeel van koolhydraatarm eten. Want er zit veel vocht in en hierdoor ook laag in calorieën, maar dat is zeker niet het enige punt om rekening mee te houden als je gezond wil leven. Het is namelijk ook belangrijk om te kijken naar wat een groente je te bieden heeft.

Bloemkool heeft ook veel vitamine C zo’n 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast zitten er ook antioxidanten in wat zorgt voor vermindering van je stress hormonen in je lichaam.

Wat is de voedingswaarde van dit recept?

Zo is mijn boodschap altijd zorg dat je genoeg groente eet want dit is een geweldig preventieve verzorging voor je lichaam. Daarbij past het ook helemaal dus in onze koolhydraatarme lifestyle.

  • Calorieën: 142
  • Eiwit: 4 g
  • Koolhydraten: 9 g
  • Vet: 15 g

Hoe kun je het beste de romige bloemkoolsoep voorbereiden?

Je kunt bij de supermarkt alles vinden of een rondje maken bij de groente boer daar vind je de meeste ingrediënten, voor een mooie prijs. Zelf vervang ik de verse bloemkool soms ook voor broccoli dat gaat ook prima. Maar je kunt het geheel maken zoals je zelf wilt, hier maak ik de meeste bekende vorm en dan kun jezelf verder experimenteren.

Ingrediënten:

Het is een reept voor 2/3 personen maar je kunt het zelf gewoon ophogen over verlagen. Al enthousiast geworden voor dit recept? Laten wij beginnen met wat erin gaat voor lekkers.

Dit heb je nodig:

3 el Griekse yoghurt,
100 ml romige kokosmelk,
400 g bloemkool gekookt,
2 tl kerriepoeder
1 tl chilipoeder
2 tl knoflookpoeder
3 tl bieslook
15 g Parmezaanse kaas
Verse tijm, salie in stukjes gehakt
Zwarte peper naar eigen smaak, zout niet nodig

Bereidingswijze van de romige bloemkoolsoep:

  1. Kook eerste de bloemkool roosjes lekker gaar, vervolgens uitlekken en daarna in grote kom gieten.  Vervolgens 3 grote scheppen Griekse yoghurt erop, kokosmelk, kerriepoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en de verse bieslook.
  2. Voorzichtig blenden en pureren tot het een egale massa is geworden. Vervolgens giet je deze soep in de kookpan en laat het even rustig warm worden.
  3. Eerst nog een klein kloddertje Griekse yoghurt erin en voor het garneren strooi je er nog wat Parmezaanse kaas op en snufje zwarte peper. Je kunt de soep altijd verdunnen met een kopje water erbij. Smullen maar! 

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

bron geraadpleegd op 4-02-20 https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/soort-groente/bloemkool/zo-gezond-bloemkool/

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

3 gedachten over “Bloemkoolsoep met kerrie en kokosmelk? Romig, makkelijk en gezond!”

  1. Wil deze soep graag maken maar ik mis een paar ( hoeveelheden) ingrediënten . De kokosmelk en de kerrie! Denk wel dat de chilipoeder vervangen moet worden voor de kerriepoeder!?
    Ik hoor wel.
    Groet
    Fenny

    Beantwoorden
    • Hey Fenny,

      Ah, bedankt nee chilipoeder hoort er ook bij 😉 maar inderdaad kerriepoeder en kokosmelk romig staat er nu ook bij! Heerlijk op smaak te brengen met ook een verse rode peper wel zonder zaadlijsten.

      Alvast veel kookplezier!

      Groet, Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.