Chocolade brownies? Deze heerlijke brownies zitten vol noten, waardoor deze brownies heerlijk vol zijn van smaak. Een fantastisch zoet toetje na de luchtige maaltijd. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>
Chocolade brownies maken
TIP: serveren met zelfgeklopte slagroom
Chocolade brownies
- Oven
- Taartvorm
- Bakpapier
- 150 gr pure chocolade (ongezoet), grof gehakt
- 100 gr roomboter
- 3 eieren
- 5 el zoetstof
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gr ongezouten pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (= vierkante taartvorm) met bakpapier.
Smelt de chocolade met de boter in de magnetron. Roer tot er een glad mengsel ontstaat en laat het iets afkoelen.
Klop de eieren met de zoetstof in een grote kom door elkaar. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot glad geheel.
Voeg de amandelmeel, de bakpoeder en het zoet toe aan het mengsel en roer goed daar.
Voeg de noten toe en meng alles door elkaar.
Doe het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de brownie in 30-40 minuten.
Laat de brownie goed afkoelen en snijd deze in 12 repen.
Voedingswaarden per portie
- Koolhydraten: 7 g
- Calorieën: 240
- Eiwitten: 4 gram
- Vetten: 23 gram
Makkelijke recepten maken?
Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.
- Vanille ijs maken? Super romige smaak en een verantwoord dessert!
- Recept: Romig Kokosijs? Heerlijk zoet en vol van smaak!
- Frambozen en blauwe bessen toetje? Met romige slagroom erin verwerkt!