Chocolade truffels maken? Voor de echte choco fans is dit een must! ??

Chocolade truffels maken? Heerlijk voor bij de koffie na een maaltijd! Deze verrukkelijke chocoladetruffels zijn de perfecte afsluiter van een diner.

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze tijdelijke Actie met 50% korting: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Chocolade truffels maken

Chocolade truffels

Handig: draag plastic handschoenen om het truffelmengsel beter te kunnen rollen.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 35 stuks

Ingrediënten:

  • 250 gr pure suikervrije chocolade in stukjes gebroken
  • 50 gram boter
  • 1,75 dl slagroom
  • 6 el ongezoet cacaopoeder

Zo maak je het recept

  1. Doe de chocolade in de keukenmachine en maal deze fijn.

  2. Doe de boter en de slagroom in een pan en verwarm deze op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoorheen. Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.

  3. Schenk het mengsel in een lage ovenschaal en laat het mengsel afkoelen. Zet het mengsel daarna in de koelkast om op te stijven.

  4.  Doe het cacaopoeder in een kom. Haal het truffelmengsel uit de koelkast en maak er kleine balletjes van. Laat deze in de kom cacaopoeder vallen. Ga zo door tot het mengsel op is.

  5. Laat de truffels in de koelkast opstijven en serveer ze!

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor het recept is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 71 kcal
  • Koolhydraten: 3 g
  • Eiwitten: 1 g
  • Vetten: 6,3 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

1 gedachte over “Chocolade truffels maken? Voor de echte choco fans is dit een must! ??”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.