Caloriebehoefte berekenen en macronutriënten? Hoe doe je dit!

Start jij met caloriebehoefte berekenen? Veel mensen laten hun dieet verslonzen omdat ze gewoon geen zin meer hebben om macronutriënten of calorieën te tellen. Dit is zonde, want het tellen van de macronutriënten is veel simpeler dan het lijkt. We geven je tips om dit nu vol te houden.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm Weekmenu

Tip 1: Maak het bereken van caloriebehoefte makkelijk

Het belangrijkste is dat je het voor jezelf makkelijk maakt om alles goed bij te houden. Gebruik dus een voedingslogboek of een app die het allemaal voor je berekent. Zo hoef je alleen maar in te voeren wat je gegeten hebt, en hoef je de rest van de berekeningen al niet meer uit te voeren.

Als je moet gaan berekenen uit hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten iedere maaltijd bestaat, ben je hier veel tijd aan kwijt is het genot van je maaltijd ook zo weer weg. Maak het voor jezelf dus makkelijk en gebruik hulpmiddelen die deze verhoudingen allang voor je berekend hebben.

Tip 2: Maak een voedingsschema

Als je serieus aan de slag wilt met droog trainen, en nooit eerder echt bezig bent geweest met het tellen van macronutriënten, raden we aan om met een voedingsschema te werken. Je berekent dan alles vooraf, waardoor je niet meer op dagelijkse basis bezig bent met het tellen van alle macronutriënten.

Door een voedingsschema te gebruiken, weet je precies wat je elke dag gaat eten en hoef je hier dus ook niet meer over na te denken. Dit scheelt veel twijfel gedurende de dag, en scheelt je ook nog eens veel tijd omdat al het telwerk al vooraf gedaan is.

Met een voedingsschema is het volgen van een dieet dus veel makkelijker vol te houden.

foody foto

Tip 3: Maak jezelf niet gek

Om te voorkomen dat je je dieet als een obsessie gaat zien, is het belangrijk dat je jezelf niet gek maakt met het tellen van alles. Ja, een kopje koffie bevat een paar calorieën, en een paar blaadjes sla ook, maar kom op zeg, die hoef je echt niet bij te gaan houden.

Dit is zo’n minimale hoeveelheid dat het totaal niet relevant is. Focus je op de grote zaken! Als je voor 80% alles bijhoudt en je aan je maximale dagelijkse inname houdt, zul je al gegarandeerd binnen de kortste keren resultaat gaan zien. Het tellen van alles is niet waar het om gaat, het bereiken van je doelen wel. 5 calorieën meer of minder gaan daar geen verschil in maken.

Gezond eten aan tafel

Tip 4: Download ons e-book

Om het meeste resultaat uit je dieet te halen, en tegelijkertijd een goed overzicht te hebben van hoe je nu het beste caloriebehoefte berekenen en macronutriënten kunt tellen en in balans kunt houden, hebben wij alles al uitgerekend voor 30 dagen in het koolhydraatarm weekmenu

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.  Open hier het Koolhydraatarm Weekmenu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

Koolhydraatarm tomatensoep

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.