Chocoladetaart maken? Vind jij taarten ook zo lekker in het weekend maar eigenlijk altijd? Probeer dan zeker deze koolhydraatarme taart van chocolade eens.
Probeer dan deze super chocoladetaart eens met zachte aardbeien en beetje frosting met Steviala Frost voor die zoete touch en het geeft je de hele dag energie.
Altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Chocoladetaart maken
Een stevige koolhydraatarm chocoladetaart maken, geweldige kickstart voor elke feestdag of gewone dag! Is het teveel voor jezelf of wil je graag later weer kunnen genieten met gasten? Dan kun je de taart na het bakken per puntje invriezen of maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Deze fruitige taart gaat jou er doorheen helpen met onbewerkte producten, geen extra of geraffineerde suikers. Geeft een prettige smaak!
Ingrediënten
- 300 gr pure chocolade, 85% cacao liefste bio
- 120 gr roomboter,
- 125 ml slagroom
- 2 tl vanille aroma
- 125 gr aardbeien
- 5/6 middelgrote eieren
- 3 el stevia zoetstof
- Optioneel: voor extra power 1 rijpe avocado
Extra Tip: ook erg lekker met een stukje munt erbij als garnering en ongeveer 1 eet rijpe avocado erdoor.
Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>
Bereidingswijze voor chocoladetaart maken maken
- Zet de oven aan op 185 graden. Pak een steelpannetje doe hierin de roomboter en pure chocolade en warm dit op een laag vuur. Roer voorzichtig in de pan, totdat de chocolade helemaal gesmolten is anders gaat het aankoeken. Laat het even afkoelen.
- Voeg vervolgens rustig en al roerend de vanille aroma toe en zet deze even apart. Pak nu een grote kom en mix hierin met een mixer rustig de eieren, slagroom en Steviala kristal.
- Voeg het eimengsel toe aan het chocolademengsel en mix dit tot een mooi glad beslag. Neem een springvorm van 21 cm en vet de randen in met kwastje met boter, strooi er wat meel in en draai de vorm even aantal keer zodat alles bedekt is met meel.
- Leg een vel bakpapier op de bodem, zodat je geen lekkage krijgt in je oven. Schenk het chocolade beslag in de springvorm en als laatste bak jij de chocoladetaart 30 minuten in de warme oven.
- Nu het moeilijkste! Is de taart gaar? Laat de chocoladetaart goed afkoelen en snijd nog wat aardbeien op de taart. Smullen maar!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Strooi over de bovenkant een handje super food puur choco stukjes voor gezonde vetten toe.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor chocoladetaart maken met smaak is voldoende voor 10 a 12 puntjes. De voedingswaarde is berekent per punt:
Calorieën: 199
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 6 g
Vetten: 18 g
Probeer ook eens dit recept: Aubergine lasagne? Heerlijk koolhydraatarm en gezond!
Is deze chocoladetaart echt bedoeld voor 1 persoon? Dat lijkt me wel heel erg veel…
Hey Petra, bedankt voor je reactie! Het inderdaad geschikt voor 10 tot 12 puntjes 😉 Is het teveel voor jezelf of wil je graag later weer kunnen genieten met gasten? Dan kun je de taart na het bakken per puntje invriezen of maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Kookgroet,
Heiko