Chocolade brownies? Deze heerlijke brownies zitten vol noten, waardoor deze brownies heerlijk vol zijn van smaak. Een fantastisch zoet toetje na de luchtige maaltijd. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Chocolade brownies maken

Chocolade brownies maken

TIP: serveren met zelfgeklopte slagroom

Chocolade brownies

Chocolade brownies

  • Oven
  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • 150 gr pure chocolade (ongezoet), grof gehakt
  • 100 gr roomboter 
  • 3 eieren
  • 5 el zoetstof
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gr ongezouten pecannoten
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (= vierkante taartvorm) met bakpapier. 

  2. Smelt de chocolade met de boter in de magnetron. Roer tot er een glad mengsel ontstaat en laat het iets afkoelen.

  3. Klop de eieren met de zoetstof  in een grote kom door elkaar. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot glad geheel.

  4. Voeg de amandelmeel, de bakpoeder en het zoet toe aan het mengsel en roer goed daar.

  5. Voeg de noten toe en meng alles door elkaar.

  6. Doe het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de brownie in 30-40 minuten. 

  7. Laat de brownie goed afkoelen en snijd deze in 12 repen.

Voedingswaarden per portie

  • Koolhydraten: 7 g
  • Calorieën: 240
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vetten: 23 gram
Nagerecht

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]