Ben je op zoek een lekker recept uit het boek voor een koolhydraatarm dieet? Dan moet je zeker dit makkelijke koolhydraatarme recept met spruiten en pecannoten eens proberen. Hoewel je in eerste instantie misschien niet gek bent op de smaak van spruiten, is dit recept uit het boek voor een koolhydraatarm dieet juist verrassend lekker.
Spruitjes recept voor een koolhydraatarm dieet
Daarnaast past het dus in een verantwoord en gezond eetpatroon, ook als je graag op de lijn wilt letten. Dit spruitjes recept is makkelijk en snel te maken en laat je kennismaken met een hele andere kant van deze groene weldoeners. Zeker in combinatie met de pecannoten is dit recept uit het boek voor een koolhydraatarm dieet écht iets wat je moet proberen.
Is dit recept met spruiten uit een koolhydraatarm dieet gezond?
Misschien wist je al dat spruitjes een echte super food zijn, maar in combinatie met pecannoten is dit recept nog gezonder. Zo zitten spruiten vol met kalium, magnesium en ijzer. Allemaal essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam dus. Daarnaast zitten deze kleine kooltjes ook nog eens vol met eiwit wat een positieve bijdrage levert aan de opbouw van je spieren.
Pecannoten zijn daarentegen prima natuurlijke antioxidanten voor ons lichaam. Ze bevatten veel vitamine E en eiwit. Doordat deze noten ook veel vezels bevatten, geven ze je een langdurig verzadigd gevoel. Ook prima als je af wilt vallen dus!
De voedingswaarde van dit spruiten recept voor een koolhydraatarm dieet
Het boek voor een koolhydraatarm dieet laat je natuurlijk recepten zien met voordelige voedingswaarden. Dit recept met spruiten en pecannoten is voldoende voor 3 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 239
Vetten: 18,6
Koolhydraten: 8,6
Eiwitten: 5,8
Deze ingrediënten heb je nodig:
350 gram spruiten (vers en geschoond)
40 gram ongezouten pecannoten (ongebrand)
20 gram dadels (gedroogd)
1 theelepel mosterd
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel appelazijn
Zo maak je dit recept uit het boek voor een koolhydraatarm dieet:
1. Zet een pan met water op en breng dit aan de kook. Kook hier kort de spruiten in, 4 minuten is voldoende.
2. Hak de pecannoten in grove stukken en rooster ze even kort in een schone koekenpan.
3. pak een kleine kom en meng hierin de mosterd, appelazijn en de olijfolie. Eventueel kun je ook nog wat peper en zout toevoegen.
4. Doe de spruiten in een vergiet en spoel ze goed af met koud water.
5. Verhit de boter in een pan en bak hierin de spruitjes in ongeveer 4 minuten gaar maar knapperig.
6. Pak een grote kom en doe hier de spruiten en de in stukjes gesneden dadels in. Ook de pecannoten mag je er doorheen mengen. Giet als laatste de dressing over het mengsel. Eet smakelijk!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!