Cyprus salade? Haal de lekkerste salade uit Griekenland in je huis!

Cyprus salade?Met deze frisse salade waan je je op vakantie in Griekenland. We gebruiken in plaats van feta heerlijke kaas uit Cyprus: Halloumi.

TIP: in plaats van Halloumi kun je ook feta gebruiken. Snijd ze dan in plakjes en grill ze goudbruin.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Cyprus salade maken

Cyprus salade maken

Komkommers: Hoewel komkommers grotendeels uit water bestaan, hebben deze groene toppers nog meer voordelen:

Goed voor de lijn: per 100 gram zitten er maar 13 kcal in maar bevat wel vezels waardoor je een verzadigd gevoel hebt.


Bevatten belangrijke vitaminen en mineralen als Vit C, B en K. Daarnaast bevat komkommer veel antioxidanten.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr broccoliroosjes
  • Halve komkommer (150 gr), in stukjes
  • 
3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 
1 rode paprika, in stukjes
  • 50 gr zwarte Kalamata olijven
  • 
Handje verse peterselie (blad), gehakt
  • 
Handje verse munt, gehakt
  • 
250 gr halloumi of feta, vanaf de smalle kant in 8 stukjes gesneden
  • Sap van een halve citroen

Dressing

  • ½ kleine rode ui, gesnipperd
  • 
2 el vers citroensap
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je een Cyprus salade

  1. Start met de dressing. Meng de ui met het citroensap en de tijm en voeg zout en peper toe naar smaak. Klop de olijfolie erdoor. Zet de dressing apart zodat de smaken goed door kunnen trekken.

  2. Kook of stoom de broccoliroosjes 3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud stromend water en laat ze goed drogen.

  3. Meng in een kom de broccoli met de komkommer, bleekselderij, olijven, paprika en de kruiden. 
→ Verwarm vlak voor het serveren een grote koekenpan op matig vuur. LET OP: voeg GEEN olie toe.

  4. Leg de plakjes Halloumi in de pan en bak ze aan de onderkant goudbruin. Draai ze dan om en bak zo ook de andere kant goudbruin.

  5. 
Roer intussen de dressing door de salade en verdeel de salade over 4 borden.

  6. Knijp het citroensap over de halloumi in de hete pan en neem deze van het vuur. Leg de halloumi op de salade.

  7. Direct serveren!

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een Cyprus salade is voldoende voor 4 personen.

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 311 kcal
  • Koolhydraten: 8 g
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 25 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

5 gedachten over “Cyprus salade? Haal de lekkerste salade uit Griekenland in je huis!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.