Boerenkoolschotel? Als een echte superfood, veel smaak en rundergehakt!

Boerenkoolschotel? Vroeger was stamppot boerenkool al een klassieker uit de Nederlandse keuken. Tegenwoordig komt boerenkool weer terug als ‘superfood’ en niet geheel onterecht: deze groente bevat ontzettend veel stoffen die gunstig zijn voor onze gezondheid.

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Boerenkoolschotel maken?

Boerenkoolschotel maken

Boerenkool vaker op het menu zetten is dus absoluut een goed idee. Maar de stamppot van vroeger bevatte veel aardappel waardoor het een zeer energie- en zetmeelrijk recept was. In deze variant maken we gebruik van knolselderij wat wel het aardappel – gevoel geeft, zonder aardappelen te gebruiken! Smullen!

Ingrediënten, voor 4 personen ongeveer:

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 pastinaak in blokjes gesneden of lekker met zoete aardappels gekookt
  • 500 gr gehakt, runder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 250 gr paddenstoelen klein gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 250 ml bouillon
  • 125 ml kokosmelk
  • 50-75 ml kokosroom
  • 2 el arrowroot
  • 200 gr boerenkool
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el peterselie
  • 2 el pompoenpitten
  • *Niet paleo 80 g geraspte kaas

Zo maak je een recept: zoete aardappel bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C

  2. Doe de knolselderij samen met de pastinaak in een grote pan met water en kook gaar. Giet af, pureer met een stamper en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Bak de ui in een koekenpan glazig en voeg het gehakt samen met de knoflook toe. Bak het geheel tot het gehakt gaar is. Strooi de kruiden eroverheen. Voeg de paddenstoelen toe tot deze mooi bruin zijn en voeg ten slotte de boerenkool toe en bak dit even kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verheel het boerenkool-gehakt mengsel over een ovenschaal en voeg de knolselderij-pastinaak pudding erbovenop toe.

  5. Doe in een kleiner (steel)pannetje de bouillon, kokosmelk en een scheutje kokosroom. Voeg de arrowroot toe zodat de saus mooi indikt en verdeel deze vervolgens over de ovenschotel.

  6. Bestrooi als laatste met pompoenpitten en eventueel de kaas. Bak de ovenschaal ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 38 gram
Eiwit : 31 gram
Calorieën : 535 gram
Vet : 35 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Avocadobrood

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.