Broccoli wortel ovenschotel: heerlijke romige kaassaus

Broccoli wortel ovenschotel? Naar onze mening zijn groenten toch wel het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Ze bevatten veel beschermende, belangrijke nutriënten waarmee ze onze gezondheid waarborgen. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Broccoli wortel ovenschotel maken

Wij doen dan ook altijd ons best om zo veel mogelijk verstopte groenten in een recept te stoppen! In deze schotel zijn broccoli, paprika én ook wortelen de ster en dat is geen straf om te eten met deze heerlijke romige kaassaus.

Broccoli wortel ovenschotel:

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 porties
calorieën 510 kcal

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 400 gr wortelen
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 300 gr rode paprika 
  • 4 el milde olijfolie
  • 350 gr kipdijfilet, in stukjes
  • 2 uien, wit 
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 l el mosterd
  • gr gemalen nootmuskaat
  • 90 gr geraspte kaas
  • 15 gr verse bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de wortelen. Halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes. 
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snipper de uien. 
  • Pak een nieuwe pan en voeg beetje bij beetje de melk toe en breng het aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een saus. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
  • Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en de saus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar (check altijd even de kip!)
  • Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serveren met de bieslook.

Notities

Voedingswaarde, per portie:

  • Kcal: 510
  • Eiwit: 33
  • KHD:23
  • vet: 33

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

2 gedachten over “Broccoli wortel ovenschotel: heerlijke romige kaassaus”

  1. Bij nummmer 4 ben even de weg kwijt…

    “Verwarm olijfolie in een pan. Bak al roerend kort min. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een saus. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.”

    Bak al roerend kort min. Wat moet je hier al roerend kort min (?) bakken?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.