Boek koolhydraatarm eten: De Koolhydraatarme Chef 350+ recepten

Met behulp van een boek koolhydraatarm eten? Het is goed mogelijk en lang niet zo saai als het klinkt. Een goed boek over dit dieet laat jou namelijk spelenderwijs kennismaken met de keuken zonder koolhydraten. Je leert er niet alleen mee koken, maar je leert ook weer van koken te houden, net als toen je kind was. Bijna spelenderwijs leer je beter voor jezelf te zorgen.

Gezond eten met koolhydraatarm: waarom eigenlijk?

Gezond eten met koolhydraatarm

Het klonk zo leuk hierboven: keuken zonder koolhydraten. Maar eigenlijk is dat ‘zonder koolhydraten’ niet correct. Koolhydraten zitten namelijk in allerlei voedingsmiddelen, variërend van fruit tot zuivel en van chips tot peulvruchten. Je kunt er niet omheen en dat moet je ook niet willen, want koolhydraten vormen brandstof voor je spieren.

Wel is het zo dat je misschien meer koolhydraten binnenkrijgt dan je nodig hebt. Eten dat vol zit met koolhydraten is vaak de makkelijke keuze om je maag vol te krijgen. Maar echt rijk aan gezonde voedingsstoffen zijn deze energiebommen niet. Ze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt, met hoge suikerpieken en diepe suikerdalen. En dat heeft weer nare bijwerkingen.

De voordelen van koolhydraat arm eten

De voordelen van koolhydraat arm eten

Er kleven zoveel voordelen aan koolhydraatarm eten dat ik me soms afvraag waarom we dit niet allemaal doen. Er blijft nog zoveel heerlijk eten over als je iets minder koolhydraten eet! Je eet er gezonder door, gaat je beter voelen en gaat er beter uitzien. Maar goed, nu loop ik op mezelf vooruit en mijn koolhydraatarm boek. Hieronder een lijstje met voordelen van koolhydraatarm leven:

Je krijgt minder trek in snacken

Als je koolhydraatarm eet, ervaar je niet zulke heftige stijgingen en dalingen van je bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat jouw cravings ook een stuk minder worden. Met als resultaat dat je niet zo gauw meer naar ongezonde snacks grijpt. Trouwens, het feit dat je veel eiwitten eet zorgt er ook voor dat je niet zo snel een hongergevoel krijgt.

Je valt af

Hierboven las je het al: wie minder koolhydraten binnenkrijgt, heeft niet zulke pieken in de bloedsuikerspiegel. Het lagere insulineniveau zorgt er ook voor dat het opgeslagen lichaamsvet makkelijker aangesproken kan worden, wanneer dat nodig is. Combineer dit dieet met voldoende lichaamsbeweging en de resultaten zijn verbluffend.

Je krijgt meer vitamines en mineralen binnen

En vezels trouwens ook. Want als je ‘koolhydratenbommen’ als brood, pasta en rijst eet, kom je wel vol te zitten maar geef je je lichaam weinig echte voedingsstoffen. Door koolhydraatarm te eten krijg je veel meer groente binnen. Zo ga je gezonder leven en dat merk je aan allerlei zaken: je huid en haren gaan stralen, je krijgt meer energie en ziet er beter uit.

Je leert beter koken

Koken: niet iedereen vindt het leuk. Maar vaak is dat omdat mensen denken dat ze niet creatief zijn, en omdat ze steeds dezelfde basisrecepten koken. Een goed boek over koolhydraatarm eten leert je allerlei makkelijke en vooral smakelijke recepten. Het motiveert enorm wanneer je zelf een heerlijke maaltijd op tafel tovert. En omdat
het geheim van nieuwe dingen leren schuilt in het plezier dat je eraan beleeft, is dit
een gegarandeerd succes.

Waarom ik koolhydraatarm ging eten

Waarom ik koolhydraatarm ging eten (1)

 

Nog niet zo lang geleden voelde ik me belabberd. Ik was 7 kilo te zwaar, had stekende buikpijn, was winderig en had uitslag. Ik besloot dat het tijd was om daar wat aan te doen. Na een workshop van health food-deskundige Eric Edmeades was ik er helemaal klaar voor om gezonder te leven.

Ik leerde waarom veel diëten niet werken: diepgewortelde emoties zorgen ervoor dat we vast blijven zitten in een voedingspatroon. Die moet je dus óók aanpakken. Daarnaast leerde ik om onderscheid te maken tussen honger en lekkere trek. Dat maakte de stap naar het koolhydraatarme dieet een stuk makkelijker. Maar wat ik nog miste was een gids die mij wegwijs maakte op dit onbekende terrein.

Mijn boek over koolhydraatarm eten

Mijn boek over koolhydraatarm eten

Mijn vader zei altijd: “Als je ergens iets over wilt leren, moet je er een boek over schrijven.” Toen ik bezig ging met koolhydraatarm eten, gonsde die uitspraak in mijn hoofd. Dus zo gezegd, zo gedaan. Wat ook meespeelde was het feit dat ik geen leuk, toegankelijk en prettig leesbaar boek over koolhydraatarm eten kon vinden.

Het resultaat van mijn jarenlange ervaring als koolhydraatarme hobby kok is een boek dat ik constant blijf updaten. De Koolhydraatarme Chef is de titel en inmiddels hebben duizenden mensen hiermee hun leven omgegooid.

Niet te koop in de winkel

Het bijzondere van dit boek over koolhydraatarm eten is dat hij niet in de winkel te koop is. Inderdaad: Koolhydraatarme Chef is nergens te krijgen, behalve direct bij mij. Dat stelt me namelijk in staat om nieuwe inzichten direct te verwerken, zonder dat er een proeflezer en een redacteur en een uitgever en een boekenwinkel tussen zitten. Ik kan hierdoor ook een unieke actie maken met 5 koolhydraatarme boeken voor speciale actie prijs!

Oké, misschien bespeur je daarom her en der een foutje, maar zeg nou zelf: is dat niet de charme van zo’n zelf uitgegeven boek? Ik ga ervan uit dat je hem vanwege de inhoud koopt; om die gold nuggets waarmee koolhydraat eten niet alleen lekker, maar ook makkelijk wordt. Binnenkort schotel jij jouw vrienden koolhydraat eten voor zonder dat ze het doorhebben. Om vervolgens met complimentjes bestrooid te worden!

Vele bonussen

Wat ook zo mooi is aan de directe verkoop, is dat ik je een aantal aantrekkelijke bonussen kan toeschuiven. Gewoon, digitaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boek over gezonde tussendoortjes, zoals smoothies en toetjes? Of een kant-en-klaar weekmenu met boodschappenlijstje? Of een complete set vegetarische recepten, voor als je niet alleen aan jezelf maar ook aan het milieu wilt denken?

Voeg daar een niet-goed-geld-terug-garantie van maar liefst 60 dagen aan toe en de keuze voor Koolhydraatarme Chef is een no-brainer. Eet smakelijk!

Lees ook eens onze andere artikelen over Koolhydraatarme lifestyle:

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.