Chocolade brownies? Deze heerlijke brownies zitten vol noten, waardoor deze brownies heerlijk vol zijn van smaak. Een fantastisch zoet toetje na de luchtige maaltijd. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>
Chocolade brownies maken
TIP: serveren met zelfgeklopte slagroom
Chocolade brownies
Equipment
- Oven
- Taartvorm
- Bakpapier
Ingrediënten
- 150 gr pure chocolade (ongezoet), grof gehakt
- 100 gr roomboter
- 3 eieren
- 5 el zoetstof
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gr ongezouten pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (= vierkante taartvorm) met bakpapier.
- Smelt de chocolade met de boter in de magnetron. Roer tot er een glad mengsel ontstaat en laat het iets afkoelen.
- Klop de eieren met de zoetstof in een grote kom door elkaar. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot glad geheel.
- Voeg de amandelmeel, de bakpoeder en het zoet toe aan het mengsel en roer goed daar.
- Voeg de noten toe en meng alles door elkaar.
- Doe het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de brownie in 30-40 minuten.
- Laat de brownie goed afkoelen en snijd deze in 12 repen.
Notities
Voedingswaarden per portie
- Koolhydraten: 7 g
- Calorieën: 240
- Eiwitten: 4 gram
- Vetten: 23 gram
Makkelijke recepten maken?
Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.
- Vanille ijs maken? Super romige smaak en een verantwoord dessert!
- Recept: Romig Kokosijs? Heerlijk zoet en vol van smaak!
- Frambozen en blauwe bessen toetje? Met romige slagroom erin verwerkt!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]